KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. február 8., hétfő

Könyves Tag - Népszerűtlen vélemények


Nem sűrűn csinálok Book Taget és most is csak azért csinálom meg, mert Andi kíhívott rá és mert ez számomra egy érdekes téma:).
Csapjunk is bele:

1. Egy népszerű könyv vagy sorozat, ami neked nem tetszett.
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz (Cat és Bones #1). A barátaim nagyon imádták, így hatalmas elvárásokkal indultam neki az olvasásának. Sajnos nekem mindvégig egy Anita Blake másolatnak tűnt (tudom, ezen órákig el lehetne vitázni:), így az első rész után feladtam. Nem hozott lázba, hogy folytassam. A második rész évek óta olvasatlanul ül a polcomon.


2. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit mások nem bírnak, neked viszont bejött.
Laurell K. Hamilton: Anita Blake, a vámpírvadász sorozata. Ez a sorozat nálam "guilty pleasure". Ez volt az első vámpíros sorozat, amit olvastam, St. Louis vámpírjai miatt szerettem meg a vámpírokat. A sorozat folyamatos hullámvölgyeket él meg, de én még mindig kitartok mellette. Anita és Jean-Claude forever :).


3. Egy szerelmi háromszög, ahol a főszereplő nem azzal a karakterrel jött össze, akinek te szurkoltál; vagy egy OTP (one true pairing), ami szerinted pocsék.
Óóóóó, itt hármat is említhetek?:))) (de lenne több is, mert a legtöbb szerelmi háromszögben belenyúlok és annak a karakternek szurkolok, akinek vajmi esélye nincs a főhősnőre / vagy főhősre:).
VIGYÁZAT - SPOILERES LEHET EZ A VÁLASZ!
Andrea Cremer: Nightshade sorozata - Calla - Ren - Shay. Én végig Calla - Ren párti voltam. Rennek voltak rossz lépései, de még így is ezerszer több kémiát éreztem köztük, mint Shay és Calla között.
Sophie Jordan: Tűzláng trilógia - Jacinda - Cassian - Will. Will? Ez most komoly? Az egyik legrosszabb "jófiú" karakter, akiről olvastam. Bár a harmadik részre már annyira megutáltam Jacindát is, hogy már nem ellenkeztem, amikor Willt választotta. Megérdemlik egymást. (én meg Cassiant érdemlem meg - lehet ő az enyém?:))) 
Richelle Mead: Vámpírakadémia sorozat - Rose - Adrian - Dmitrij. Én Adriant szerettem volna Rose párjául nagyon sokáig. Aztán persze én is beláttam (főleg a Bloodlines sorozat olvasása közben), hogy igen, Rose valódi párja Dmitrij, Adriannal valószínűleg kinyírták volna egymást hosszú távon:).
 


4. Egy népszerű műfaj, amit te nagyon ritkán olvasol.
Steampunk. Próbáltam, beletört a bicskám. Feladtam, egyáltalán nem köt le.

5. Egy népszerű vagy közkedvelt karakter, akitől te a falra mászol.
Sarah J. Maas: Üvegtrón - Chaol kapitány. Nem, nem és nem. Az első részben elveszítette a szimpátiámat és mindeddig (az első három részt olvastam) nem sikerült visszaszereznie. Egyszerűen felfogni sem tudom, hogy ebből a férfiből hogyan lehetett testőrkapitány

6. Egy népszerű író, akit te az istenért sem tudsz megszeretni.
J. R. Ward.

7. Egy népszerű könyves toposz, ami már a könyöködön jön ki. (pl. elveszett hercegnő, korrupt szerető, szerelmi háromszögek, stb.)
Molesztálás, erőszak. Ez egy nagyon komoly téma, amivel igen, foglalkozni kell, de az, hogy szinte az összes általam olvasott YA és/vagy NA realista regény fő témája ez, kicsit sok. Belefásultam ebbe a témába teljesen, aminek nem volna szabad megtörténnie. De komolyan már örömmel tölt el, ha egy YA és/vagy NA realista regény főhősének más problémája van.

8. Egy népszerű sorozat, ami téged egyáltalán nem érdekel. 
George R.R. Martin: Trónok harca. A tévésorozatot nagyon szeretem, de érdekes módon egyáltalán nem hozta meg a kedvemet a könyvekhez. Néha még a tévésorozatban is belegabalyodom a sok családi kötelékbe, rokoni szálakba, nevekbe, szerintem a könyvekben totál elveszíteném a fonalat.


 
9. A mondás úgy tartja, „a könyv mindig jobb, mint a film”, de melyik filmet vagy tévésorozatot kedveled jobban, mint a könyvváltozatát?
Ez nem kérdés. Lisa Jane Smith: Vámpírnaplók. A könyvsorozat szerintem az első három? négy? rész után teljességgel olvashatatlan. Egy káosz. Ellenben a Vámpírnaplók sorozat engem jó darabig teljesen függővé tett. Persze ebben nagy szerepe volt a Damon Salvatore-t alakító Ian Somerhaldernek is, aki nélkül szerintem ez a sorozat nem élt volna meg 7 évadot. 


Ennyi lenne az én listám. Kihívni nem akarok senkit, de ha bárkinek kedve van hozzá, akkor hajrá! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók