KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. augusztus 16., szerda

Joss Stirling: Summer (Lélektársak #6)



Megjelent Joss Stirling nagysikerű fanatsy sorozatának befejező kötete a Menő Könyvek Kiadó jóvoltából. A záró részben még egyszer utoljára belemerülhetünk a savantok világába, ezúttal Summerrel a főszerepben. A turné menetét három állomáson keresztül követhetitek végig, és nyerhettek egy példányt a könyvből.

Menő Könyvek, 2017
280 oldal
Fordította: Halmai Gergely
Goodreads: 4,38
Besorolás: YA, romantikus, fantasy

Túlélhet-e a szerelem titkok és hazugságok közt?
Summer életére szörnyű árnyék borul. Elszívja az erejét, irányítja a tetteit, és azzal fenyeget, hogy a jövőjét is tönkreteszi.
Egy kockázatos küldetés ideiglenes szabadulással kecsegtet.
Summernek a telepatikus képessége segítségével kell megtalálnia a célpontot, és kiderítenie az igazságot.
Hal Robinson katona. Semmi sem téríti el a céljától. Győztes típus. Ám amikor összetalálkozik Summerrel, életének eddigi fontossági sorrendje lassan megváltozik.
Bízniuk kell egymásban, ha meg akarják védeni a savantok közösségét. De vajon a saját titkaik nem állnak-e a boldogulásuk útjába?
A Lélektársak-sorozat ezzel a kötettel lett teljes.

Már többször is leírtam, hogy mennyire szeretem ezt a sorozatot és valahol picit sajnálkozva kezdtem bele ebbe a részbe, tudva, hogy ez a sorozat zárókötete. A savantok világa mindig is érdekes volt a számomra, az összetartásuk példás, a lélektárs-dolog pedig az egyik legromantikusabb szerelmi szál, amiről csak valaha olvastam. És akkor még nem is beszéltem a Benedict fiúkról, akikről órákig lehetne vitatkozni a rajongókkal, hogy melyikük a legjobb, a leghelyesebb, a legromantikusabb, a leg.... :).
Azért valahol izgultam is picit, hogy a befejező kötet képes lesz-e a kedvencemet, Phoenixet túlszárnyalni, tud-e olyan szerelmi szálat mutatni (hisz lássuk be, ez a sorozat leginkább erről híres), ami számomra túlszárnyalja Phoenix és Yves sztoriját. 

A történet ezúttal Summerről szól, egy elég erős képességű savant leányzóról, akinek a családi háttere minden, csak nem rózsás. Az édesanyja egy "savant vámpír", aki képes bárkinek az érzelmeit elszívni, ezért hét lakat alatt őrzik és ez Summer életére is eléggé rányomja a bélyeget. 
Az előző részekben megismert Benedict fiú, Victor azonban eltűnik, így a Benedict család Summert kéri fel, hogy segítsen előkeríteni az elveszett fiúkat. A küldetés egy elég veszélyes helyre, Afganisztánba szólítja a csapatot, így katonai erősítést kapnak. Az egyik katona, Hal azonban szinte személyes sértésnek veszi, hogy egy "civil", Summer is velük megy és ezt amikor csak lehet szóvá is teszi. A lányban azonban méltó ellenfélre talál és hamarosan izgalmas és a fiú számára eleinte félelmetes felfedezést tesznek...

Hal és Summer
Őszinte leszek, számomra ez a rész picit lassan indult be. Valószínűleg már hozzá vagyok szokva az akciódúsabb kezdetekhez, azért is voltam türelmetlen. Pedig nem volt rossz a kezdet, ennyi szükséges volt ahhoz, hogy jobban megismerjük Summert, a családi hátterét és azt, hogy miért is ilyen a lány. Erre ott és akkor volt szükség, hiszen később a történet olyan izgalmas fordulatokat vett, annyi helyen jártak, annyi mindent történt, hogy ott már nem lett volna esély arra, hogy bármit is megtudjunk a főhősnőről. Épp ez lett a veszte szegény Halnak is, aki számomra tündéri és tökéletes főhős volt - miután persze átestünk az "először rém bunkó vagyok, aztán lassan megnyílok és lassan megváltozom" lépcsőkön, imádtam minden megmozdulását, csak éppen számomra picit "üres" maradt. Pár dolgot megtudtunk róla - épp csak annyit, hogy azért "feltölthessük" őt is személyiséggel, de én ezt kevésnek éreztem. Ettől függetlenül nagyon kedveltem őt, az oda-vissza csörtéik pedig Summerrel a regény legjobb részeinek számítottak:), hiszen Summernek hiába sanyarú a sorsa, azért jó szövegért és visszavágásért nem megy a szomszédba, ezért Halnak nagyon fel kellett kötnie a nadrágját, ha megfelelő partner akart lenni a lány mellett:).

Az írónő pedig elég nagy fába vágta a fejszéjét, hogy a csapatot a közel sem biztonságos Afganisztánba "küldte". Kicsit féltem, hogy mennyire fogja tudni a történteket, a katonai akciót, a helyszínt élethűen bemutatni, nem fogja-e nagyon a YA miatt könnyedre venni a történetet, de kellemesen csalódtam benne. Nem mondom, hogy egy kommandós akciótörténet írt, de amit lehetett, azt kihozott belőle. Aztán amikor már azt hittem, hogy minden szép és jó, akkor csavart még egyet a történeten, az egész kis kompániát pedig vitte tovább valami még izgalmasabb és veszélyesebb végkifejlet felé...

Persze nem feledkezhetek meg Victorról sem, hiszen ez a könyv csak félig volt Summer története, a regény másik felében Victor sztoriját ismerhettük meg, amit már - szerintem nem leszek egyedül vele - nagyon-nagyon vártam. Szegény szinte minden részben meg lett említve, de valahogy az ő története mindig csak csúszott tovább. Mondjuk azt hozzátenném, hogy én boldog lettem volna, ha így a sorozat végére az írónő picit változtat a stílusán és most egy fiú szemszögén keresztül ismerhetjük meg ezt a lélektárs dolgot és erre szerintem Victor tökéletes lett volna. De nem akarok telhetetlen lenni, mert így is jó lett a regény. A sorozat végére, ebben a részben szinte az összes szereplő újra visszatért egy kis vendégszereplésre, találkozhattunk az összes Benedict fiúval és a párjaikkal, amit külön szerettem - nagyon jó volt újra találkozni velük! 
És a befejezés? Pont olyan lett, mint a többié, "cuki", talán egy picit túl szirupos is, de hát ennél a sorozatnál ne is várjunk mást:).

Összességében szerettem ezt a részt is, de a Phoenixet nem tudta túlszárnyalni ez sem - továbbra is az marad a kedvenc részem. Aki a sorozat többi részét olvasta, azoknak kötelező elolvasni ezt is, én pedig biztosra veszem, hogy elő fogom még venni ezeket a könyvekeet, ha egy könnyed, romantikus sorozatra vágyom!

Borító: Vidám, nyári borító, tökéletesen illik a sorozatba

Kedvenc karakter: Hal, Summer, Victor

Szárnyalás: Hal és Summer "csörtéi"

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: édes, romantikus, de minden a YA keretei között

Blogturné extra - a Mazár-i Saríf-i Kék mecset
A történetben többször is feltűnik a fenn említett Kék mecset, ezért hoztam róla pár képet, hogy lássátok Ti is, hogy miről kapta a nevét:








Nyereményjáték:
A savantok története lezárult Summer kötetével, azonban a turné állomásain még egy kicsit visszatekintünk az előző kötetekbe. A sorozat szereplőinek egyik legnagyobb kihívása, hogy megtalálják a lélektársukat, és ezáltal kiteljesedjenek. A nyereményjátékunk is ehhez fog kapcsolódni, a három blogon leírásokat fogtok találni egy-egy savant párosról, akik a korábbi részekben már rátaláltak egymásra Nincs más feladatotok, mint megfejteni, hogy kikről szól a jellemzés, és beírni a rafflecopter megfelelő sorába a két nevet.

Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk!

A pár női tagjának az egyik legüdvösebb képesség jutott, hiszen egy lélekfürkész, aki erejével segíthet a savantoknak megtalálni a másik felét. A lány maga pedig egy gyógyítóban lelte meg a saját lélektársát.


A blogturné további állomásai:
Augusztus 14 - Könyvvilág 
Augusztus 16 - Kelly & Lupi olvas
Augusztus 18 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók