KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2012. december 2., vasárnap

Simone Elkeles Fan Club Hungary

Akár így is jellemezhetném a szombati Simon Elkeles dedikálást, mint a magyarországi Simone Elkeles Fan Club első találkozója. Az első könyvet több mint két éve olvastam, és azóta tudom, hogy ezzel a hölggyel nekem találkoznom kell.  Irigykedve néztem az interneten a különböző külföldi könyvfesztiválokat, ahol rendszeresen feltűnik Simone is, hiszen szerte a világon mindenhol nagyon szeretik a könyveit.
Amikor a Könyvmolyképző Kiadótól megtudtam, hogy Simone tényleg Budapestre jön, igazi ajándékként kezeltem, amivel meglep így karácsony előtt a kiadó, extra bónuszként a remek könyvek mellé. Pár  napja kaptam a hírt, hogy lehetőségünk lesz interjút készíteni az írónővel a dedikálás előtt, így Lupival az örömünk mellett az adrenalin szintünk is jelentősen megemelkedett.  Összeállítottuk a kérdéseket és vártuk a szombatot.
A 16 órára  hirdették meg a dedikálást a kiskörúti Alexandra könyváruház kávézójába, de már 15 órakor nem mi voltunk az elsők, akik helyet foglaltak. Németh Ramóna és Lylia Linda Bloom remek kitűzőt csináltatott, köszönjük, imádom!
Amikor az írónő fél négy előtt  megérkezett, már majdnem tele volt a terem. Pár perc múlva már félre is vonulhattunk megejteni az interjút. Hatalmas műszaki felkészültséggel rendelkeztem: 1 db múlt századi kazettás diktafon (végül ez lett a legjobb felvétel), 1 db telefonos hangrögzítés, 1 db fényképező hangrögzítője. 
Simone lenyűgözött az első szótól az utolsóig, végül 20 percet beszélhettünk vele. Néhány kérdés sajnos nem került sorra, de amire válaszolt, azt viszont bőven kifejtette, az idő pedig  igen gyorsan elröppent. Az írónő nagyon érthetően beszélt, féltem ettől, hogy gyors lesz, de szerencsére abszolút tudtam követni, és láttam rajta, hogy tetszik neki a reagálásunk. 
Végre kezdődhetett a dedikálás, de ne képzeljétek, hogy ez  egyszerű dolog Simone esetében. Neset Adrienn, az eddig megjelent Simon Elkeles könyvek fordítója  bemutatta őt a közönségnek,  azzal a lendülettel át is vette a szót, és lenyomott egy több mint fél órás prezentációt az eddig megjelent könyvekről, lejátszotta a könyvtrailereket, és sok sok történetet mesélt saját magáról, az íróvá válásról, családról, kutyákról és természetesen a könyvekről. Szóba kerültek a kortárs szerzők is, a trailerekben szereplő fiúk, az írói tapasztalat szerzés különleges  élményei. Minden egyes történetet fantasztikus humorral szőtt át, és annyira remek volt hallani (ő is értékelte), hogy a közönség nagy többsége még a fordítás elhangzása előtt hahotázott. Elmesélte például, hogy rendszeresen látogat iskolákat - ugyanezzel a prezentációval, és nagyon kedvelik őt a börtönökben is, ahol az egyik legkedveltebb könyv a Perfect Chemistry, és Simone nagyon örül, hogy a büntetésüket töltők azonosulni tudnak Alex karakterével és a rosszfiúból ők is hőssé szeretnének válni, vagy legalábbis jó útra térni. 
Az előadás után a közönség kérdezett, megjegyzem jó pár interjú kérdésünk visszaköszönt, jó érzés volt, hogy másokat is izgat például a könyvek megfilmesítése, a kedvenc szereplők, az írói szokások, titkok. 
A dedikálás utáni vacsorán már nem akartuk fárasztani az írónőt további kérdésekkel, főleg miután Fanni  készített vele egy interjút az étteremben is. De ne higgyétek, hogy elfáradt, az este hátralévő részében is fáradhatatlanul mesélt, és az asztaltársaságot kérdezgette, miket olvasunk, melyik szerzőt ismerjük. Rendesen csodálkozott azon például, hogy David Levithan könyvei még nem jelentek meg itthon, hiszen kint nagyon népszerű, és hihetetlen, hogy  John Green is csak két könyvével van jelen Magyarországon. Furcsállotta azt is, hogy Melissa Marr-ért meg mi nem vagyunk oda. Lupi és én azon sajnálkoztunk, hogy Jus Accardo-t nem ismer, hiszen a Touch mennyire jó könyv, de Lupi alaposan felhívta rá a figyelmét. Beszéltünk arról is, hogy a Fuentes testvéreken kívül van ám másik sorozata is, a How to ruin.. amely könyveknek a borítóját nemrég lecserélték Sztella-Pepe borítókra.  (De jó lenne, ha ezt is kiadná a Könyvmolyképző!!!!) Felcsillant a szeme, mikor megtudta, hogy magyarok a cover modellek.
Hogy érzékeltessem a közvetlenségét, elárulom, hogy a privát telefonos képeibe is belenézhettünk, nemcsak a kutyus képeket, amik édesek voltak, de a következő könyvének  traileréhez kapcsolódó képeket is, na képzelhetitek!!  Ezzel kapcsolatban mesélte, hogy cikis helyzetekbe szokott kerülni, mikor különféle ügynökségek küldik neki a modell képeket válogatásra, ő meg rendszerint épp nyilvános helyeken nyitja meg ezeket az üzeneteket. 
Elárulok még egy különlegességet Simone-nal kapcsolatban. Lupi megjegyezte, mi van a karkötőjére írva: Team Amber. Simone, a világhírű bestseller írónő, tip-top kiöltözve a karján visel egy lila gumikarkötőt, Team Amber felirattal...És azonnal mesélni kezdte,  Amber egy  agytumoros fiatal lány, akinek Simone a kedvenc írója. Sajnos folyamatos kemoterápiára szorul, és az írónő többször is meglátogatta, hogy kicsit vidámabbá tegye a nehéz időszakokat. Amber életének egyik legnagyobb meglepetése volt, amikor egyik alkalommal a két idősebb Fuentes fiút is magával vitte. Hát ilyen ember Simone Elkeles.

Örök hálával tartozom a Könyvmolyképző Kiadónak, főképp Szabó Szilvinek, hogy megszervezte ezt a dedikálást és lehetőséget kaptunk személyesen megismerni Simone-t,  interjút készíthettünk vele, a többi  extráról nem is beszélve.
Külön hatalmas öröm volt végre személyesen találkozni Neset Adriennel, akivel szintén készült már interú a blogon  I T T, imádlak, csajszi!

Ez a nyeremény!
Kedves Olvasó! Te aki végigolvastad a bejegyzést megérdemled, hogy játékban vehess részt!
A saját puhakötésű Perfect Chemistry - Tökéletes kémia  példányomat dedikáltattam Simone Elkelessel, tehát olvasott, de kitűnő állapotban lévő dedikált példányról van szó, amit most megnyerhet egy szerencsés pályázó.
A fődíj tehát a könyv, de ezen kívül sorsolásra kerül még három poszter is,  amit sajnos csak összehajtva tudok majd postázni.  Sok szerencsét!
a Rafflecopter giveaway

25 megjegyzés:

  1. Én szeretném megnyerni! :-D
    Kellykém, én is nagyon vártam már a találkozót veled, remélem, hogy lesz alkalmunk egyszer leülni és hatalmasat dumálni. Tudom, hogy nem vagy beszédes, de akkor is!
    A lányodhoz pedig be fogok jelentkezni.
    Puszi
    Neset A.

    VálaszTörlés
  2. hogy lehet beirni hogy mért szeretem Simone-t????nem tudtam beirni és azt hiszem hogy most az a mező üres....:(:(:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak rá kell kattintani arra a sorra. Nem baj, ha üres maradt, így is benne vagy.

      Törlés
  3. Sajnos nem tudom kitölteni a mezőt, nem engedi kitörölni ay "Akár egy szó is elég" mondatot, és helyette beírni valami mást. :/ Pedig nagyon szeretnék részt venni a játékban. :) Szóval ebben az esetben mi a teendő? Amúgy milyen kedves az írőnőtől A Team Amber-es dolog. Nagyszerű ember..

    Éva

    VálaszTörlés
  4. Szia! Nekem nem enged semmit beírni, még az "elég egy szó is"-t sem engedi kitörölni... sőt enter-t nyomni sem.
    Egyik böngészőn sem :(

    VálaszTörlés
  5. Hát én hiába kattintottam, nem tudtam beírni, de a válasz a FESZÜLTSÉG! :)

    VálaszTörlés
  6. Nem enged írni :( Úgyhogy itt van: a Fuentes-család! :)

    VálaszTörlés
  7. Akár egy szó is elég:) = ezt kell felülírni vagy kijelölni és törölni és máris írhatsz abba a sorba!!

    VálaszTörlés
  8. Szia! Megnéznéd, hogy bent vagyok-e? kalmareva@citromail.hu

    VálaszTörlés
  9. Mivel nem enged beleírni a sorba, én viszont nagyon szeretném leírni, hogy miért szeretem a könyveit, itt leírom.
    Simone Elkes fantasztikus író. Imádom a stílusát, ahogy ír. A témaválasztása is tökéletes, hisz olyanról ír (gondolok itt a Fuentes trilógiára) ami bárkivel előfordulhat. Főleg ha az ember Amerikában él... Amikor először olvastam a Tökéletes kémiáról azt gondoltam: "hmm...érdemes elolvasni". Aztán a kezembe vettem és szinte hozzá ragadt a kezemhez. Imádtam Alex stílusán, és kellemesen csalódtam Brittany karakterében. Egy pompom lány aki vigyáz a beteg húgára? Egy plázacica stílus, aki más akar lenni? Egy fiú, aki van elég bátor ahhoz, hogy elviselje a kínzást? Tökéletes. Na és a vége? Happy end jövőbe tekintéssel párosítva. Nem kell a képzeletre hagyatkozni, hogy tudjuk mi lesz velük. :) Az pedig egyszerűen fenomenális, hogy nem csak egy Alexről, hanem az öccseiről is íródik könyv. Ezzel még több szerethető könyvvel gazdagodik az irodalom.
    Köszönjük Simone Elkes!
    Kelemen Szilvia :)

    VálaszTörlés
  10. Hát, én sem tudtam írni, de végigolvasva a bejegyzést iszonyúan sajnálom, hogy nem tudtam megoldani, hogy ott legyek :(
    Simone nagyon kedves nő lehet!
    És hogy miért szeretem?
    Imádom a stílust, a kis spanyol nyelvleckét, és-naná!- a Fuentes-fiúkat! :)

    VálaszTörlés
  11. nekem sem engedett semmit sem beírni...a válasz pedig Alex lett volna és a romantikus részek, miközben olvastam az én gyomromban is pillangók repkedtek.

    VálaszTörlés
  12. Nekem sem sikerült:( de azért remélem így is jó lesz:/:)

    VálaszTörlés
  13. Sajnálom, de nekem sem sikerült, se felülírni, se törülni nem tudtam. :-(
    Azért remélem így is benne vagyok (email: andici88@gmail.com).
    Azt szerettem volna írni, hogy Lenyűgöző! :-)

    VálaszTörlés
  14. Nem tudod,hogy jön-e még Simone Magyarországra? mert én nagyon elszerettem volna menni,de sajnos nem tudtam.

    VálaszTörlés
  15. Jön még Simone Magyarországra? mert nagyon szeretnék legközelebb elmenni,mert most sajnos nem tudtam.

    VálaszTörlés
  16. nekem sem engedte kitörölni:(

    VálaszTörlés
  17. Sajnos tényleg nem engedi sem kitörölni, sem felülírni az Akár egy szó is elég-et, úgyhogy azzal a szöveggel küldtem, jobb híján... ;)

    VálaszTörlés
  18. nekem sem engedi... válaszom: Többet mond minden szónál :)))

    VálaszTörlés
  19. Egyedi és tökéltesen szerethető minden mondata. MEszter

    VálaszTörlés
  20. Én nemrég egy könyvesbolt polcai között kucorodtam le egy puffra, Simone könyvével a kezemben. Sajnos csak az első 10 oldalt tudtam átfutni,mert rámmordult a könyvesbolt árusa."Zárunk!Kérem távozzon"- szóltak keményen szájából a szigorú mondatok, de nem volt nálam pénz(általában nincs ilyenkor), így megvenni nem tudtam. De nagyon szuper könyv,és imádnám, ha a polcomra kerülhetne.

    VálaszTörlés
  21. Szia :) sajnos én sem tudok jelentekezni, pedig nagyon szeretném megnyerni a könyvet, és ha sikerülne, valószínűleg a barátnőmnek adnám, aki megismertette velem ezt a gyöngyszemet :) és ezért szeretem: mert 3 kerek napon át nem Magyarországon éltem, és nem saját magam, hanem (talán) Brittany voltam. Ès azért is, mert amíg olvastam, kis pillangók repkedtek a gyomromban, mint eddig sose olvasás közben, és ezt Simonenak köszönhetem.
    Ha jelentkezhetnék esetleg a játékra így is, akkor mildike2005@gmail.com az emailem :)

    VálaszTörlés
  22. Szia.:) Sajnos csatlakoznom kell a "benn maradt az eredeti válasz, nem tudtam felülírni" kijelentők sorába, ennek ellenére szeretném leírni, mi fogott meg a regényben. Bevallom, még nem olvastam, csak a moly.hu-s idézeteket, és a könyvesboltban néhány sort, amikor felírtam a karácsonyi listámra, de tetszik a témája és a humora.

    Viszont, ami miatt a leginkább megfogott, az a cikked.:) Nagyon szimpatikusak az írónő módszerei, hogy írás közben mindennek utána járt, és olyan szinten hiteles világot jelenített meg, hogy a benne élők sem vették észre, ő "külsős". Így kell írni.:)

    VálaszTörlés
  23. Mindenki benne van, ha sikerült vagy a facebook profillal, vagy e-mail címmel belépni a dobozba. A második kérdés, hogy Miért szereted SE könyveit, csak plusz kérdés, nem kötelező, a nyerési esély ugyanaz. Érdekes, hogy hol enged írni, hol nem, én sem értem.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók