KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. január 26., vasárnap

Blogszülinap nyereményjátékkal

Január 29-én lesz 3 éve, hogy megtettem az első bejegyzést a blogra. Az ünneplést természetesen megtartjuk, nyereményekkel megspékelve, de szeretnék egy kis összegzést is tartani, és némi betekintést nyújtani nektek az utóbbi hónapok munkájába.

A tavalyi évet kihívásnak tekintettem, elhatároztam, hogy 100 könyvet fogok elolvasni. Megpróbáltam több műfajból válogatni, a gyerekkönyvtől kezdve a sci-fi történetekig, de a könyvek többsége az általam kedvencnek tartott young adult műfajból került ki. Bloggertársamnak, Lupinak szintén sikerült a 100 könyv! Úgy érzem, nekem sok volt ez a mennyiség, idén "csupán" 70 könyvet tűztem ki, Lupi idén is megcélozza a 100 könyvet. A könyveink száma tavaly is gyarapodott, nekem 170 új szerzemény nyomja a polcaimat, ebből 10 volt ajándék, 27 reci a többi saját vásárlás. Lupi 131 könyvvel gyarapodott, ebből 25 ajándék, 25 reci a maradék saját vásárlás. Lupi könyvtára ezen belül 16 angol nyelvű könyvvel lett gazdagabb, én ehhez képest csak hármat szereztem be.

Talán emlékeztek, az év végi nyereményjátékunkban feltettünk egy kérdést, melyik volt nálatok az év kedvenc olvasmánya, tartozom még ezzel az összesítéssel:
1. Obszidián
2. A soha határa
3. A hercegnő
4. Gyönyörű sorscsapás
5. holtversenyben az Easy és az Elakadó lélegzet

Az év másik sikertörténete a Blogturné Klub megalapítása volt. Szeretnék néhány szót erről is beszélni, eloszlatni néhány pletykát, amit visszahallunk innen-onnan.
Hosszú ideje terveztem már, hogy összefogjak egy könyves bloggerekből álló csapatot, akikkel vállaljuk, hogy újonnan megjelenő könyveket előolvasunk, értékelünk és népszerűsítünk, mindez jól bejáratott külföldi példa alapján. Itt arról van szó,  hogy az általunk kiválasztott könyvet  néhány blogger - itt akár háromtól tízig terjedhet a  bloggerek száma turnénként - előolvas, értékel, és nem kevés időt és energiát ráfordítva extra információt szolgáltat a könyvvel kapcsolatosan egy turné keretében. Ahogy az eddigi turnékon láthattátok, ezek az extrák a  castingolástól kezdve komoly fordításokig terjednek. Megjegyzem, egy-egy képválogatás órákat vesz igénybe, de pl. én személy szerint ezt csinálom a legszívesebben. 
40 turnén vagyunk túl.  Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk az olvasóktól és kiadóktól egyaránt, amit nagyon köszönünk. Pontos számot nem tudok, de a nyereményjátékokon kb. 100 könyv talált gazdára, ez nagyszerű!
Vannak néhányan, akiknek persze nem tetszhet minden, belénk kötnek itt-ott, nekik ajánlom a következőket.

Megkaptuk már azt a vádat, hogy felülpontozzuk a könyveket, túl sok az ötpontos értékelés, stb.... 
- Jelenleg 17 főből áll a csapat, ami 16 blogot jelent. Egy-egy könyvre természetesen saját akaratunkból jelentkezünk, tehát olyanok, akiknek előre láthatóan tetszeni fog a könyv, hiszen ismerjük a fülszöveget, esetleg bele is olvashattunk már, illetve olvastuk angolul korábban. Nyilvánvaló, hogy az értékelések pozitív képet mutatnak, hiszen valóban jó könyveket választunk.
De ha pontosan megnézem a 40 turné értékeléseit, bizony születtek bőven hármas, három és feles értékelések is, ami nem éppen olvashatatlan könyvet takar, inkább az "oké, egynek elmegy" kategória. Tehát az általunk kialakított kép változatos, a bejegyzések nem egy kaptafára készülnek, minden blogger a saját blogjának megfelelő stílusban ír, a kevésbé színes bejegyzéstől kezdve a képekben gazdag posztokig minden előfordul. A pontozás stílusa is változatos, többen is vannak közülünk, akik szöveget vagy képeket használnak pontok helyett.
- Összesen négy olyan könyv volt a negyvenből, ami csupa ötös értékelést kapott, ezek mellé mutatom a Goodreads és Molyos százalékot is:
Khaled Hosseini: És a hegyek visszhangozzák Gr: 4,02 Moly: 92%
On Sai: Scar Gr: 4,78 Moly: 93%
Samantha Shannon: Csontszüret  Gr: 3,66 Moly: 87%
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás Gr: 4,26  Moly: 93%

Megkaptuk azt is, hogy mindent elvállalunk, válogatás nélkül a könyv megszerzése érdekében...

Nálunk bizony 100% demokrácia van, mindenki annyit olvas és értékel, amennyit jónak lát. Pontos könyv említése nélkül elmondhatom, hogy volt olyan könyv, amit senki sem vállalt. A könyveket titoktartási kötelezettség mellett elektronikus formában kapjuk meg, és csak később kapjuk meg a könyves formát. Ez alól a már megjelent könyvek kivételek. 

Elvesszük a lehetőséget a többi blogger elől..

- A sült galamb bizony nem repül senki szája közepébe. Dolgozni kell érte. A kiadók nem fogják megkeresni a bloggereket, nekik kell kopogtatniuk a kiadóknál. Egyébként gondolkodunk bővítésen, az ehhez kapcsolódó jelentkezési lapot megtaláljátok ITT.

Bízom benne, hogy a blog működésének negyedik éve is gazdag lesz könyvekben, posztokban. Köszönünk minden kattintást, kommentet, reméljük továbbra is segítségetekre lehetünk a jó könyvek kiválasztásában.

Kelly és Lupi

a Rafflecopter giveaway

4 megjegyzés:

  1. Szerintem butaság olyat állítani, hogy elveszitek a lehetőséget a többi blogger elől. Aki ilyet mond, az magából indul ki és csak recenziós példányokat akar magának. Ily módon érzi úgy, hogy őt megfosztották ettől a lehetőségtől. A legtöbb blogger azonban nem az "ingyenkönyvért" vezet blogot, hanem mert szeret olvasni, véleménye van a könyvről, amit szeretne egyszerűen szavakba öntve kiadni magából vagy másokkal is megosztani. Persze jól jön néha egy-két recis példány, de normális bloggereknél ez nem számottevő hányad azt elnézve, hány könyvet olvasnak évente. Aki szeret olvasni és blogot vezetni, az így is, úgy is fog könyvet vásárolni és írni róla, akkor is, ha egyetlenegy könyvet sem kap a kiadóktól, vagy senki nem olvassa a bejegyzéseit. Egyszerűen azért, mert ez a hobbija, ezt szereti csinálni. Szerintem nagyon jó kezdeményezés a BTK, olvasom az írásaitokat, tetszik, hogy nem egy kaptafára születnek a vélemények és TÉNYLEG JÓ könyvekről írtok. Ne foglalkozzatok a pletykákkal, mert sokkal több embernek okoztok örömet, mint ahányan kritizálnak. Én további sok sikert kívánok a Blogturné Klubnak!

    VálaszTörlés
  2. Boldog szülinapot a blognak! :)
    Nagyon sok munka van benne abban biztos vagyok, de minket nagyon boldoggá is tesztek vele! :D

    VálaszTörlés
  3. Szia! Meddig tart a nyereményjáték? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A dobozban látszik a hátralévő napok száma, most éppen 10 nap.

      Törlés

Rendszeres olvasók