KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. december 19., csütörtök

Kirsty Moseley: Nothing Left To Lose - Nincs vesztenivalóm (Szívek testőre #1)


A Könyvmolyképző Kiadónál jelenik meg idén decemberben Kirsty Moseley Nincs vesztenivalóm könyve. A szívszorító történetben megismerjük Anna továbblépésnek rögös útját, és azt is, hogy miképpen engedi le falait, és esik szerelembe újra. Ha kíváncsiak vagytok Anna és Ashton ügynök történetére, tartsatok a turné tagjaival, és játsszatok könyvért!

Könyvmolyképző, 2019
880 oldal
Fordította: Tóth Katalin
Goodreads: 4,27
Besorolás: new adult, romantikus, realista

Három ​évvel azután, hogy Annának a tizenhatodik születésnapján végig kellett néznie, ahogy megölik a barátját, őt pedig a szadista gyilkos elrabolja, már korántsem az a boldog és szerencsés lány, aki valaha volt, és akit mindenki kedvelt. Megtört, érzéketlen emberré vált, akit éjszakánként rémálmok gyötörnek.
Carter jelenleg börtönben ül Jack meggyilkolásáért . Anna tanúvallomása juttatta rács mögé. Ám az ügyet újratárgyalják, mivel kiderült, hogy néhány kulcsbizonyítékot meghamisítottak.
Az elnöki székért induló Spencer szenátor a lánya védelmére felbéreli Ashton Taylort. Ashton frissen végzett SWAT-ügynök. Az ő feladata, hogy az újratárgyalás lezárásáig óvja és védje a lányt.
Anna három éve minden erejével azért küzd, hogy kiöljön magából mindenféle érzést és fájdalmat. Vajon Ashtonnak sikerül kimozdítania őt a gyászból? Vajon képes lesz neki segíteni abban, hogy ismét észrevegye az élet örömeit, és elhiggye, hogy nem minden ember akarja őt bántani?

És eljutottam az idei év utolsó turnés könyvéhez. Természetesen jól belenyúltam megint, mert azon felül, hogy new adult könyv (amelyekkel szemben pici előítéletem van:), azt már meg se néztem, hogy 880!!!! oldalas a könyv. Ez egy Outlandernél szükséges is, hiszen ott óriási történetet kell az írónőnek egy könyvbe belesűrítenie, de egy new adult történetnél mit lehet 880 oldalon keresztül elmesélni? Elképzelni nem tudtam. Azt viszont igen, hogy a borítóba és a fülszövegbe beleszerettem azonnal (jesszusom egy SWAT-ügynök, mint "több, mint testőr"? Az ilyen történetek már Kevin Costner és 
Whitney Houston óta szívszerelmeim - bár tudom, hogy ott Kevin nem SWAT-ügynök volt:).

A történet eleje több, mint megrázó. Anna szemszögéből élhetjük át azt a borzalmas éjszakát, amikor minden álma darabokra törik - az imádott szerelmét az orra előtt ölik meg, őt pedig elrabolják, 10 hónapig fogva tartja egy őrült és minden elképzelhető módon kínozza testileg és lelkileg is. Erről szerencsére közvetlen "élményeket" nem kapunk, csak a lány visszaemlékezéseiből és rémálmaiból - de ennyi épp elég is, hogy mi is ugyanúgy kiboruljunk, mint Anna. Végül kiszabadul, de a valaha élt életvidám, boldog lány eltűnik és helyette egy zárkózott, hisztis, lélekben teljesen összetört fiatal nőt kapunk. 
Az őrült fickót elkapják, de a tárgyalásáig Anna védelemre szorul, mert a fogvatartója bekattant módon szerelmes leveleket küldözget neki és vissza akarja kapni. Ezért Anna megkapja maga mellé a 121544514584. testőrt - az eddigieket mind kiutálta maximum egy hét után. 
Ez a testőr pedig Ashton lesz, a frissen, maximális eredménnyel végzett SWAT-ügynök, aki legnagyobb csalódására egy szenátor lányának védelmét kapja első feladatának. 
A két fiatal, bár mind a kettőnek megakad a szeme a másikon, először gyanakodva fogadják egymást, Ashton egy elkényeztetett hisztis lányt lát Annában, Anna pedig "úgyis maximum egy hétig marad, nem érdekel" újabb testőrt lát Ashtonban.
Ami nagyon szépen lassan alakult ki és ezt nagyon élveztem (bár akkor sem kellett volna ezt 880 oldalon keresztül húzni:))), az a bizalom és a valódi szerelem kialakulása. A fiú aránylag gyorsan beleszeret Annába, de a lány egyszerűen képtelen túltenni magát az első szerelme halálán, önmagát ostorozza miatta és úgy dönt, hogy senki mást nem enged a szívébe. Ezt az írónő nagyon szépen kidolgozta, ezeket a részeket szerettem is nagyon.
Ami viszont tragikusan gyorsan lezajlott, az a kémia kialakulása. Ha jól emlékszem vissza, nem kellett 3 napnak beletelnie és az összetört szívű Anna már Ashton ágyában élvezte a fiú kényeztetéseit. Értitek? Három nap se kellett hozzá. Én értem, hogy fiatalok, hogy pörögnek a hormonok, hogy Ashton egy félisten kinézetével rendelkezett (Anna pedig egy félistennőével természetesen), de akkor is, nekem ez egy picit gyors volt.
Forrás: Pinterest
És innentől ment a hosszas, szerelmi történet. Ha jól akarom összefoglalni, akkor körülbelül 600 oldal szerelmi történet és 200 (vagy talán még annyi se) akció? történt az egész regényben. Mindezt az írónő az elejére és a történet végére sűrítette be. Természetesen az elrabló feltűnik újra a regény végére a nagy katarzisra, de addigra - akármilyen betegnek is tűnök miatta - már úgy vártam, mint a messiást, csak hogy végre történjen valami. Addig minden gyönyörű volt, itt nyaraltak, ott nyaraltak, itt szeretkeztek, ott imádták egymást, semmi bökkenő nem volt, semmi zavar a történetben, a szülők megbíztak a srácban és mindenhová elengedték a lányukat, a fiú mindenkit levett a lábáról, de komolyan, mint a mesében. Ezt néha-néha tarkította Anna rémálma - amivel picit visszahúzott minket a valóságba, de utána újra visszacsöppentünk a tündérmesébe.
Persze, Anna megérdemelte annyi borzalom után, hogy boldog lehessen, csak mire ő boldog lett, addigra már én akartam felvágni az ereimet - de komolyan...

Összességében nagyon szerettem volna szeretni ezt a regényt, ahogyan elindult, minden megvolt hozzá, hogy ez egy tökéletes történet lehessen, de útközbe valami nagyon félrement... Én a szerkesztő helyében vagy 200 oldallal lerövidítettem volna a sztorit, akkor lehet, hogy kevesebb lamúr lett volna benne, de jóval feszesebb lett volna a történet és élvezhetőbb.
És kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szereti a meseszerű, rózsaszínű szerelmes történeteket (mert sajnos a rideg valóság teljesen elveszett a sok romantikus rész közepette:( ), aki szereti a testőr-védence románcokat és akik szeretik a végelláthatatlan hosszas szerelmes eposzokat.

Borító: Kifejező, gyönyörű, imádom

Kedvenc karakter: Ashton

Szárnyalás: -

Mélyrepülés: a 880 oldal...

Érzelmi mérce: szerelem, szerelem és szerelem (és egy kis gyász is)

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Anna a könyv során az ügynökébe szeret bele, ezért a nyereményjáték során is a “testőr románcokra” helyezzük a hangsúlyt. Minden állomáson megtaláljátok egy olyan könyv fülszövegét, amelyben a testőr és a védelmezője között alakult ki romantikus kapcsolat. A feladat pedig az lesz, hogy beírjátok a Rafflecopter dobozba a könyv szerzőjének nevét és a könyv címét.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Miközben közli a szabályokat új ügyfelével, dühös szikrák pattognak közöttük, és lángra lobban a vágy. Az éjszakák lassan egyre forróbbakká válnak, a gyilkos egyre nagyobb veszélyt jelent, így Grace-nek és Smithnek választania kell: a szabályokat követik, vagy a szívük parancsát.


A blogturné további állomásai:
December 11 - Könyvvilág
December 19 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók