KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. május 22., szerda

Rainbow Rowell - Szív küldi


A Scolar kiadó jóvoltából nemrég megjelent a Fangirl és az Eleanor ​és Park írónőjének legújabb regénye, Szív küldi címmel. A történet középpontjában Lincoln van, aki kettesben él az édesanyjával és szócsatákat vív jóval monogámabb nővérével. A férfi munkája az, hogy internetbiztonságisként egy lapkiadó dolgozóinak az e-mailjeit olvassa minden éjszaka, vagyis azokat, amik valami csúnya vagy tiltott szót tartalmazva a megjelölt e-mailek között landolnak. Lincoln eléggé unja a munkáját, ám élvezettel olvassa Beth Fremont és Jennifer Scribner-Snyder levelezését. A két szabadszájú nő humorosan, önirónikusan és vidáman ír egymásnak mindennap, és pontosan tudják, hogy valaki olvassa a leveleiket. Mire Lincoln észbe kap, beleszeret Bethbe…
Tartsatok bloggereinkkel, és tudjátok meg, hogy ők mit gondolnak a regényről. A turné végén pedig a kiadó jóvoltából kisorsolunk köztetek 3 példányt a Szív küldi c. regényből!

Scolar Kiadó, 2019
328 oldal
Fordította: Gebula Judit
Goodreads: 3,92
Besorolás: romantikus, realista

Beth Fremont és Jennifer Scribner-Snyder tisztában van vele, hogy valaki olvassa az e-mailjeiket. Ez ugyanis a szabály a lapkiadónál, ahol dolgoznak. Ám a lányok nem tudják komolyan venni a dolgot. Vicces, szabadszájú leveleikben részletesen megbeszélik a magánéletüket. 
Lincoln O'Neill nem is érti, hogy került ide, ebbe az állásba, ahol az a dolga, hogy mások e-mailjeit olvasgassa. Amikor jelentkezett internetbiztonságisnak, egészen másra számított. 
Amikor Lincoln elkezdi olvasni Beth és Jennifer levelezését, tudja, hogy figyelmeztetnie kellene őket. De nem teszi, annyira elvarázsolják a lányok történetei. Mire rájön, hogy beleszeretett Bethbe, már túl késő lenne bemutatkozni…


Az írónőtől már olvastam két könyvet is, az egyik jobban, a másik kevésbé tetszett, így kíváncsian vágtam bele ebbe a könyvbe, hogy ez vajon melyik oldalt fogja erősíteni. Nyugodtan kijelenthetem, hogy a pozitív oldalt erősítette:), egyszerűen szeretem az írónő stílusát, ahogy a mindennapokba olyan romantikát tud csempészni, hogy az embernek mosolyt csal az arcára.

Ez a történet is olyan, ami akármelyikünkkel megtörténhetne. Adva vagyon két kolléganő, Beth és Jennifer, akik a munka mellett emailben beszélik meg az ügyes bajos dolgaikat, de ez, ahogy rengeteg munkahelyen - tiltott dolog. Erre alkalmaznak egy külön embert, hogy figyelje, a dolgozók nem osztanak-e meg céges titkokat, illetve nem foglalkoznak-e mással, mint a munkával. Ez az ember pedig Lincoln, aki a huszas évei közepén még az édesanyjával lakik és épp próbálgatná a szárnyait. A munkájából kifolyólag kezdi el a lányok levelezését olvasni és akaratlanul is ott ragad és kezdi megkedvelni az egyik lányt Bethet. Lépni azonban nem mer, hiszen egyrészt ez olyan "kukkolós" dolognak tűnik, hogy olvassa a leveleiket, másrészt pedig pont a levelekből derül ki, hogy a lánynak barátja is van.


Forrás: pinterest
Igazából nem is tudom, hogy melyik szereplő volt nagyobb kedvencem. A két lány vagy Lincoln?
A lányok levelezése humoros volt, életszerű, annak minden bújával és bajával együtt. Jennifer boldog párkapcsolatban él, de van egy kis bökkenő, a párja gyereket szeretne, a rokonok és ismerősök is ezt várják el tőlük, ő pedig még nem érzi úgy, hogy készen állna rá. Ez pedig elég nagy konfliktust eredményez.
Beth viszont szeretné szorosabbra fűzni a kapcsolatát a szexi gitárosával, de a srácnak tökéletes minden, ahogy van, esze ágában sincs feladni a "szabad" életét és nem óhajt nősülni. Ez pedig Bethet frusztrálja nagyon.
És persze itt van Lincoln, aki viszont még mindig otthon él. Túlvan egy szakításon és azóta nem igazán tudott új kapcsolatot teremteni. Hétvégenként a haverjaival szerepjátékozik (akik már szinte mind családos emberek), de haza mindig az édesanyjához megy. Érzi valahol, hogy ez így nem helyes, saját lakás kellene neki, saját élet és egy barátnő, de nehezen szánja rá magát bármelyikre is.

Eleinte nem nagyon kötött le a két lány beszélgetése, talán azért, mert nem ismertem őket, nem éreztem közel magamhoz egyiket sem. Lincoln talán egy fokkal érdekesebb volt, hiszen az ő életébe már az elejétől kezdve beleláttunk, láttuk a lakását, az életkörülményeit, a barátait, a hobbiját, így őt könnyű volt megkedvelni és kifejezetten érdekelt a sorsa. Ő nagyon hasonló sok mai fiatalhoz, akik a "mamahotelben" élnek még akár a 30-s éveik elején is, hiszen kényelmes, olcsó, nincsenek pluszkiadásaik, az anyuci főz, mos rájuk, élnek, mint a hal a vízben. Lincoln is ilyen volt, de egy idő után rájött, hogy ennyi idősen már el kellene kezdeni a saját életét és ehhez mérten próbált változtatni is. 
Aztán a lányok levelezése egyre sűrűbb lett, egyre több dolgot osztottak meg az életükből és onnantól már engem is érdekelt mind a kettőjük sorsa. Persze Beth volt a főszereplő, de mind a kettőjük élete mai problémákat boncolgat. Az egyik lány ugyebár kapcsolatban él, de még nem kész a gyerekvállalásra és ezt se a párja, se a családja nem fogadja el. Tartson ki az elvei mellett és akkor szüljön gyereket, amikor ő akar? Akár azon az áron is, hogy a párja elhidegül tőle és a családja meg konkrétan idiótának tartja? Vagy szüljön egy gyereket, amit nem szeretne - remélve, hogy előjön az anyai ösztöne és szeretni fogja a picit és akkor mindenki boldog lesz? Hogy ő az lesz-e az már más kérdés...
Vagy ott van Beth.. Ő is párkapcsolatban él, de ott meg a párja nagyon laza ilyen téren. Oké, nem csalja meg, "hűséges" a lányhoz, de nem akar semmi komolyat, se családot, se házasságot, neki így minden tökéletes. Beth viszont - ahogy a lányok nagy többsége - tovább szeretne lépni a kapcsolatban. Vajon érdemes várni? Hátha megváltozik a srác döntése? Vajon meddig érdemes várni? Vagy hagyja ott úgy is a fiút, hogy egyébként minden más klappol a kapcsolatukban? 
Nehéz dolgok ezek...

Persze nemcsak ilyen szomorú dolgokról esik szó, hiszen a lányoknak tündéri humoruk van, a legrosszabb dolgokat is képesek humorral elütni. Egy idő után már úgy vártam a levelezéseiket, mint maga Lincoln. 
A szerelmi szál pedig lassú.. nagyon lassú, még annál is lassabb. Beth és Jennifer kinéznek egy cuki pasit a cégnél, de nem tudják, hogy Lincoln az. Lincolnak viszont lassan leesik, hogy róla van szó, de ő meg nem mer lépni... Jáj, mi lesz ebből? :) Nagyon szurkoltam, hogy érjenek már össze a szálak, hiszen a két főhősünk nagyon megérdemelné egymást:).

Összességében egy humoros, kedves, néhol azért szomorkás romantikus történetet olvashattam, amit elsősorban lányoknak ajánlok (vagy nagyon romantikus lelkületű fiúknak). Ők biztosan megtalálják azt a tartalmat, ami ezt a könyvet jóvá teszi. Rainbow Rowell rajongóknak pedig kötelező:).

Borító: Egyszerű, igazodik az írónő többi könyvének borítójához. Nekem picit már túl egyszerű

Kedvenc karakter: Beth, Jennifer, Lincoln, Doris

Szárnyalás: a lányok levelezése

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: romantikus, vicces, néhol azért szomorkás

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megveheted!

Nyereményjáték:
Rainbow Rowell nevét szerencsére elég sokan ismerik hazánkban, így arra gondoltunk, hogy egy könnyű feladatot kaptok tőlünk, ami az írónő által írt karakterekhez kapcsolódik! Minden állomáson találtok egy regényszereplőt, és az a feladatotok, hogy megtaláljátok a párját. A rafflecopterbe írjátok be, hogy melyik állomásokon voltak az azonos illusztrátor által megalkotott párok (Pl.: 3. állomás + 6. állomás vagy Blog neve1 + Blog neve2), ám mivel valaki pár nélkül marad, be kell írnotok annak a KARAKTERNEK a nevét, aki hoppon maradt a megfelelő rubrikába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)





A blogturné további állomásai:
Május 08 - Sorok között
Május 10 - Angelika blogja
Május 12 - Deszy könyvajánlója
Május 16 - Könyvvilág
Május 18 - Hagyjatok! Olvasok!
Május 20 - Könyv és más
Május 22 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók