KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. november 25., péntek

Susan Ee: End of Days - A vég napjai (Angelfall #3)



Penryn élete nem egyszerű - a világát megtámadták az angyalok, a családja még az új világ mércéjével mérve is bizarr, ráadásul a saját érzelmeit sem tudja hová tenni. A vég napjai azonban közeleg, és nincs idő szerelmi drámákra. Kövessétek velünk Penryn kalandjainak utolsó felvonását, és ha játszotok, megnyerhetitek a Könyvmolyképző kiadó által felajánlott három regény egyikét!

Könyvmolyképző Kiadó, 2016
368 oldal
Fordította: AncsaT
Goodreads: 4,11
Besorolás: YA, fantasy, posztapokaliptikus

Az Angelfall trilógia befejező kötete. 

A vég napjai Susan Ee bestseller trilógiájának záró kötete. Penryn és Rafi menekülnek, miután az angyaloktól sikerül megszökniük. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki helyre tudná hozni azokat a változtatásokat, amiket az angyalok végeztek Rafin és Penryn húgán. Kutatás közben felbukkan valami Rafi múltjából, és olyan sötét erőket szabadít el, melyek mindkettejükre nézve végzetesek lehetnek. 
Az angyalok által az emberekre szabadított apokaliptikus rémálomban mindkét oldal a totális háború felé sodródik. Valószínűtlen szövetségek köttetnek, a haditervek folyton módosulnak. De ki fog győzedelmeskedni? A Föld feletti uralomért folyó harcban Rafinak és Penrynnek döntenie kell, melyik oldalra álljanak, kit válasszanak: a saját fajtájukat vagy egymást? 

Gonosz angyalok és egy talpraesett hősnő, aki nem nyavalyog. Üdítő változatosság.


Nem titkolom, a trilógia első két része nagy szerelem volt, így nagyon izgatottan vártam a befejező részt. Annyi minden történt, hogy egyszerűen alig bírtam kivárni azt, hogy végre kiderüljön, hogy az angyalok legyőzhetőek-e vagy, hogy Penryn és Rafi megkapja-e a hőn áhított boldogságot.

A történet pedig ismét remekel - egy bizonyos pontig és ezért is kapott nálam "csak" négy pillangót. 

Penrynt most is ugyanúgy imádtam, mint eddig. Egy rettentő jó, vagány szereplő, aki amellett, hogy Rafi tökéletes harcos párja minden téren, valahol mégis csak egy 17 éves lány maradt, akiben jó mélyen, de ott él az a tini, aki a háború kitörése előtt volt. Izgul a testvéréért, de ugyanúgy az is a frászt hozza rá, hogy vajon megfelel-e Rafinak, egy arkangyalnak, hogy a férfi megcsókolja-e, érez-e iránta többet és hogy egyáltalán lehet-e több a kapcsolatukból. Nagyon szerettem ezekről a "félelmekről" olvasni, mert így mutatta meg az írónő igazán, hogy végülis Penryn is csak egy ember, egy teljes mértékben földi halandó.

Rafi számomra most eléggé a háttérbe szorult és bár azért az arkangyalunknak is voltak jó jelenetei, de az igazi főhőse ennek a regénynek továbbra is Penryn maradt. Természetesen Rafi rajongói ne féljenek, kapnak így is épp elég jelenetet a kedvencükről, megismerhetnek a múltjából is elég sok fejezetet, ami sok szereplőt - és őt is - új megvilágításba helyeznek.

A szereplők mellett persze a világ az, ami még mindig leginkább elborzasztott. Brutális, sőt nagyon brutális, ahol az emberek az angyalok és a többi rémlény között csak szó szerint apró bogarak, amelyeket a náluk erősebb lények kényük-kedvük szerint használnak vagy akár pusztítanak el. Azt pedig nyugodtan elmondhatom, hogy Susan tudta még az előző részeket is fokozni. Főhőseink olyan helyekre jutnak el, amelyekre az ember még a legrosszabb rémálmában se mer gondolni. Ha bárki is ismeri a Supernatural / Odaát sorozatot, akkor tudja, hogy Sam és Dean is megjárták már a Poklot többször is. De az, amit ők ott átéltek, az csak egy wellness pihenés ahhoz képest, amiről itt olvashatunk. Az írónőnek pedig elég jó a fantáziája, úgyhogy kösse fel mindenki a gatyáját, amikor ehhez a bizonyos részhez ér majd. Egyszerűn a hideg is kirázott, amikor ezeket a fejezeteket olvastam. 

Persze akciójelenetekből most sincs hiány, Penryn jó párszor megvillogtathatja a tudását, hol Tündérmackó segítségével, hol anélkül. És megkapjuk azt a csatát is, amit mindenki vár, ahol minden eldől az angyalok és az emberek közti harcban. Ezt a harcot nagyon élveztem, az angyalok gonosz ötletét, az emberek furfangosságát és leginkább azt a részt, amikor Penryn és Rafi együtt harcoltak. Az a jelenet volt talán számomra az egyik legütősebb jelenet, ekkor látszott a legjobban, hogy mennyire kiegészítik egymást. Még úgyis, hogy egy emberlányról és egy harcos arkangyalról beszélünk:). 

Amit részben hiányoltam, az talán a romantika volt. Persze, tisztában vagyok azzal, hogy itt most háború dúl, nincs se hely, se idő a nagy romantikára, azzal is, hogy Rafi ugye angyal, akik a koruk és az életvitelük miatt teljesen másképp viszonyulnak mindenhez, Penryn pedig "csak" egy ember tinédzser, nulla tapasztalattal, aki nemhogy a szerelemről, de az életről se tud túl sokat. Persze így is vannak aranyos, romantikus közös részeik, de valahogy mégis pici hiányérzetem maradt. (vagy csak túl sok Nalinit olvastam és hozzászoktam a nagy angyali érzelmekhez:).

És akkor az, ami a legjobban zavart: a befejezés. A három kötetes regény után, egy ilyen borzalmas világégést követően, valahogy többet vártam. Nem azzal van gondom, hogy túl romantikus vagy túl véres, vagy túlságosan elborzasztó lett volna - simán úgy éreztem, hogy össze lett csapva. Pedig az írónő még egy epilógust is kreált a regény végére, amire úgy haraptam rá, mint egy hal a csalira, hátha itt majd jól megtudjuk, hogy mi is lett a szereplőkkel, a világgal és úgy unblock mindennel. De ez jól elmaradt. És ezt nehezen tudom megbocsátani az írónőnek, főleg úgy, hogy előtte három ennyire jól kidolgozott részt írt meg :(. 

Összességében azért nem lett egy rossz könyv ez sem, aki szerette az első két részt, annak nagy valószínűséggel ez is tetszeni fog. Még mindig merem ajánlani mind fiúknak, mind lányoknak, hiszen a regény továbbra is tartja az izgalmas, akciódús mivoltát, kevés romantikával. Nagy valószínűséggel csak én vagyok nagyon kekec, mert én egy picit többet vártam volna ettől a résztől.

Borító: Gyönyörű, tökéletesen illik a sorozathoz.

Kedvenc karakter: Penryn, Subidu és Subidam

Szárnyalás: amikor Penryn és Rafi együtt harcoltak

Mélyrepülés: ha nagyon bele akarok kötni a regénybe, akkor a legvége

Érzelmi mérce: volt benne vajmi romantika, de kevés - ez ismét az a könyv, ahol nem ezen van a hangsúly 

Értékelés:



A képre kattintva beleolvashattok a regénybe:

Nyereményjáték:
Az utolsó részhez érkezett az Angelfall sorozat, így ideje egy kis nosztalgiának. Minden állomáson találhattok egy-egy kérdést az első két részből, a ti feladatotok pedig az lesz, hogy a helyes választ beírjátok a rafflecopter megfelelő dobozába. A helyesen válaszolók közt kisorsolunk három példányt Susan Ee: End of Days - A vég napjai című könyvéből a Könyvmolyképző kiadó felajánlásával. 

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Hova záratta Obi Penrynt és édesanyját, mikor letartóztatta őket?


A blogturné állomásai:
November 20 - Angelika blogja
November 21 - Insane Life
November 22 - Deszy könyvajánlója
November 24 - Függővég
November 25 - Kelly Lupi olvas
November 26 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók