KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. június 7., kedd

Lauren Kate: Fallen - Kitaszítva

Könyvmolyképző Kiadó 2011
368 oldal
Goodreads: 3,77 (26758 olvasás)
Besorolás: YA, fantasy

Mivel a cím maga egy utalás, talán nem spoiler, hogy ez bizony egy bukott angyalos történet.
Lucinda Price, azaz Luce a középiskola utolsó évét a Sword&Cross terápiás javító-nevelő intézetben kénytelen elkezdeni, miután a bíróság szerint jót fog tenni neki az állandó felügyelet. Hogy jutott idáig? Luce kiskora óta sötét, gomolygó árnyakat lát, amik időről időre megjelennek körülötte. Szülei járják az orvosokat vele, míg végül gyógyszeres kezelést kap és pszichoterápiát. 14 évesen azonban megtagadja a szedésüket, rájön, ha azt mondja, amit az orvosok hallani akarnak, békén hagyják, és normális iskolába járhat. Nyáron (nem tavaly, rosszul van fordítva) azonban végzetes baleset történt, Luce barátjával Trevorral töltötte az estét, és az első csók után hirtelen tűz üt ki, és csak a lány tud kimenekülni.  Még ő sem emlékszik a részletekre, de érzi, mindenki azt hiszi, köze van a szerencsétlenséghez. 
A Sword&Cross mind a 80 tanulója amolyan "problémás" gyerek, akiket fegyelemmel, kamerás figyeléssel, heti 1x15 perc telefonhasználattal, rengeteg tanulással és sporttal próbálnak jó útra téríteni.
Barátnő rögtön akad, és az első nap megtörténik a találkozás mindkét fiúval, akik felkeltik Luce érdeklődését. Daniel Grigori (név,ahh) titokzatos, szexi,  srác, az első pillanatban rabul ejti a szívét, vonzza mint egy mágnes. (A mosoly utáni második megnyilvánulása  Luce felé borzalmasan visszataszító - lásd majd a könyvben - a végére sem értettem meg, miért kellett ezt egyáltalán beletenni? Téptem a hajam!) Luce úgy érzi, már régóta ismeri. Cameron Briel egy jóképű rossz fiú, csábítóan hat a lányra, nagyon kedves és ő különlegesen biztonságban érzi magát a fiú mellett.  Innentől lassan halmozódnak fel az események, egyre közelebb kerül Camhoz, akivel csak egy baj van, hogy ő nem Daniel. A szülők napján Luce meglátja Danielt magányosan üldögélni, úgy érzi, meg kell fejtenie a fiú titkát, miért nincsenek szülei, és miért nem engedi közelebb magához, miért viselkedik vele egyszer hidegen, máskor meg mintha érdekelné. 

Luce karaktere jónak mondható, bár engem időnként idegesített, vagy inkább bosszantott Cam és Daniel közötti ingadozása. Valami fejlődést azért mutat, és remélem a következő részekben kibontakozik. (Trilógia)  A támogató karakterek mind érdekesek, Arriane, Gabbe különösen tetszett, róluk remélem többet is megtudunk a Tormentben. A történetben gyakori bibliai utalások vannak (kezdek hozzászokni), amiknek egy része a vicc határát súrolja. (61.old. "szavazz nemmel a 666-os javaslatra", kígyós nyaklánc,  kígyó megjelenése) A kellően darkos hangulatról gondoskodik az iskola melletti temető, ami számos jelenet színhelye. Nagyon szerettem a könyvtárban zajló jeleneteket, még az illatokat is éreztem.

A könyv szinte végig mentes a nagyszabású akciójelenetektől. Aki ilyen típusú fantasyt keres, annak nem tetszene. Aki viszont bukik az angyalokra, a szerelmi háromszögre, a pszichológiai szálra azoknak kötelező olvasmány. A szerelem végül túlmutat téren és időn, van helye az álmoknak és reményeknek. Fél pillangó emelést érdemel a könyv a  prológusért, ami  üt és beszippant, a könyv végén pedig az epilógus félelmetesen jól sikerült, annyira, hogy alig várom a folytatást.

Borító: Gyönyörű, eredeti borító!!
 
Kedvenc karakter: Cam, Daniel

Szárnyalás: Prológus és az Epilógus

Mélyrepülés:Van néhány fordítási és elírási hiba, de ez nem a szerző hibája.

Érzéki mérce: Vágyódás, borzongás, néhány csók:))

Értékelés:


13 megjegyzés:

  1. Szia! neked megvan a könyv? és ha igen, akkor email-ben át tudnál küldeni? nagyon megköszönném!!! címem: xandrush0831@citromail.hu
    üdv, Szandra:):)

    VálaszTörlés
  2. Akkor már nekem is elküldheted, ha lendületben vagy. :) Bár nem hiszem, hogy a közeljövőben elolvasom, de valamikorra beütemezem. Van még más könyv meg neked azok közül, amiket mostanában ajánlottál?

    VálaszTörlés
  3. Erre a bejegyzésre vártam :D:D
    Ezer hálám érte *-*

    VálaszTörlés
  4. Hali:D Én most kaptam meg ezt a könyvet és nekem eddig nagyon tetszik:) Télleg lesznek következő részei? és ha igen mikor?

    VálaszTörlés
  5. Magyarul a 2.rész megjelenik mostanában, Torment címmel, kb. tavasszal. Angolul megjelent már 2010. szeptemberében. A 3. rész a Passion, 2011. jún.14-én jelent meg angolul. Nemsokára január 24-én jön ki egy rövidke 160 oldalas Fallen in Love című 3,5 -es rész, a rajongók kedvére:)) A negyedik befejező rész angolul 2012. június 12-én jelenik meg.

    VálaszTörlés
  6. A Tormentől fogsz kritikát írni? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp, de csak július közepe felé kerül sorra:)

      Törlés
  7. én imádtam mind2 részét és rajongói fordításban elolvastam már a 3.részét a Passiont is :) Tűkön ülve várom a Rapture megjelenését..ach..kedvenc könyvsorozatom :) <3
    UI: imádom olvasni a kritikáidat ;)
    Üdv Kinga

    VálaszTörlés
  8. Irsz kritikát a Rapture-ról is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostanában biztosan nem (nyáron), de szeretném olvasni még az idén!

      Törlés

Rendszeres olvasók