KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. március 14., hétfő

Krystyna Kuhn: A Völgy I. évad A Játék

eMentor  2010

256 oldal
Goodreads: 3,91

Besorolás: YA, Thriller, Dark

A játék címet kapta A Völgy sorozat 1. évadának bevezető része. Németországban már megjelent a teljes első évad: A játék után következik  A katasztrófa, majd  A vihar és végül A jóslat. (nem hivatalos magyar cím az utolsó kettő)

A sorozat főszereplői a kanadai Sziklás-hegység egyik völgyében épült Grace College 8 diákja, akik a bentlakásos kollégiumban lakótársak, bár mindenkinek van saját szobája, az apartman közös helyiségeit együtt használják. A négy fiú és a négy lány sokban különböznek,  mégis van közös pontjuk, mindegyikük titkokat rejt a múltjából.

Az első részben a két Frost testvér, Julia és Robert (ez pindurkát szerencsétlen név párosítás) érkezik a főiskolára, melyet 2500 méteres magasságban, a sűrű erdő közepén, két órányira a legközelebbi településtől építettek a baljóslatú Lake Mirror (Tükör-tó) mellé.  Bár Robert első benyomása az, hogy az épület gonosz hely, nem változtat azon, hogy  a testvéreknek be kell illeszkedniük a főiskola életébe. Hogy ki elől menekülnek egy ilyen helyre és miért, azt az írónő az utolsó oldalakig nem árulja el, végig fenntartva ezzel is a feszültséget. Robert karaktere visszahúzódó, nehezen beszélgető, de okos, matekzseni. Julia próbálja felvenni a mindenki kedvence álarcot, magában viszont folyton őrlődik, nem tud megbízni senkiben.
Már a második hetüket töltik a suliban, mikor amolyan gólya-bulit rendeznek az idősebb diákok az újoncoknak. A tó melletti csónakházat kell megtalálniuk, ahova eljutni csak veszélyes, tiltott utakon lehet, végül is egymást támogatva megoldják. A buli egészen jól alakul addig, amíg Robert hirtelen a jeges vízbe nem veti magát, hogy kimentsen egy lányt. De a lánynak nyoma sincs, sőt  Robert   az  egyedüli aki látta a  szikláról leugrani és elmerülni. Másnap kiderül, hogy egy lány tényleg eltűnt, de nem lehetett az, aki a vízbe ugrott, mivel Angela Finder kerekesszékes. Mindenki gyanús, mindenkinek titkai vannak, és az is kiderül, hogy a főiskolai újság szerkesztőjének, Angela-nak  számos zűrös üzleti és egyéb kapcsolata volt.
Az írónő német, de a történet Kanadában játszódik, így a könyvben számos angol szó szerepel, mely jól támogatja a fiatalos nyelvezetet, de mégsem túlzó.  A jelenetek filmszerűen peregnek, a környezet leírása rendkívül jól sikerült, az írónő annyira jól meg tudja ragadni a titokzatos hangulatot, hogy lehetetlen letenni a könyvet. Nagyrészt Júlia szemével látjuk a történetet,  de a karaktere nem nőtt maximálisan a szívemhez. Nem ismerjük meg a múltját és a valódi érzéseit sem mutatja meg igazán. A többiek karaktereinek kibontakozására a következő részekben kerül sor, úgy néz ki, mindenki kellőképpen el van látva takargatnivalóval.

Borító: Az eredetivel azonos, szürke alapon pink mintával. Kézbe vevős...

Kedvenc karakter:  Chris és David

Szárnyalás: Nagyon tetszett a Lake Mirror, a titokzatossága. 

Mélyrepülés: Többször is hánytak a könyvben, rosszkor, rossz helyen.

Érzéki mérce: Chris és David is szemet vet Julia-ra. Csók csak a végén, lehetett volna több romantika, de adott körülmények között megbocsátható, hogy csak ennyi.

Értékelés:



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók