Oldalak

2024. április 30., kedd

Áprilisi összegzés

Az áprilist egy régi tartozásommal kezdtem, ugyanis A bronzlovas sorozat záró kötetét még február végén kézhez kaptam a Könyvmolyképző Kiadótól, és mivel ez tavalyi megjelenés, minél hamarabb szerettem volna megszervezni a blogturnét. Félelmeim voltak az olvasással kapcsolatban, elsősorban a tartalom miatt, hiszen már évekkel ezelőtt lespoilereztem magamnak, hogy kb. mire számíthatok, a másik berzenkedés a regény hossza miatt volt bennem, egyáltalán nem szeretem az ekkora monstrumokat. A blogbejegyzésem a regényről kimerítően részletes és enyhén spoileres is. Sajnálom, hogy csalódnom kellett, és csak három csillagra tudtam értékelni. Ja és kilenc napig olvastam, ez átlag 100 oldal naponta.
Ezután egy nagyon könnyed, rövid, laza young adult regényre vágytam, így körülnéztem a polcaimon és Joss Stirling: Angel regényére esett a választásom, ami a Lélektársak sorozat ötödik része. 2017-ben megjelent regényről van szó, ami elég régóta vár rám, igazából tavaly került sorra a negyedik rész, úgyhogy képben voltam, és nagyon szórakoztatónak találtam. Végigéltem a szereplőkkel egy zenei fesztivált, kialakuló szerelmet, úgyhogy hozta a várakozásaimat, négy csillagot kapott.
Ezután egy számomra új szerző következett, Cora Reilly: Becsület című regénye, amit a múlt hónapban vettem. Tavalyi regényről van szó, májusban mégis újra kiadják majd, új borítóval, én nagyon örülök, hogy még sikerült a régi borítóval megcsípni, ez jobban tetszik. Rögtön három könyvét is megvettem a szerzőnek, és eléggé kiakasztott, hogy nem igazán jött be, sajnos csak két csillagot adtam rá, ebben semmi valódi maffia tartalom nem volt, és a romantikus szál is inkább egy stockholm szindrómára emlékeztetett, kiérdemli a hónap csalódása címet is. Még fogok próbálkozni a szerzővel, ha már beszereztem.

Ezután egy vágyott megjelenés következett, ugyanis a hónap utolsó napján jelenik meg Colleen Hoover új regénye, a Heart Bones - A szív csontjai, nálunk kezdődött ma a blogturné is. Tetszett a regény, de nem lett olyan szintű kedvenc, mint a többi ya korosztálynak szóló regénye, persze azért gyönyörű mondatokkal és versekkel lettem gazdagabb általa, nagyon megéri elolvasni. Négy és fél csillagra értékeltem.
Év elején kaptam kézhez a Könyvmolyképzőtől egy tavaly decemberi megjelenést, amit recenzió céljából kértem. Végre sorra kerülhetett Amie Kaufman és Megan Spooner Lehulott csillagok sorozatának befejező része, a Their Fractured Light - Megtört fényük. Nagyon szerettem az első két részt, ötcsillagos élmények voltak. Megemlíteném, hogy az első rész 2016-ban jelent meg, majd a második 2018-ban, a harmadik 2023 év végén jött ki. Tudom, örülhetek, hogy nem lett elkaszálva a sorozat, mégis ezek a többéves csúszások azért rosszul esnek. Ebben az esetben 7 és fél év alatt jött ki a három rész. Mondjuk szerencsére  pontosan emlékszem az előzményekre. Egyszerűen imádtam a befejezést, kb a regény felétől becsatlakozott az előző két rész 4 főszereplője is, úgyhogy együtt oldották meg a bonyodalmat. Izgalmas volt, megfelelő mértékű romantikával, örülök, hogy így zárult a sorozat, természetesen öt csillagot kapott, egyben a hónap kedvenc olvasmánya lett.
A hónap utolsó előtti olvasása egy történelmi romantikus, egy nagyon kedves régi szerzőm, Johanna Lindsey-től A szívvel ne dacolj! Megmondom őszintén, ez a választás Moly-os kihívás miatt történt, olyan könyvet kellett olvasnom, melynek az eredeti megjelenése 1989. Egy swiftie ennyiből már kitalálja, vajon milyen kihívásra kellett. Ez volt a szerzőtől a 24. regény, amit olvastam, régebben nagy kedvencem volt, még így is maradt pár olvasatlan regénye a polcomon. Sajnos ez a történet nem hengerelt le, három csillagot megérdemelt. 
Végül találtam egy ismeretterjesztő könyvecskét, Louie Stowell és Peter Allen: A csillagászat és az űr története, ezt a kisebbik lányom szanálta ki a szobájából, tőlem kapta vagy 15 évvel ezelőtt. 104 oldalas a könyv, tele képekkel, és egész jól felvázolja kisiskolás szinten a címben ígérteket. Kedvenc témám, úgyhogy jól szórakoztam, négy pontot kap, mert benne maradt egy baklövés.
Összesen 6+1 könyvet fejeztem be ebben a hónapban, ez 2920 oldal.
Májusra nincsenek kőbe vésett terveim, jönnek majd recenziók, és régi könyvekkel is szeretnék haladni. Sok romantikust tervezek. Beszerzéseim is voltak, de van ami úton van még, úgyhogy a következő hónapban mutatom.
Folyt.köv.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése