KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. április 21., vasárnap

Sandra Regnier: A sárkányok titka (Sárkányok gyermeke #3)

Maxim Könyvkiadó 2019.04.25
320 oldal
Fordította: Hajdúné Vörös Eszter
Goodreads: 4,09
Besorolás: YA, fantasy, romantikus, elfek, sárkányok

Valójában Felicitynek boldognak kellene lennie. Nemcsak az iskola összes pasija hever a lábai előtt, de a suli szívtiprója, Lee – aki nem mellesleg félig elf – szintén a kegyeit keresi. Bár ez nem meglepő, mert a sármos félelfnek már régen megjövendölték, hogy Felicity lesz a menyasszonya. De a lánynak kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy a szerelmi életén törje a fejét. Már régebb óta tudja, hogy ő az elfek megjövendölt megmentője, ami egyre súlyosabb teherként nyomja a vállát. Kiderül, hogy fontos szerepet játszik az elfek és sárkányok végső összecsapásában. De miközben próbálja megteremteni az egyensúlyt, megdöbbentő titkok látnak napvilágot, ami nemcsak abban ingatja meg Felicityt, hogy valóban jó oldalon áll-e, ha az elfek mellett harcol, hanem saját származásának körülményeire is fény derül, ami minden eddigi tettét megkérdőjelezi.

Borzasztóan örülök, hogy nem marad befejezetlenül ez a sorozat, amely még 2015 év végén vette kezdetét, a második rész 2017 áprilisában jelent meg, és most 2019-ben a könyvfesztiválra érkezik a befejező rész. Ez így hosszú várakozás volt, de legalább nem hagyta cserben a kiadó a sorozat rajongóit, manapság ez is nagy szó.

Felicity az egyik kedvenc hősnőm az utóbbi évek fantasy regényeiből, nagyon jól eltalált a karaktere, a korábbi részekben is csak dicsérni tudtam, és most sem kellett csalódnom benne. Mint korábban kiderült, ő az a személy, aki meg tudja szerezni Pan jelvényeit, ami szükséges a sárkányok elleni harchoz. Ugyanakkor Fay a sárkányok helyzetét is megismeri, és egyre több kétség merül fel benne, hogy hozzá akar-e járulni a legyőzésükhöz. Ciaran személye például az egyik legnagyobb kérdés, aki az előző részben döbbentette meg Fayt és az olvasókat az átváltozásával.
Persze nem könnyű döntéseket hozni, főleg, ha a történések magukkal ragadnak, konkrétan Lee oldalán nincs sok hezitálás, a jelvényeket meg kell szerezniük, ezért újra és újra különböző történelmi korokba ugranak. Számos megpróbáltatáson vergődnek keresztül, és ebben a részben bizony komolyabb harcokra is sor kerül, a szerző nem kíméletes a karaktereivel. Szerettem ezeket az időutazásokat, ebben a kötetben is új helyszíneket ismertem meg, és persze mindenhol volt bőven izgalom. Érdekes volt minden részlet, a ruháktól kezdve az ételekig, a szokásokig, a női-férfi viszony ábrázolása különösen.

A szerelmi szál elindult a korábbi részekben, de eddig ugyebár nem történt konkrét továbblépés. A csók Fay és Lee között az elkötelezettségüket jelentené, és ezt eddig nem lépték meg. Ráadásul  Fay lépten-nyomon szembesül azzal, amit már eddig is jól tudott, Lee a nők körében túlságosan népszerű. De most valahogy ez jelentősebbé válik, ugyanis a srác több alkalommal is rájátszik erre, hogy a dolgokat könnyebben intézze, és ez elbizonytalanítja a lányt. Ezzel párhuzamosan Felicity rájön, hogy a korábbiaknál is jobban vonzza a pasikat, a suliban is tapadnak rá, ahogy az időutazásai során is. Ez összefügg a származásával, amivel kapcsolatban  végre megkapja  az olvasó a válaszokat. Tehát nem egyszerű a kapcsolatuk, mindkét fél bizonytalan időnként, vajon a próféciák igazolódnak be, vagy a saját valódi érzelmeiket élik meg? Aztán olyan hirtelen történnek meg dolgok, hogy csak kapkodtam a fejem.
Sok mellékszereplő fog meglepetést okozni az olvasónak. Nem mindenki az, akinek látszik, és nem minden árulkodó jel sem jelent biztos fordulatot, lesznek meglepetések és bizony nem mind kellemes.

Én mindig nagyon szívesen olvasok tündérekről, sárkányokról, persze nem minden történet jó, sőt, elég kevés az, ami megfogott és emlékezetessé vált. A Sárkányok gyermeke sorozat a jobbak közé tartozik, nekem legalábbis tetszett a történet a valós történelemmel való összefonása, tetszett Avalon, a mágia és a tündérek kapcsolata és még sorolhatnám. Tetszett a szerelmi szál is, bár Lee túl tökéletes volt, de ez is része  a szükséges részleteknek.
Az írónőnek van egy remek leírásokkal tűzdelt, élénk és fantáziadús stílusa, amit kellemes humorral megtűzdel, és igazán élvezetessé teszi az olvasást. Határozottan megszerettem a hangját.
A teljességhez azonban hozzátartozik bevallanom, nem tetszett a történet vége. Nem értettem, miért kellett háborús összecsapás a végére, amikor a nagyjelenet ettől függetlenül zajlott a háttérben. Nem értettem bizonyos szereplőknek miért kellett meghalnia, vagy korábban eltűnni, mint akiket kiírnak egy tv-sorozatból. Nem értettem még sok apró részletet. Pl: Miért voltak szikrák Felicity és Eamon között még a végén is?
Meg kell említenem, hogy az epilógus nekem nem hiányzott. Pedig általában szeretem az x év múlva jeleneteket, de ez túl cukormázas volt, és valahogy szükségtelen.
Összességében szerettem a sorozatot, érdekes, izgalmas történet volt, az első két rész alapján fiatalabb korosztálynak ajánlanám, 14 éves kor körül, aztán a harmadik részre beérett a young adult korosztály olvasóinak.
Köszönöm az előolvasás lehetőségét a Maxim Könyvkiadónak.

Borító: Tetszik a borító.

Kedvenc karakter: Felicity

Szárnyalás: A Pendragon  köré felépített magyarázat.

Mélyrepülés:  A háború annyira értelmetlen volt, bár minden háború az.


Érzelmi mérce: Számos csókolózás és némi ez-az történik, de abszolút nem ezen van a hangsúly.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók