KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. szeptember 19., péntek

Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő (Sea Breeze #1)


A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Abbi Glines legújabb regénye, a Te vagy nekem a levegő. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Sadie és Jax perzselő nyári történetét.
2014. szeptember 15-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Maxim Könyvkiadó 2014. szeptember 23.
264 oldal
Fordította: Margitta Nóra
Goodreads: 3,91
Besorolás: YA, romantikus

A tengerparti kisvárosban, Sea Breeze-ben Sadie felfedezi, hogy a szenvedélynek semmi sem állhat az útjába. Felkavaró olvasmány a bestsellereiről híres Abbi Glinestól. Sadie White a nyári szünetben a tengerparton dolgozik, de nem holmi strandőrként. Mivel a mamája terhes, és nem hajlandó dolgozni, ezért helyette Sadie lesz az egyik közeli szigeten nyaraló gazdag család házvezetőnője. Amikor a család megérkezik a nyári vakációra, Sadie döbbenten látja, hogy a tulajdonos nem más, mint Jax Stone, a világ egyik legismertebb ifjú rockere. Ha Sadie egy mindennapi lány lenne – ha nem azzal telne az élete, hogy gondját viseli az anyjának, és rendben tartja az otthonukat –, akkor talán feldobná, hogy egy rocksztárnak dolgozhat. De nem ez a helyzet. Sadie-t nem izgatja a hírnév, ám Jax mégis vonzódik hozzá. A lány lenyűgözi, de a fiú küzd a vonzalom ellen. Jax világában a kapcsolatok nem működnek, és minél jobban kívánja Sadie-t, annál erősebb a meggyőződése, hogy a lány többet érdemelne. A nyár végére Jax rájön, Sadie nélkül lélegezni sem képes. Vajon a szerelem legyőzi a két világ közt tátongó szakadékot?

Abbi Glines csupán fél évvel korábban publikálta ezt a történetet a The Vincent Boys első részénél, ami jóval érzékibbre sikeredett ennél. A szerző magyar olvasói most egy édes Hamupipőke történetet kapnak, mely a Sea Breeze sorozat első része, sokkal lágyabb szerelmes történet,  tehát bátran kézbe veheti a fiatalabb (14-től)  korosztály is. 
A fülszöveg tökéletesen leírja a történet alapját, lehet-e egy híres rocksztár és egy szegény lány között több egy rövid nyári kalandnál? Lehet, és erre az extrában kitérek részletesen.
A könyv olvasói valószínűleg azok közül a lányok-asszonyok közül fognak kikerülni, akik szeretnek ezen a témán elábrándozni, és legalább néhány órára - amíg a könyv olvasása tart - beleélni magukat ebbe a helyzetbe. Ha még sosem gondoltál ilyen kapcsolatra szívesen, nem neked szól ez a könyv!
A cselekménnyel semmi problémám nem volt, én teljesen megértettem, hogy Jax azonnal felfigyelt erre a lányra, hiszen nap mint nap a nyakába csimpaszkodó őrült rajongóktól van körülvéve, nagy megkönnyebbülés lehet neki, hogy létezik olyan fiatal lány, aki majdhogynem azt se tudja kicsoda ő. Ezt figyelembe véve nem tartottam az insta-love problémát jelentősnek, hiszen Sadie sem rendelkezett tapasztalatokkal, közel kerülve egy ilyen jó pasihoz - függetlenül a srác munkájától - nem hihetetlen az azonnali vonzódás. Az öt csillagos szinthez azonban a karakterek mélyítésére lett volna szükség és valami nagyobb csavarra a történetben. Sadie egy bájos, majdnem tökéletes, szeretnivaló lány, de túlságosan naiv, kevés önbizalommal. Az anyja nagyon nem törődik vele,  és ahogy bekerül a munkája révén a személyzet sorába, mindenki megkedveli őt, a segítőkészsége, figyelme miatt hamarosan szinte családtagnak számít. Ez nagyon sokat jelent neki, hiszen eddig nem igazán volt ebben része. Azt vártam volna Sadie-től, hogy balhézzon, szálljon szembe az anyjával, ne másoknak kelljen megmentenie.
Jax nem is lehet másmilyen, őt nem változtatnám meg.. Belefáradt már a nyilvánosság középpontjában játszódó felszínes életbe, legalább a nyarakat szereti nyugiban, a világtól elzárva tölteni. Tudja, mi kell a sajtónak, hogyan lehet becsapni, kijátszani a paparazzókat. Nagyon is a földön jár, kedves, figyelmes, nem beképzelt. Van egyáltalán ilyen rocksztár? Szeretném azt hinni, igen.
Nem hiányozhat egy jó szerelmi történetből legalább egy aprócska szerelmi háromszög - az én ízlésem szerint. Abbi-t ismerve, nem is kellett csalódnom, hiszen feltűnt itt is egy második srác, Marcus személyében, aki szintén alkalmazott Jax házában. Nagyon várom a sorozat második részét, melynek Marcus lesz a főszereplője, ott aztán  igazán kibontakozhat.

Összességében nagyon szeretem Abbi Glines írásait. Egyszerű, kedves, szórakoztató történeteket ír, amiknek nincs eget rengető mondanivalója, mégis letehetetlenek és emlékezetesek.  Gyönyörűek a helyszínek, szépek a leírások és soha nem éreztem, hogy bárhol is "kitöltő" szöveget olvasnék. Tökéletes kikapcsolódás!

Borító: Nekem jobban tetszenek az élőszereplős borítók, főleg, ha ilyen jók, mint ez itt jobbra.

Kedvenc karakter: Jax, Mary

Szárnyalás: Jax dala.

Mélyrepülés: Anyukának szívesen beolvastam volna.

Érzéki mérce: Young adult keretek között marad az érzékiség, sokkal inkább édes, mint párás jelenetek zajlanak.

Értékelés:


BELEOLVASÓ:  ITT

https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_190322544333196

Blogturné extra:
Bizony vannak párok, akik bírják a gyűrődést, annak ellenére, hogy a férj éppenséggel rock sztár. De lehet akár színész is, vagy egyéb celeb, úgy tűnik, minden esély megvan a boldogságra akkor is, ha nem a vörös szőnyegen született a házaspár mindkét tagja. Íme néhány példa, a legnagyobb kedvenceimmel, mindegyikük hosszú ideje házas, és nem szakmabeli a párja.


Nyereményjáték

A történetben Jax Stone egy világhírű, ifjú rocksztár. Ezért mostani játékunk során egy kis zenei kalandozásra hívunk Benneteket. A blogturné mind a tíz állomásán találok egy-egy dalszöveg részletet, a ti feladatotok kitalálni, mi a dal címe és ki/kik annak az előadói.
(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.)

"This never ending story
Paid for with pride and fate
We all fall short of glory
Lost innocence"

a Rafflecopter giveaway
A blogturné állomásai

09/15 Dreamworld
09/16 Kristina blogja
09/17 CBooks
09/18 Angelika blogja
09/19 Kelly és Lupi olvas
09/20 MFKata gondolatai
09/21 Nem harap a...
09/22 Zakkant olvas
09/23 Könyvszeretet
09/24 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók