KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. január 29., kedd

8 ÉVES A BLOG - Nyereményjátékkal !!!

Ma nyolc éve nyitottam a blogot, ebből az alkalomból kerül sor erre a bejegyzésre. Többször neki akartam már állni kibeszélni magamból, mit is jelent nekem könyves bloggernek lenni, és másodmagammal birtokolni a világháló eme kis szegletét.
Sosem volt a blog személyes megnyilvánulások színtere. Nekem nem megy könnyen bármit is megosztani magamról, a családomról, az érzéseimről, azt gondoltam mindig is, ez legyen csak Kelly és Lupi könyves tere, ahol elmondjuk a véleményünket az olvasmányainkról. A saját célom kezdetben még teljesen más volt, mint manapság. Akkoriban egyszerűen csak pár  mondatban le akartam írni a gondolataimat az adott könyvvel kapcsolatban, valamilyen maradandó formában, ha esetleg valaki rákeres a könyvre, legyen egy kis infója a fülszövegen kívül. Szó sem volt akkor még szempontokról, elvárásokról, és ha beleolvasok az első "értékeléseimbe", nem gyengén kínos érzés, hogy ezt emberek elolvasták.
Aztán lassacskán megtelt tartalommal a blog, kialakult a young adult főcsapás, hozzám nőtt Lupi is, és azt vettük észre, hogy eredményeket érünk el. Mire gondolok? Kiadók kérték a tanácsainkat, javaslatainkat, és most dicsekvésnek tűnne, ha felsorolnám, milyen jelentős szerzők kerültek kiadásra az ajánlásaink alapján. Ajánlóink kerültek fel könyvekre, ezt hamarosan össze is fogom szedni.
Öt és fél éve megalakult a Blogturné Klub, ami könyves életem második legfontosabb mérföldköve volt. Elég stresszes volt az indulás, izgultunk a "márka" bevezetése miatt, élveztük a rengeteg olvasást és minden egyes turné fogadtatását izgatottan figyeltük. A siker önmagáért beszél, az elmúlt évek alatt több mint 1000 könyvvel turnéztunk (maga a blog 580 körül), ez többezer nyereménykönyvet is jelent, amit kisorsolhattunk az olvasóink között, természetesen a kiadók támogatásával.

Az olvasóink szeretete és a kiadók (erkölcsi) támogatása kárpótolt engem azért a mocskolódásért, amit ezért a projektért kaptam a fejemre a  bloggerek egy részétől. Minden szavam igyekeztek kiforgatni, micsoda pengeváltások voltak. De fátylat rá, az idő engem igazolt.
A pályafutásunk elején még tizedannyi könyves blog sem volt, mint most. Sokan eltűntek a régiek közül, főiskola, egyetem után már nem folytatták a blogolást, illetve család, többedik gyerek mellett már nem volt annyi idejük, hogy rendszeresen posztoljanak. Ám itt van az új generáció is, akik már a neten nőttek fel, és hatalmas önbizalommal, időnként azonban meggondolatlanul vágnak bele a blogolásba.
Nem akarok kéretlen tanácsokat osztogatni, de talán akad, aki komolyan veszi ezeket:
- Töltsd meg tartalommal a blogodat! Ne gondold, hogy blogger vagy, amíg  nincs pár tucat könyvről értékelésed.
- Egy értékelés nem kell, hogy esszé legyen, de 10 mondat azért kevés.
- Igyekezz kialakítani egységességet, építsd fel a bejegyzést, legyen eleje és vége. Legyen pontozás vagy csillagozás vagy bármi, mert az olvasók szeretik az egyértelmű jelzéseket.
- Mielőtt blogolásra adod a fejed, tölts meg könyvekkel! Igen, a fejedet, vagyis olvass, legalább 300 könyvet. Ez megadja az alapot ahhoz, hogy el tudd dönteni, az adott könyv valóban jó, vagy csak az életed 15 könyvéből a legjobb, ami nem ugyanaz.
- Vállald a véleményed! Azt is írd meg, ha nem tetszik valami.
Utóbbinál vigyázz! Ha magyar szerzős könyvről írsz, és a Molyon is értékeled,  negatív véleménynél várhatod, hogy az író és baráti köre beléd köt, vagy a véleményedbe. Velem most épp ez történt, ami miatt egy hete rejtett ez a bizonyos tartalom, és hiába teljesítettem a feljelentő kérését (szedtem ki az értékelésből) valahogy a Moly nem sieti el levenni a büntetést rólam, pedig 2 levelet is írtam jelezve a helyzetet. Mindenesetre nem ez volt az első ilyen jellegű csalódásom a demokráciában, de mit várok mást, itt, Magyarországon?  Nagy szavakat hiába kiálltok a szélbe - újabb ok, hogy ne olvassak magyar szerzőt, kivéve azokat, akiknél tudom, mire számíthatok.

Visszatérve az új generációra, eszembe jutott egy eset, a Könyves Blogok oldalon (ami az enyém, de egy éve nincs gondozója)  egy kiscsaj addig rinyált, míg felvettem az oldalsávba, mint könyves bloggert, pedig csak 2 posztja volt. Két hét sem telt el, törölte a blogját. Van azért sok pozitív példa is, a lelkesen blogoló ifjú titánok blogjait élvezet olvasni, igyekszem is felfedezni őket.

Jöhetnek új bloggerek, kikophatnak régebbiek, egy biztos, most áttérünk a NYEREMÉNY játékra!
Kiválasztottam nyolc könyvet a saját polcaimról, adja magát a szám, mivel nyolc évesek vagyunk.
Nyolc nyertes helyett viszont kettőt fogok sorsolni, és a könyveket 2x4 db-os csomagba teszem, jól megkeverve, hogy a nyertesek és családjuk minden tagja olvashasson valami különlegeset.
Két rafflecopter doboz következik:

a Rafflecopter giveaway
Az első csomag tartalma:
1 pld Kristen Ciccarelli: Az utolsó Namsara
1 pld Beth Reekles: Kissing Both - Csókot vegyenek!
1 pld Bessenyei Gábor: Az első csók és egyéb démonok
1 pld R.J. Palacio: Csodácska
+ számos könyvjelző


a Rafflecopter giveaway
A második csomag tartalma:
1 pld Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám Dedikált példány
1 pld Colleen Hoover: This Girl
1 pld Tera Lynn Childs: Forgive My Fins - Hableányok kíméljenek! (kemény)
1 pld Róbert Katalin: 6 hét a világ
+ számos könyvjelző

A nyereményjátékban csak az vegyen részt, aki magyarországi lakcímmel rendelkezik, csak belföldi postázást vállalok! Egy IP címről csak egy játékost fogadok el, ezt a doboz kiszűri.  A játék két hétig tart, sorsolást február 14-én tartom. A két nyertest e-mailben értesítem, és három napot adok a válaszra, tehát érdemes olyan címmel játszani, amit gyakran ellenőrzöl.

Sok szerencsét, kedves olvasók!

3 megjegyzés:

Rendszeres olvasók