KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. október 22., szombat

Az Olvasók Viadala 2.téma

Az Olvasók Viadala 2. téma: Suzanne Collins interjú rögtönzése, valamint kivel találkoznál szívesen a sorozat karakterei közül?

Kelly: Mi adta az ötletet a THG trilógiához, ahol 24 kiválasztott versenyez életre-halálra a túlélésért egyenes adásban?
S.C.: Gyerekkorom óta imádom a görög és a római mitológiát. Thézeusz és Minotaurusz mítosza különösen megragadott, az a történet, ahol Athén rendszeresen küldött fiatalokat Minotaurusz labirintusába. A gyerekek feláldozása addig nem ér véget, míg Thézeusz (Katniss) önként harcba száll és leszámol a félig bika, félig ember szörnyeteggel. Az  én variációmban a labirintus ugyan kimaradt, helyette egy római kori gladiátorszerű küzdelmet ötvöztem a jövő technikájával, amit egy valóságshow közvetít.
Kelly: A karakterek kinyírása mennyire visel meg?
S.C.: Az elejétől tudjuk, hogy csak egy maradhat. Mégis nagyon nehéz megölni a karaktereket, hiszen sok szimpatikussá válik az események során, és mind rendkívül fiatal a halálhoz. 
Kelly: Volt személyes tapasztalatod a  könyvekben szereplő háborús állapotokról?
S.C.: Amikor gyerek voltam, apám a vietnami háborúban harcolt egy évig. Anyám próbált távol tartani az eseményektől minket, gyerekeket, de időnként elkaptunk egy-egy mondatot a tv híradókból. A háború szó félelmetes a számomra.
Kelly: A filmváltozat lázba hozta a rajongókat. A forgatókönyv születésénél mire kellett figyelni?
S.C.: Be kell sűríteni a történetet egy kétórás filmbe, ráadásul az 1/1 jelen idejű narrációt át kell alakítani egy minden igénynek megfelelő drámai élménnyé. Nem mellékesen az egésznek bele kell férnie a P-13 minősítésbe, nem egyszerű!
Kelly: Milyen visszajelzést kapsz az olvasóktól?
S.C.: Nagyon örülök, hogy több "réteg" is kedvel, akik szeretik a disztópiás világot, mások az akciót és kalandot, megint mások a romantikát. Ez nekem nagyon izgalmas és inspiráló.

Kivel találkoznék szívesen a karakterek közül?

Cinna az egyik legszimpatikusabb támogató karaktere Katnissnak. Az ötletes ruhák nagyban hozzájárulnak, hogy a nézők és a támogató gazdagok Katniss mellett szimpatizáljanak, ez később hatalmas előnyökkel jár.
Cinna nagyon bízik Katniss sikerében, és meg van győződve arról, hogy visszatér.
Vele találkoznék szívesen, azt sem bánnám, ha a filmbeli Cinna, Lenny Kravitz lenne az a Cinna élőben:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók