KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. június 11., szombat

Kelley Armstrong: The Summoning - A szellemidéző

Könyvmolyképző Kiadó 2011
344 oldal
Goodreads: 4,07 (16972 olvasás)
Besorolás: YA, dark fantasy

Kelley Armstrong  történetét nem szabad egyedül az üres lakásban az éjszaka közepén olvasni, főleg akkor nem, ha nem vagy biztos benne, hogy a szellemek nem léteznek!

Chloé Saunders 15 éves művészeti iskolás tini, anyja meghalt, apja állandóan üzleti úton van, így gyakorlatilag egyedül kell megoldani a problémáit. Arra törekszik, hogy normális, rendszeres életet éljen, a suli befejezése után filmrendező szeretne lenni. Egy zűrös napon azonban nem elég, hogy "nagylány" lett, egy összeégett ember szelleme veszi üldözőbe, aki valamit közölni szeretne vele. Chloé pánikba esik, és a segítségére siető felnőttek számára egyértelmű, a tünetei skizofréniára utalnak. Hamarosan  a Lyle Házban találja magát, ahol hasonló "problémás" gyerekeket próbálnak gyógyszeres és terápiás kezeléssel helyre hozni. A ház és a kert családiasnak tűnne, ha nem lenne szigorúan ütemezve minden tevékenység: tanulás, leckeírás, házimunka stb.
A felnőttek próbálják meggyőzni Chloét, hogy skizofrén, szedje a gyógyszereket, és a lány saját magával is küzd, talán igazuk van. Megismerkedik a többiekkel, és rájön, mindenki titkol valamit, ők sincsenek rendben. A testvérpár, Derek és Simon valamint a lányok, Liz és Rea összebarátkoznak vele, egyedül Tori ellenséges. Derek nagyra nőtt kamasz, hatalmas ereje van, ezt Chloé is megtapasztalja,  Simon úgy tűnik, csak a tesója miatt van itt, mert az apjuk közben eltűnt, de kiderül Simon is rendelkezik némi természetfeletti tulajdonsággal. Liz körül repkednek a tárgyak, ha ideges, Rea pedig a tűzhöz vonzódik..

De nincs minden rendben a házzal sem, Chloé újra szellemekkel kerül kapcsolatba, egyre több csontváz kerül elő a szekrényből *majdnem szó szerint*
A kép kitisztul Chloé előtt, tudomásul kell vennie, ő egy nekromanta, képes kommunikálni a szellemekkel. Nincs többé biztonságban, ahogy a többiek sem, ezért szökést szerveznek.

A történet egyedi, a téma sokkoló, de nagyon is élvezhető! Fura, sötét feszültség járja át a könyvet, és a szívverésed az bizony meglódul a kellő helyeken. Külön öröm volt Chloé karaktere, nem lehet nem szeretni, végig fejlődést mutat és ez nagyon szimpatikus. Elkövet hibákat, de tanul belőle, gondolkodik és építkezik. Imádtam, ahogy a filmek iránti rajongása megjelent, Kelley nagyszerűen szőtte a történetbe.  A támogató karakterek mindegyike igazi személyiség, saját titkokkal. Tanulságos, ahogy harcolnak, félelem a szörnyektől, vagy félelem attól, hogy maguk is szörnyek.
A romantika szinte elenyésző, de ugyanakkor mindkét testvérben látok lehetséges partnert Chloé számára a következő részekben. De jó lenne már az idén!!!  A sorozat trilógia, a következő rész a The Awakening lesz.

Borító: Eredeti borító, gyönyörű!!
 
Kedvenc karakter: Chloé, Derek

Szárnyalás:  Pince jelenet.

Mélyrepülés: Mozgásérzékelő felszerelésén gondolkodom - aztán rájövök, szellemek ellen????

Érzéki mérce:  Chloé korának éppen megfelelő csipetnyi romantika.

Értékelés:

5 megjegyzés:

  1. Nekem is nagyon tetszik a borító, meg a történet is érdekesnek tűnik. :) Ha meg tudom szerezni, biztos elolvasom.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kelly! :)
    Nem rég találtam a blogodra, és most sikerült elolvasnom a the Summoning, a Szellemidéző című könyvet. Le vagyok nyűgözve. Kellemeset csalódtam. Mármint, a szellemek terén. (Múltkor beijesztett az egyik ismerősöm, azóta, hát...) Szerintem, nagyon jól leírtad az egészet. Vélemények, az egész... csillagos ötös! ;D Egy kérdés, hogy lehet így a végét lezárni?! És nagyon remélem, hogy Derek meg Cholé összejönnek. :D További szép estét!
    Üdvözlettel: Nicole.

    VálaszTörlés
  3. Szia Nicolee, igen, a függővég nem esik jól:)) de épp mostanában jelent meg a folytatás, az Ébredés. Nekem még van előtte pár könyv, februárban kerül majd sorra:) Köszi a dicséretet, nagyon jólesik:))

    VálaszTörlés
  4. Szia Kelly!!!
    Nem tudod hogy mikor fog megjelenni a the Reckoning magyarul?? Válaszodat előre is köszönöm :)
    Üdvözlettel: Fanny

    VálaszTörlés
  5. Fanny, valószínűleg ősszel jelenik meg:)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók