KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. április 22., szombat

Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása

A General Press kiadó jóvoltából megjelent Lady Cassandra meghódítása című könyv, ami a nemzetközileg elismert írónő, Madeline Hunter legújabb kötete. Izgalmas történet egy társadalmilag kirekesztett nőről és egy férfiról, akit a rejtélyek nem hagynak nyugodni. Ha tetszett a Csendestárs, ne hagyd ki ezt se!

General Press Kiadó
312 oldal
Fordította: Melis Pálma
Goodreads: 3,77
Besorolás: történelmi romantikus

Lady Cassandra Vernham amilyen szép, legalább olyan makacs is. Fittyet hány a társadalmi elvárásokra. Szabados életmódjáért azonban nagy árat kell fizetnie: a családja elhidegül tőle, és megannyi pletyka kap szárnyra nem éppen szűzi erényeit illetően. Anyagi nehézségeit a Fairbourne Aukciósház legutóbbi árverése egy időre valamelyest enyhíti ugyan, de a legmagasabb áron elkelő ékszeréért az új tulajdonos, a meglehetősen jóképű és kicsapongó életet élő, ám rendkívül eszes férfi hírében álló Lord Ambury egy pennyt sem fizet. És erre meglehetősen jó oka van: azt gyanítja ugyanis, hogy az ékszert valaki eltulajdonította a családjától - talán éppen maga Cassandra. A férfi elhatározza, hogy nyomozásba kezd a gyönyörű fülbevaló eredetét illetően. Lady Vernhammel számtalanszor keresztezi egymást az útjuk, és egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a legkevésbé sem közömbösek egymás iránt. Csakhogy mindketten mást akarnak: Cassandra a pénzét, Lord Ambury pedig az igazságot. Egy váratlan fordulatot követően végül mégis kénytelenek lesznek egymást segítve küzdeni, és még csak nem is sejthetik, hogy a múltról, a családjukról és az érzéseikről mennyi titokra derül fény.
Madeline Hunter legújabb, szenvedélyes és fordulatosan szőtt regényében folytatódik A csendestársban már megismert szereplők története.

Bár én nem olvastam az első részt, ez egyáltalán nem okozott problémát abban, hogy belépjek Lady Cassandra világába. Közel állnak hozzám a történelmi romantikusok is, még ha nem is ez a fő profilja a blognak, időnkén nagyon szívesen teszek kirándulást ebbe a műfajba.
A fülszöveg jól leírja az alapszituációt, Cassandra korábban összeveszett a  családjával, így most a nagynénjével él, és a jövedelmét néhány eladott ékszer árával egészíti ki. Csakhogy az egyik gyémánt fülbevaló úgy tűnik, valaki más családi ékszere, valószínűleg nem tisztességes úton került a tulajdonába. Lord Ambury egyébként is diszkrét nyomozásokkal foglalkozik, de most a saját családja tulajdonában álló  ékszer után kénytelen kutakodni. Cassandra gyönyörű nő, a lord jóképű pasi, nem kell sok hozzá, hogy vonzódást érezzenek egymás iránt. 
Természetesen jönnek a történetben bonyodalmak és csavarok, nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt várná az olvasó. Nem lövöm le a poénokat!
Mi fogott meg ebben a történetben, ami kiemeli a többi történelmi romantikus közül? Nálam abszolút nyert Cassandra feminista karaktere. Sőt, van itt több női karakter is, akik nem hajlandóak alávetni magukat a férfiak által kijelölt szabályoknak. A nagynéni például sosem ment férjhez, végigutazta a fél világot és közben hagyta, hogy udvaroljanak neki a férfiak, és imádják őt. Cassandra az utóbbi években vele utazgatott, és hozzászokott az önállósághoz és a szabad akarathoz. A bátyja parancsolgatása természetesen nem tetszik neki, és nem is sokat teketóriázik, amikor a lord kiutat kínál neki. A szerző közel engedi az olvasót Cassandrához, láthatjuk a belső vívódásait, az olvasó rájön pillanatok alatt, hogy valójában töredéke sem igaz annak, amit a nagybetűs Társaság terjeszt róla. Mert az intrika, a pletyka az megállás nélkül terjed, gyorsabban mint a pestis. 
Nem megyek el szó nélkül Lord Ambury mellett sem, hiszen ő sem egy sztereotip figura, nekem ő is kuriózumnak számított. Látszik, hogy szereti a női nemet, az élvezeteket, de eddig nem talált olyan nőt, akit feleségül vett volna, élte a szeretőkkel teli életét. Megmondom őszintén, hogy nekem először fura volt ez a vonzódás közöttük, mert nem éreztem a kémiát közöttük, nem voltak érzelmek, inkább csak a testi vágy. A vágy viszont többször is lángra kap közöttük és elég merész jelenetekkel találkoztam a könyv lapjain. 
Sophie néni karaktere csuda aranyos volt. Imádtam a jeleneteit, főleg amit a lord lakásán művelt. 
Sajnos az időskori demencia gyakori jelenség, és bizony nehéz ezt tudomásul venni, nem csak az alanynak, hanem a családtagoknak is. Elég félelmetes volt arról olvasni, hogy ebben a történelmi korban simán diliházba csukhatták az idős embereket, csupán azért, mert a család így dönt. 
Ó és ne menjek el szó nélkül három pasi barátsága mellett! Ez nagyon tetszett, ahogy ők kibeszélték a dolgokat és húzták egymást ahol tudták, de amikor baj volt, azonnal teljes vállszélességgel álltak egymás mellé.  Mindig is tudtam, hogy a férfiak is pletykásak, de ebben a korban és ebben a társadalmi rangban mintha  ez hatványozódna.
A szerzőtől most olvastam először és semmi kifogásom nem lehet az írásmódja ellen. Nagyon szépen, elegánsan ír, még az érzéki jelenetek is finoman csúsznak. Tetszett, hogy nem erőltetett bele a történetbe egy szerelem első látásra klisét, így sokkal hitelesebb volt az egész.   Örülök, hogy engedtem a történelmi romantika csábításának, máskor is megteszem majd!

Borító: Ez a hölgy idősebbnek néz ki mint Cassandra.

Kedvenc karakter: Yates (Lord Ambury)

Szárnyalás:  Az új otthon felavatása.

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: A szerelem csak később jön, viszont a testi vonzódás határozott, ennek megfelelő leírásokkal!

Értékelés:


Néhány külföldi borító a blogturné extrában:



Nyereményjáték

Madeline Hunternek hazánkban ezzel a kötettel együtt hat könyve jelent meg. Külföldön gyakran emlegetik több ismert írónővel együtt nevét, így a játék ehhez fog kapcsolódni. Kivételesen nem egy könyv címére leszünk kíváncsiak, hanem egy írónőjére. Mostani turné minden állomásán egy könyv címmel és egy karakter nevével találkoztok a sok közül. A könyv címe nem biztos, hogy kapcsolódik a karakteréhez, de egy közös mindenképpen lesz bennük - az írónő neve.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk

Könyv címe: Ördögi csapda
Karakter neve: Hugo Emes

a Rafflecopter giveaway


Résztvevő blogok:
04.19 Insane Life
04.20 Deszy könyvajánlója
04.22 Kelly & Lupi olvas
04.23 Könyvvilág
04.24 Olvasónapló
04.25 Kristina blogja
04.26 Szembetűnő
04.27 Dreamworld

1 megjegyzés:

  1. Nagyon hasonlít az ízlésünk, ami a regényt illeti. Én sem olvastam az első részt, de mégis üdítően hatottak a karakterek a feminista szemléletükkel és némi 21. századi üdeséggel.
    Én is írtam róla egy bejegyzést, ha volna kedved és időd elolvasni:
    http://konyvlelo.blogspot.hu/2017/04/madeline-hunter-lady-cassandra.html
    További kellemes turnézást a könyvhöz! :)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók