KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. október 15., kedd

Jamie McGuirre: Veszedelmes sorscsapás

Különleges élményben lehet részed, ha a tavalyi év sikerkönye, a Gyönyörű sorscsapás után kezedbe veszed a Veszedelmes sorscsapást. Ugye te is úgy érzed, hogy nem kaptál még eleget a new adult műfaj koronázatlan férfi karakteréből? Október 15-től újra találkozhatsz Travis-el! Ülj le a karosszékedbe, vagy heveredj le az ágyadra és kísérd figyelemmel öt napon keresztül a Veszedelmes sorscsapás blogturnét, keményen megkritizáljuk kedvencünket, minden szempontból megvizsgáljuk a külső és belső tulajdonságait. Szót ejtünk az írónőről, lesznek dream-castingok, beleolvasó, zeneajánlók. Addig csigázzuk a kíváncsiságodat, míg minden vágyad az lesz, hogy megkaparintsd Travist – a saját példányod segítségével.

Maxim Kiadó 2013.10.15.
488 oldal
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Goodreads: 4,26
Besorolás: new adult, romantikus, realista

Lehet-e túlságosan szeretni? Travis Maddox két dolgot őrzött meg az anyja halálos ágyán mondott szavaiból: Nagyon szeress! És még keményebben küzdj! A Veszedelmes sorscsapásban Travis életét könnyűvérű lányok, illegális fogadások és az erőszak teszik ki. De éppen akkor, amikor legyőzhetetlennek érzi magát, Abby Abernathy térdre kényszeríti. Minden éremnek két oldala van: a Gyönyörű sorscsapásban Abby mondta el, hogy látja a szerelmüket. Most elérkezett az idő, hogy Travis szemén át lássuk kettejük kapcsolatát, és újabb részletekre is fény derüljön.


A tavalyi év egyik legnagyobb könyvsikere volt a Gyönyörű sorscsapás. Itt a blogunkon is az év könyve lett nálam a new adult kategóriában. Sok olvasónak a könyv kapcsán nyert értelmet ennek a kategóriának a jelentése, fiatal felnőtt szereplőkkel találkozhatunk a new adult műfajú könyvekben, rendszerint jelentős része a történetnek főiskolán, egyetemen, a hozzá tartozó campusokon zajlik és nem csak ártatlan romantikázás jellemzi a szerelmi szálat.
Csak önmagamat ismételném, ha újra elmesélném, mennyire tetszett a történet, az írónő stílusa, a karakterek. Jamie McGuire megteremtette a valaha létezett legbelevalóbb rosszfiú karaktert, Travis Maddox neve minden külső és belső tulajdonságával együtt beleégette magát sokunk szívébe.

Adódik a kérdés az olvasók részéről, vajon mi értelme van ugyanazt a történetet kétszer megírni? Mit adhat az amúgy is remek sztorihoz egy másik szemszög? Nos, a Travis rajongók azonnal rávágják a választ: semmi sem lehet érdekesebb, mint belemászni a rajongott karakter gondolataiba, az ő fejével látni az eseményeket, átélni az érzéseit. A könyv az első sortól az utolsóig tudott újat nyújtani, hisz olyan helyszíneken járhatunk, ahol eddig nem, és a két főhős egymástól távol töltött időszakáról is bővebb képet kapunk. Minden történetnek két oldala van, de természetesen nem minden könyvnél működne ez a módszer, a sikerhez Travis Maddox szükségeltetik. A történet gyakorlatilag ugyanaz, de sok-sok olyan jelenet került bele, amikor ugye Abby nincs jelen. Nagy szükség van ezekre Travis „működésének” megértése szempontjából. Betekintést nyerhetünk a  többi Maddox családtaggal való kapcsolatába, nagyszerű megismerkedni közelebbről édesapjával és a testvéreivel, mind remek, imádnivaló karakterek.

"Régen elhatároztam, hogy addig falom fel a dögkeselyűket, amíg meg nem jelenik egy gerle. Egy galamb. Olyan lélek, aki nem kolonc az ember nyakán, aki a maga dolgával törődik, és aki megpróbál úgy boldogulni az életben, hogy nem húz le mindenki mást az önző kis igényeivel és szokásaival. Egy bátor kis nő. Aki intelligens, gyönyörű, halk szavú. Aki egy életre választ párt magának. Aki elérhetetlen, amíg okot nem talál arra, hogy bizalmat szavazzon."

Travis pontosan tudja, hogy milyen lány lenne az igazi számára, és régóta kíváncsi rá, mikor fog ez a lány besétálni az életébe. Abby-t megismerve azonnal érzi , hogy most valami különleges történik vele. Az első pillanattól tudja, hogy Abby nem egy egyszerű szép lány, szinte a veséjébe látva érzi, hogy titkol valamit a múltjából. És rettenetesen nehezen viseli, hogy a lány csak barátságot hajlandó elfogadni vele kapcsolatban. Kihívásnak tekinti, és teljes gőzzel próbálja bevetni a szokásos csajozós elemeket, amik Abby esetében sorra kudarcot vallanak. Travis szembesül egy egész sor új érzelemmel, amit egyáltalán nem, vagy nagyon nehezen tud kezelni. Ott van például a féltékenység, a bűntudat, a kiszolgáltatottság. Ilyeneket eddig nem kellett elviselnie, nem érzett fájdalmat vagy kétségbeesést egy lány szerelme miatt, és ezeknek az új érzéseknek a tudomásul vétele, elfogadása időnként forrófejűséggel párosul. Ha ez még önmagában nem lenne elég, Travis folyamatosan küzd a belső démonaival is.

De mégis mi az, ami számomra kedvencé tette?

Végig tudtam mi lesz a következő lépés, mégis agyonizgultam magam.
Előfordult veled, hogy már a könyv prológusa megríkatott?
Szeretem Travis kiszámíthatatlanságát.
Zseniálisan oldotta meg a szerző a fiúk nyelvén való írást.
Egyéjszakás kalandok, férfi szemmel. LOL
Dögkeselyűk: Imádtam, ahogy Travis bekategorizálta a nőket!
Egyszerűen szeretem, ha szenvednek a pasi karakterek!
Legszexisebb karakter amit valaha megírtak: Travis.
Mint a zászlólengetés az amcsi filmekben, olyan lett az epilógus.
Egyértelmű, hogy Trent történetét várom a legjobban.
Shep és Travis között vég nélkül folyt egymás heccelése, imádtam.

Szenvedélyesen szerelmes veszélyes pasi.
Olyannak adta vissza az írónő Travist, amilyennek az első könyv után gondoltam.
Reakciói,  a gondolatai értelmet nyertek, így, hogy olvashattam benne.
Soha nem adta fel a küzdelmet Abby-ért, pedig volt amikor nagyon közel állt hozzá.
Csodálatosan megírt szerelmi jeleneteket kapunk, amiket nem lehet megunni.
Sebezhető, sérülékeny oldalát is megmutatja Travis.
Abby iránti törődése megható, szívmelengető.
Pontosan tudja, hogy a gödröcskék az arcán milyen hatást váltanak ki a nőkből.
Áradnak az érzelmek fel és le, mint a hullámvasút.
Szeretnék egy saját Travist.

A bejegyzés terjedelmét igyekszem korlátok közé szabni, pedig lenne még mit mondanom. Összességében jobbnak találtam a könyvet, mint Abby szemszögéből íródottat, nincs mese,  imádom Travis szókimondó stílusát. Az írónő maximális teljesítményt nyújtott, büszke lehet magára, ahogy Travisre is büszke lenne az anyukája:
"Bár a poklok poklát jártuk meg egymás miatt, együtt a mennyországra találtunk. Lehet, hogy ez több volt, mint amit két bűnös megérdemel, de én nem panaszkodtam."

Borító: Bár én a másikra szavaztam, elégedett vagyok!

Kedvenc karakter:  Mindenki

Szárnyalás: Pontosan az 1-től a 488-ig oldalig tart a szárnyalás.

Mélyrepülés: Még mindig utálom a sok piálást, jobban, mint a csúnya beszédet.

Érzéki mérceSistergős, ájulós, forró jelenetek, készítsd be a jeges üdítőt, amit lehúzol, szigorúan 16 éven felülieknek. (nekik viszont kötelező)

Értékelés:


Október 31-ig kedvezményesen megrendelheted itt:


Főszerepben: Travis Maddox
Jamie McGuire egyik interjújában megemlítette, hogy megvették a Beautiful Disaster megfilmesítési jogait, sőt, megvan a forgatókönyvíró is, és a minap a helyszínekkel is elkezdtek foglalkozni. Tehát beindult a gépezet, hamarosan várhatjuk a jelölteket a castingra. Addig is néhány saját illetve rajongói jelölt:
Kedvencem megszemélyesítője Colton Haynes, ismerheted a Teen Wolf és az Arrow sorozatokból.
De ne vádoljon senki részrehajlással, szóba jöhet Travisként még néhány jelölt:
Remélem ti is épp annyira várjátok ezt a filmet, mint én! Rohanunk a moziba az összes barátnőmmel!



J Á T É K

a Rafflecopter giveaway

A blogturné többi állomása:
10/11. Deszy könyvajánlója
10/12. Kristina blogja
10/13. MFKata gondolatai
10/14. Angelika blogja


4 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy nem tudtok-e valamilyen információt a filmmel kapcsolatban? Előre is köszönöm a választ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, sajnos nincs, de a castingra lennének tippjeink:)

      Törlés
  2. Heló! Nekem is ugyan ez a kérdésem. A filmmel kapcsolatban esetleg új infó? :)

    VálaszTörlés
  3. Három és fél éve írják a forgatókönyvet....

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók