KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. március 25., szombat

Joss Stirling: Angel (Lélektársak #5)


Joss Stirling ismét a savantok különleges világába kalauzol el bennünket, ezúttal Angel történet ismerhetjük meg a Manó Könyvek jóvoltából. 

2017 március 25-től kétnaponta egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről. Érdemes követni a turnét, mert az értékelések mellett ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is egy példányt a könyvből!

Manó Könyvek, 2017
272 oldal
Fordította: Halmai Gergely
Goodreads: 4,22
Besorolás: YA, fantasy, romantikus

Angel lobbanékony természetű. Nehezére esik palástolni azt a képességét, amellyel uralni tudja a vizet. Ám ahogy összetalálkozik a borongós, de jóképű Marcusszal egy nyári fesztiválon, ahol mindketten fellépnek, úgy érzi, mintha a hullámok őt is elsodornák: a fiú énekétől az ő lelke is dalra fakad. Kölcsönös vonzalmuk feltartóztathatatlanul tör előre, akár a dagály; ám Marcus bizalmatlansága Angel adottságával szemben még erősebbnek bizonyul. Hogy maradhatnak együtt, ha Marcus képtelen elfogadni Angel valódi énjét, és mit jelenthet ez kettejüknek? És ahogy a hurok egyre jobban szorul a savant közösség körül, legfőbb ideje eldönteni, hogy ki melyik oldalon áll. A nagysikerű Lélektársak-sorozat savantjainak szövevényes története ezzel az izgalmakkal és humorral átszőtt regénnyel folytatódik.


Joss Stirling még mindig képes arra, hogy amint meglátom a nevét, azonnal ugorjak a könyveire, hiszen egyszerűen képtelen vagyok nem elolvasni az újabb regényét, amit a kedvenc savantjaimról ír. Most is így volt természetesen. 

Ebben a részben (sajnos) nem a Benedict fiúk kerültek újra sorra, hanem egy újabb szereplő (akit már az előző részben részben megismerhettünk), Angel kalandjait követhettük nyomon. Angel (természetesen) savant, tehetséges, de még nem igazán ismert zenész, akit egy nagy nyári fesztiválra hívnak meg a bandájával együtt, ahol kalandokba bonyolódik és természetesen rátalál a saját lélektársára.

Szeretem Joss Stirling savant karaktereit, de itt és most sajnos Angel és én nem igazán találtuk meg a közös hangot. Nekem valahogy túl harsány, túl "sok" volt a főszereplő, ezen kívül idegenkedem attól, ha valaki ennyire tökéletes. Szép is, tehetséges is, minden adottsága megvan, hogy boldog és jó életet éljen. Persze savantként ez nem is olyan egyszerű, hiszen csak a saját lélektársával találhatja meg a hőn áhított boldogságot. Itt is aránylag gyorsan összefut vele - csak nekem furcsa az, hogy folyamatosan emlegetik, hogy mennyire nehéz rátalálni a lélektársadra, van akinek soha nem sikerül, ezek a szereplők viszont kisebb bonyodalmak árán, de aránylag egyszerűen megtalálják a társukat? Persze értem én, hogy ezeknek a regényeknek ez a célja és én is imádom a nagy lávsztorikat, csak a két dolog nekem picit elüt egymástól.

Szóval itt is van nekünk Marcus, aki, mint kiderül Angel lelkitársa, de a dolgok bonyolódnak. A fiú sokban hasonlít a lányra - ő is zenész és eléggé tehetséges is, de egyáltalán nem akarja elfogadni ezt a nagy "hókuszpókuszt". Neki tökéletesen elég az az élet, amit él, ő már befutott zenész, elég nagy sikerei vannak és Angelt és a különös történetét arról, hogy mik is ők valójában - nem szeretné nagyon befogadni - bár az is igaz, hogy a lány nagyon bejön neki. Ha őszinte akarok lenni és picit beleélem magam Marcus helyzetébe, akkor én is kb így reagáltam volna erre az egészre, mint ő:). Eleinte irritált is nagyon mindaz, amit és ahogyan tett a lánnyal, de persze végül nem lehetett nem beleszeretni.

Az igazi vonzerő azonban számomra ebben a történetben maga a fesztivál és a fellépő zenekarok voltak. Igen, vettem már részt én is fesztiválokon, nagyon is jól éreztem magam rajtuk:), de a backstage, a VIP rész és magukkal a fellépőkkel való közös bandázás valahogy kimaradt az életemből - nem is értem, hogy hogyan:). Az írónő pedig pont ezt a világot mutatta be, hogy hogyan töltik az idejüket az énekesek, hol laknak, mit csinálnak a fellépések előtt, alatt és után és én ezt nagyon élveztem. 

A másik, ami nagyon megfogott az pedig az volt, hogy a "nemzetközi helyzet fokozódik". Eddig inkább csak olvastunk arról, hogy savantnak lenni nem leányálom, hogy mennyire oda kell mindenre figyelni, hogy ne kerüljenek rivaldafénybe, hiszen vannak, akik vadásznak rájuk, de itt ez most elég kézzelfogható fenyegetés lett. Sajnálom, hogy csak ennyire a sorozat végén kerültünk el idáig, de tudom hogy az olvasókat jobban izgatják a szerelmi történetek, mint a savant világ fenyegetései, így én speciel már ennek is örültem nagyon.

Természetesen azért a régi szereplők közül is jó páran tiszteletüket teszik ebben a részben is, sőt apró utalást kaphatunk arra is, hogy kinek a története várható a következő részben - és ha minden úgy lesz, ahogy én is szeretném, akkor egy nagyon izgalmas kis résznek lehetünk részesei!

Összességében szerettem ezt a részt is, bár az is igaz, hogy véleményem még mindig az, miszerint a második, Phoenix története lett a legjobb, azt nem tudta ez sem überelni.
De ha szereted a savantokat, érdekel a zenekarok, fesztiválok világa és szeretnél egy aranyos, romantikus, sok kudarcot és harcot megélő szerelmi szálról olvasni, akkor Angel történetét is szeretni fogod nagyon:). Ezt garantálom.

Borító: Teljesen beleillik a sorozatba, aranyos nagyon

Kedvenc karakter: Marcus, Kurt

Szárnyalás: a helyszín és fesztiválok világa

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: aranyos, romantikus, minden a YA keretei között szigorúan

Értékelés:



Nyereményjáték:
Angel és Marcus története nagyrészt egy zenei fesztiválon zajlik, ezért mi is ezzel kapcsolatos játékot találtunk ki. Három nagy magyar zenei fesztivált kell kitalálnotok a leírások alapján. Egy szerencsés nyertes pedig megnyerheti a kiadó által felajánlott könyvet.
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk!

Európa egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválja, amelyet 2007 óta minden évben júliusban négy napig tartanak Magyarország legnagyobb tava mellett.


A blogturné további állomásai:
Március 25 - Kelly Lupi olvas
Március 27 - Könyvvilág
Március 29 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók