KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. december 19., csütörtök

Jessica Park: Flat-out Love - Szeretni bolondulásig

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából december 13-án jelenik meg Jessica Park: Flat-out Love - Szeretni bolondulásig című könyve, amely a kiadó rubin pöttyös sorozatának első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere egy blogturné keretein belül mutatja be Julie és Matt kalandjait!
2013. december 13-tól minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.
Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és a szereplőiről, hanem ahogy az lenni szokott, nyerhettek is!

Könyvmolyképző, 2013
386 oldal
Fordította: Komáromy Zsófia
Goodreads: 3,99
Besorolás: NA, romantikus, realista


A srác magas volt, legalább száznyolcvan centi, szőkésbarna haja a szemébe lógott.
Pólóján az a felirat állt: Nietzsche a haverom.
Íme, Matt. Julie Seagle kedveli őt. Nagyon is. De ott van még Finn. Akibe Julie teljesen belezúgott.
Bonyolult? Kínos? De még mennyire.
Julie nemrég költözött Bostonba, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait: mégis honnan tudhatta volna, hogy édesanyja régi jó barátnőjének családjánál fog kikötni?
Csak ideiglenesen akart megszállni náluk. Arról szó sem volt, hogy fontossá válik a Watkins család számára, vagy hogy beleszeret az egyik fivérbe. Pláne nem abba, amelyikkel még egyszer sem találkozott személyesen. De hát számít ez? Finn megérti őt, jobban, mint valaha bárki. Ők ketten egy hullámhosszon vannak.
De a szerelem - és annak mindenféle csavaros, bonyolult változata - mindig tartogat meglepetéseket. És soha senki nem ússza meg sértetlenül.

Erről a könyvről a Blogturné előtt nem sokat hallottam. Igazából a borítója fogott meg elsőként (ugye, hogy mennyit számít egy jó borító?:-) és utána kezdtem el érdeklődni a könyv iránt, hisz a nagyon látványos borító mellett sajnos a fülszöveg nem igazán fogott meg. De éreztem, hogy valami jó történet van a különleges köntös mögött, és milyen igazam lett! A könyv az idei év egyik nagy kedvence lett, amit bármikor szívesen újra olvasok.

Matt egyik pólója
Julie friss egyetemistaként Bostonba költözik. Sajnos érkezésekor kiderül, hogy a nagy gonddal még otthonról lefoglalt szállás átverés és a fiatal lány ott áll a hatalmas nagyvárosban szállás nélkül. Utolsó kétségbeesésében az édesanyját hívja, aki a városban lakó legjobb barátnőjét riadóztatja. A Watkins család pedig azonnal segítséget nyújt és nagy szeretettel fogadja a szállást kereső lányt, Julie pedig hamar otthonra talál az átlagosnak egyáltalán nem mondható családban. A szülők állandóan elfoglaltak, alig vannak otthon, a legkisebb testvér, Celeste viselkedése több, mint furcsa és ráadásként egy kartonpapír bábut cipel mindenhová magával. A középső fiú Matt, matek és fizikazseni, imádja az őrült szövegű pólókat és mindene a kishuga. És persze ott van a jóképű Finn, aki egy hátizsákkal járja a világot, hol embereken segít, hol természetvédelemmel foglalkozik. Celeste rajong a bátyjáért, így "bemutatja" Julie-t Finnnek a Facebookon és a két fiatal között hamar szimpátia, majd barátság alakul ki. Persze nem telik el sok idő és Julie teljesen belehabarodik a tökéletes Finnbe. De az élet nem csak az interneten zajlik, a lány pedig ahogy telik az idő, egyre több furcsaságot fedez fel a családban és úgy dönt, hogy kideríti, mi zajlik a túlságosan nyugodt felszín alatt...

A szereplők közül talán a legérdekesebb karakter Celeste. A koraérett kislány túl felnőttként viselkedik, képtelen a korosztályával megtalálni a közös hangot, így teljesen kiközösítik. Julie érzi, hogy valami oka van, amiért így viselkedik és senki más, de ő képes egyedül arra, hogy a kislányt kirobbantsa az üvegtornyából és visszahozza őt a való világba. Celeste pedig annyira tiszta, annyira őszinte és annyira figyelemre éhes, hogy nem lehet nem szeretni. És persze ott van a bátyja, Matt. Ő az a fiú, akit
Matt
a lányok első pillantásra talán nem találnak vonzónak. Akin talán második pillantásra sem akad meg a szemük, hisz szinte semmi "divatos és izgalmas dolog" nem érdekli, csak a huga és a tanulás. De akinek, ha adunk egy esélyt, hogy megismerhessük, azonnal a szívünkbe tudjuk zárni. Julie is érzi ezt, de Matt kedvességét, segítőkészségét teljesen elnyomja a "nagy bátyó" árnyéka. Érdekes módon engem Finn annyira nem fogott meg, mint amennyire Julie-t. Talán azért, mert én már átestem ilyen "zúgjunk bele a neten megismert, soha nem látott fiúba" játékon és tudom, hogy egy hús-vér társ többet ér, mint egy általunk túlságosan idealizált ismeretlen. De Julie-nak idő kell, mire ezt belátja. Neki jóval több, mint nekünk. Mi már ott toporgunk, hogy "hééé, Julie, itt ez a tündéri, tökéletes fiú melletted, aki látszólag fülig beléd van zúgva, miért nem veszed már észre?" De ő csak vakon Finnt imádja...

Azt azért el kell mondanom, hogy a vidám borító egy nagyon érzelmes, nagy drámával megtűzdelt történetet takar. A cselekményszál nem túl bonyolult és (sajnos) már a könyv egyharmadánál rá lehet jönni, hogy mi a csattanó, így emiatt túl nagy izgalmat ne várjon senki. De mégis... Az írónő, attól függetlenül, hogy sejtettük, tudtuk, éreztük, hogy mi történt, mégis képes volt azt a fejezetet úgy tálalni, hogy egy zsebkendőt telebőgtem.
És a vége? Ez nem sorozat, így teljes lezárást kapunk, bár elismerem hogy nekem nagyon hiányzott belőle valami, hogy kerek legyen az egész... De nem túl hosszú kutakodás után végül megtaláltam a "második részt", ami ugyanez a történet, csak Matt szemszögéből. Azt a részt az írónő - a rajongók kérésére, hisz úgy látszik, hogy nem csak nekem hiányzott az a rész:-) - kiegészítette még egy plusz fejezettel. És így már tényleg rendben van minden:-).

Összességében hatalmas kedvenc lett a könyv és mindenkinek csak ajánlani tudom! Imádtam a számomra picit különleges történetet, a nagyon is élethű szereplőket és lassan alakuló kapcsolatokat. (és azt hiszem, én is be fogok szerezni pár őrült feliratú pólót, kezdésként talán olyanokat, mint amilyen Mattnek van:-).

Borító: Nagyon tetszik! A könyv minden fontosabb mozzanata benne van a betűkben. Köszönet a kiadónak, hogy meghagyta az eredetit!
Kedvenc karakter: Matt, Celeste, Julie

Szárnyalás: Amikor Matt és Julie a fenyőfa alatt fekszenek - azt hiszem, ezt én is kipróbálom idén:-)

Mélyrepülés: az igazság

Érzéki mérce: imádtam a szerelmi szálat. Szép-szép, de egy NA történethez én el tudtam volna viselni egy picit többet is:-)

Értékelés:

Blogturné extra - Flat Finn
Az alábbi "magyarázatot" Fotó Finnről az írónő weboldalán találtuk.

Kérdés: Honnan jött Fotó Finn ötlete?

Válasz: Ez Rick Springfield hibája. Nézd, egy kicsit érdekel Rick Springfield (ez egy másik történet) és egyszer, amikor a Google-n kerestem régi, meztelen képeket Rickről, rábukkantam egy mesésen őrült blogra. Néhány srác megvett egy életnagyságú karton Ricket és összeraktak egy videót, ahol "Fotó Rick" különféle dolgokat művelt: elment a Starbucksba, füvet nyírt, autóban utazott, miközben a lapos arca lógott ki az ablakból... Nyilvánvaló, hogy ez volt a legjobb videó, amit valaha készítettek. De ami igazán látványossá tette, az a tény, hogy nem úgy jött le, mintha vicc lenne. Volt egy kis komoly éle, mintha "Fotó Rick" tulajdonosa tényleg megosztotta volna a karton barátjának egy napját. (Ilyen az én szerencsém, képtelen vagyok megtalálni ezt a blogot és videót újra. Nem tudom, hogy miért nem jelöltem meg, így ha bárki rábukkan, kérem küldje el nekem. Kétségbeesetten akarom újra látni.)

Normális(?!) emberként furcsának tartottam ezt a videót. Íróként viszont fantasztikusan izgalmasnak találtam... volt egy pár ötletem a következő könyvemhez, de valahogy nem álltak össze. Egészen addig, amig el nem kezdtem arra gondolni: Mi van, ha az egyik szereplőnek lenne egy "Fotó Valakije"? Mi van, ha ezt a "Fotó Valakit" elcipelik mindenhová? Miért akar egy ember egy ilyen "Fotó Valakit"? És aztán ez a mi-lenne dolog csak ömlött belőlem... A kihívás utána az lett, hogy kitaláljam, hogyan legyen ebből a bizarr koncepcióból egy értelmes történet. És én szeretem a kihívásokat.
Az írónő "Fotó Rick"-kel

A barátom, Lori - aki éppannyira szereti ezt a Fotó dolgot, mint én - olyan nagylelkű volt, hogy elküldte nekem a saját Fotó Rickemet. Nem olyan életnagyságú, mint Fotó Finn, de tagadhatatlanul nagy kincs. Eddig még nem kísért el sehová, ahogy nem is ajánlotta fel, hogy lenyírja a füvet, de sosem lehet tudni...

Forrás: Jessica Park - Flat out Love

Nyereményjáték


A blogturné állomásai
December 14 - Insane Life - Pólók
December 15 - Dreamworld - Dreamcast
December 16 - Kristina blogja
December 19 - Kelly & Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók