KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. október 4., szombat

Robin LaFevers: Dark Triumph - Sötét diadal


A Maxim Kiadó elhozta nekünk a A halál szépséges szolgálólányai trilógia második részét, a Sötét diadalt. Robin LaFevers sorozata a késő tizenötödik századba, egy harcokkal és női orgyilkosokkal teli világba kalauzol el minket.

Tarts velünk az állomásokon, ismerd meg ezt a világot és ha szerencsés játékos vagy, megnyerheted a könyv egyik példányát! Jó szórakozást!

Maxim Kiadó, 2014
448 oldal
Fordította: Bozai Ágota
Goodreads: 4,21
Besorolás: fantasy, történelmi

A XV. századi Franciaországban a Halál szolgálóleányát, Sybellát, kötelessége arra kényszeríti, hogy hazatérjen, abba a pokolba, ahonnan megszökött. Szerelem és kaland, történelem és varázslat, bosszú és megváltás keveredik a Gyilkos kegyelem folytatásában.
Sybella a gyásztól és elkeseredéstől félig eszét vesztve érkezik a kolostor küszöbére. A Halál szolgálóleányai készségesen menedéket adnak neki… a segítségnek azonban ára van. Sybellát, akinek természetes tehetsége van a halál és a csábítás művészetében, a kolostor a legveszélyesebb fegyverei között tartja számon. Ám ezek az orvgyilkos képességek nemigen vigasztalják, amikor a kolostor visszaküldi őt abba az életbe, amely kis híján megőrjítette. És miközben Sybella maga a Halál Istene által kovácsolt fegyver, a cél érdekében az istenség kénytelen életcélt találni a lány számára. Amikor a Halál szolgálóleánya a várbörtönben váratlan szövetségest talál, vajon a bosszún kívül talál magának mást is, amiért élni érdemes?


A sorozat első része tavaly nagy szerelem lett. Imádtam Ismaet, Duvalt, a Halál szolgálólányainak a történetét
és a történelmi hátteret. Azt is elárulom, hogy én szívem szerint (akkor) úgy éreztem, hogy inkább olvasnám tovább Ismae és Duval történetét, hogy mi is történt velük a továbbiakban és semmi kedvem nem volt újabb szereplővel megismerkedni. De ez nem kívánságműsor, az írónő úgy döntött, hogy az akkori főszereplők csak mellékszereplők lesznek a továbbiakban és egy új "szolgálóleány", Sybelle történetével ismertet meg minket. Mivel bíztam az írónőben és Sybelle már az első részben is kellően rejtélyesnek és veszélyesnek tűnt, így rábólintottam és belevágtam ebbe a részbe is.

És ha azt mondtam, hogy nagy szerelem volt Ismae és Duval története, akkor nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy Sybella még közelebb került hozzám. Ahogy már párszor máshol leírtam, imádom, ha egy női karakter erős, vagány és itt ezt teljes mértékben megkaptam újra. Sybelle abszolút egyenrangú Ismae-val, sőt, néha úgy éreztem, hogy túl is tesz rajta. Talán ebben az is közrejátszik, hogy az első részben inkább a történelmi háttérrel, az udvar intrikáival foglalkoztunk, de itt most több idő jutott a karakterek megismerésére is. Legalábbis Sybelle karakterére biztosan. A lány, bár magasabbról indult, jobb körülmények közül, de a története semmivel sem volt szívet melengetőbb, mint anno Ismae története. Itt mutatkozott meg igazán, hogy legyél szegény vagy gazdag, ha nő vagy, akkor abban a korban ugyanolyan kiszolgáltatott vagy a férfiaknak. Sybella viszont erős maradt és azzal, hogy csatlakozott a "halál szolgálólányaihoz", egy kemény, harcos amazonná alakult, aki azokat, akik rászolgáltak, élvezettel, a legkisebb lelkiismeretfurdalás nélküli végzi ki. Rajta keresztül sokkal inkább betekintést nyerhetünk a "szolgálatukba", hogyan és mivel kémkedtek, gyilkoltak és mennyire hajszálon múlt sokszor az életük.
Nem is tudom, hogy mely részeket imádtam jobban, azokat, ahol Sybella "orvgyilkoskodik" vagy a "sima" harcolós jeleneteket. Mert ármánykodásban, kémkedésben, gyilkosságokban és csatákban itt is bővelkedünk! Sybellát pedig - bár nem igazán akarta - de Ámor nyila is eltalálja és szerelembe esik egy olyan emberrel, akivel nem is gondolta volna.
És ezzel a szerelmi szállal került végleg a szívembe ez a történet. Mert az megszokott, hogy a hősök, a főhősnők szerelmei mindig daliás "félistenek", pedig a középkorban a férfiak nagy része valószínűleg nem volt egy Adonisz - legalább kinézetre nem. Sybella pedig egy olyan férfival esik szerelembe, aki a valóságot tükrözi. Erős, bátor, harcias, képes megvédeni a nőt, akit szeret, de nem egy férfiszépség. De Sybella mégis megtalálja benne azt, amire szüksége van. És ez így életszerű. Mert bármennyire is szeretnénk, nem csak Brad Pitt kategóriájú pasik rohangásznak a világban (pedig mennyire jó lenne:).
Az írónő pedig minden cukormáz nélkül, a középkor kegyetlenkedéseivel, borzalmaival megspékelve mutatja be az akkori életet. És ahogy kiszabadulunk a kastélyok védett(?) világából, valós képet kapunk a nép mindennapi küzdelméről, legyen az ellenség vagy "csak" a helyi hűbérúr.

Egyetlen egy dologgal nem voltam kibékülve - ez pedig a természetfeletti szál. Az írónő az első részben annyira jól felvezette, de itt csak annyira apró morzsákat kaptunk belőle, hogy szinte teljesen elenyészett a sok történés között. Bár meg merem kockáztatni, hogy a történet a természetfeletti nélkül is teljesen jól megállná a helyét, hisz nem kell ahhoz a Halállal rokoni szálban lenni, hogy egy bérgyilkos ügyesen végezze a munkáját, de azért sajnálom, mert ez a kis plusz még ütőssebbé tehette volna ezt az amúgy is jó kis történetet:(.

Ettől függetlenül összességében imádtam ezt a részt is és most megint úgy állok vele, mint az előző résznél. Biztosra veszem, hogy az írónő a harmadik résszel is el fog kápráztatni, de most per pillanatnyilag Sybellát szeretném tovább olvasni és nem nagyon izgatott fel Annith története. De tudom, hogy ha a kezemben lesz a harmadik rész, akkor ugyanolyan lelkesedéssel fogom rávetni magam arra is, mint az első két részre.
A regényt pedig nyugodt szívvel merem ajánlani mindenkinek, mert Sybella olyan szereplő, akit szerintem a fiúk és a lányok is - legyenek akárhány évesek - egyaránt kedvelni fognak.


Borító: Tökéletesen illik a könyv hangulatához.

Kedvenc karakter: Sybella, Rémlovag, Julian

Szárnyalás: Sybella 

Mélyrepülés: még mindig a nők sorsa abban a korban 

Érzéki mérce: a két főszereplő között a kémia nagyon jól működik:). Imádtam a közös jeleneteiket:) 

Értékelés:




Nyereményjáték:
Sybellát, akinek természetes tehetsége van a halál és a csábítás művészetében, a kolostor legveszélyesebb fegyverei között tartják számon. De nem ő az egyetlen fikcionális női bérgyilkos, akitől még kedvenc 47-es ügynökünk is behúzná fülét-farkát.

9 blog, 9 hírhedt női bérgyilkost takar. Vajon le tudod-e leplezni őket, mielőtt az áldozatukká esnél? A feladatod, hogy a leírások alapján találd ki melyik blog, melyik bérgyilkost rejti. Segítségül kapsz egy-egy képet is.

A rafflecopter helyes kitöltése:

KÖTELEZŐ:
+1 pont E-mail cím megadása
+9 pont MINDEN állomás kitöltése

OPCIONÁLIS, NEM KÖTELEZŐ:
+5 pont Lájkolni a BTK facebook oldalát
+5 pont Lájkolni a Dream Válogatás facebook oldalát
+10 pont Egy tetszőleges blogon írd meg hozzászólásban, ki a kedvenc fikcionális orgyilkosod!

(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére szállít, a nyertesek jelentkezését pedig a kiértesítéstől számított három napon belül várjuk, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)

Thanos nevelte és fejlett technológiát használva megnövelt humanoid képességekkel ruházta fel. Ezek mellett finoman befolyásolta ítélőképességét, hogy ne ismerje fel ha gonosz tettet követ el. Thanos úgy döntött fegyvert csinál belőle és Mágus megölésére használja fel.


 
A Blogturné további állomásai:
Szeptember 26 - Könyvszeretet
Szeptember 27 - Deszy könyvajánlója
Szeptember 28 - Dreamworld
Szeptember 30 - Nem harap a...
Október 1 - Angelika blogja
Október 2 - Függővég
Október 3 - MFKata gondolatai
Október 4 - Kelly Lupi olvas
Október 5 - Always Love a Wild Book

9 megjegyzés:

  1. Az én kedvencem Celaena Sardothien:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem az egyik kedvenc orvgyilkosom Celaena Sardothien

    VálaszTörlés
  3. Kedvenc orvgyilkosom Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa c. regényéből a szintén fiatal Fitz.

    VálaszTörlés
  4. Szia, nagyon jó volt a turné :))) Rémlovag és Sybella a kedvenc párosom már most :) Az utolsó feladat a játékban, hogy hagyjunk megjegyzést a kedvenc bérgyilkosunkkal, az enyém Celaena az Üvegtrónból :))) Imádja a könyveket és a ruhákat, de mindemellett a legprofibb gyilkos is.
    Köszönöm, hogy játszhattam :)))
    Nyári Tünde

    VálaszTörlés
  5. A kedvencem Selene, mert szeretem a vámpíros dolgokat! :) A blogturné nagyon tetszett, elgondolkodtató és érdekes volt! H. Ivett voltam. :)

    VálaszTörlés
  6. Celaena Sardothien a kedvenc orgyilkosom az Üvegtrónból :)

    VálaszTörlés
  7. Az én kedvenc bérgyilkosom Edward Laurell K. Hamilton Anita Blake sorozatából; leginkább azért, mert szerintem pont olyan egy igazi bérgyilkos. ;)

    VálaszTörlés
  8. Nekem Akame a kedvencem az Akame ga Kill!-ből.

    VálaszTörlés
  9. Kedvencem Katsa A garabonc könyvből, ami Kristin Cashore szerzeménye. :)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók