KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. május 9., hétfő

Jennifer Murgia: Angyalcsillag

IPC Könyvek 2011
288 oldal
Goodreads: 3,51
Besorolás: YA, angyal, urban-fantasy

Az amerikai  írónő első könyve az Angyalcsillag, melyet 2009-ben írt, azóta idén márciusban már megjelent a történet folytatása is Lemniscate címmel.
Teagan 17 éves átlagos lány, aki a tükörbe nézve nem találja ugyan szépnek magát, de mások csinosnak mondják. Egyetlen barátnője van  Claire, akire gyakran hárul  vigasztaló szerep, mert a suli menő csajai imádnak Teagannal packázni. Milyen unalmas is lenne az élete, ha nem bukkanna fel az iskolában egy új fiú, aki tökéletes, magas, szuper helyes, és odavan Teaganért. Már a második nap randiznak, és nem kell sok idő hozzá, kiderül, hogy ő bizony fényt áraszt magából, egy szó mint száz, egy angyal, sőt mi több, a saját őrangyala.
Garreth csak nyolc napot kapott, hogy ember alakban közel legyen Teagan-hoz  és megismertesse vele a végzetét. A lánynak meg kell mentenie az embereket és az őrangyalokat Hadriántól, aki a sötét oldalon áll.

Túl nagyok voltak az elvárásaim a könyvvel, mert lecsapok minden angyalos történetre, keresem az igazit. Murgia műve nekem egyáltalán nem tetszett. A történet mitológiai háttere volt az egyetlen, amin úgy-ahogy túl tudtam magam tenni. A könyv fejezeteit olvasva egyre inkább úgy éreztem, néhány hasonló történetből van összeollózva. Gyakorlatilag semmi eredetiség, a karakterek unalmasak, a helyszínek időnként hirtelen váltanak, mintha szerkesztő nem látta volna a könyvet.
Teagan harmatgyenge mint főszereplő, nem épp 17 évesnek felel meg, gyerekes, felületes, a legjobb barátnője halála kb. 2 percre rázza meg. Az anyja meg pezsgőt bont, mert elkezdte használni a sminkkészletét.. Mi van???
Garreth karaktere annyira unalmas, hogy az már fáj. Semmi nem emeli ki  akármilyen más paranormális karakter közül. Egyedül a rossz fiú  Hadrián (aki Lucifer testvére) érdekes valamennyire, aki megpróbálja Teagant a maga oldalára állítani, csábítással természetesen, hogy azért valamiféle szerelmi háromszög is legyen. Teagan hirtelen megszállottan vonzódik Hadriánhoz, ami annyira nem valóságos, hogy megint szerkesztőért kiált. Hol is van a Garreth iránt érzett óriási szerelem?
Ez a könyv tökéletes azoknak a 12-14 éves tiniknek, akik még nem olvastak sokat, nem gondolkoznak el okokon és indokokon. A nyelvezet is pont ennek a korosztálynak megfelelő, és a szerelmi szál megdobogtatja a kis tini szíveket. Ezért kap egy pillangócskát.

Borító:  Fura ez a borító, mert semmi köze a tartalomhoz, az eredeti talán egy fokkal jobb.
 
Kedvenc karakter: Hadrián.

Szárnyalás: Az átható koffeinillat, az arabica kávébab erős illata.

Mélyrepülés: A Twilight, a Hush Hush és a TVD jeleneteinek átvétele.

Érzéki mérce: Tini romantika.


Értékelés:  

8 megjegyzés:

  1. Hát, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nagyon föléledt bennem az olvasási vágy. :D Ha jó angyalos könyvet szeretnék, akkor mit tudsz ajánlani?

    VálaszTörlés
  2. Magyarul alig van. Nalini Singh Angyalvér, Becca Fitzpatrick: Csitt Csitt, angolul annál több: Cynthia Hand: Unearthly, Alexandra Adornetto: Halo, L.A. Weathery: Angel, S.L. Naole: Falling from Grace. Az angolokat el is tudom küldeni, ha kéred:)

    VálaszTörlés
  3. Pedig-pedig-pedig annyira el akartam olvasni.. de ezzel én is letettem róla..

    Lupi

    VálaszTörlés
  4. Azt megköszönném, legalább gyúrnék a felsőfokú nyelvvizsgára is. :D Ha e-mail címet adok meg az jó?

    VálaszTörlés
  5. írj ide: kellyolvas@gmail.com és írj címeket, mit szeretnél:)

    VálaszTörlés
  6. Valami jó angyalos könyv nincs olyan ami magyarúl még nincs de van magyar rajongói fordításban ? Nagyon megköszönnék egy ilyet ha küldene nekem valaki :D niky08@citromail.hu

    VálaszTörlés
  7. Nehéz érdekeset találni a témában, főleg magyarul!

    Niara Stanfire blogján ajánlom a Twilight Saga fiatalos hangulatát idéző Árny és Fény angyalos sztorit. Niara oldaláról is lehet más angyalos témákra bukkanni: pl. Novum Publishing kiadónál 3 könyv is van.

    VálaszTörlés
  8. Eltudnád ezt küldeni magyarul?
    adamcsikeci00@gmail.com

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók