KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. december 20., péntek

Penelope Bloom: His Banana - Bekapnám

A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Penelope Bloom Objects of Attraction sorozatának első két darabja a Passion válogatás keretein belül. Vajon hogyan vélekedik a Blogturné Klub három bloggere a Bekapnám és a Megnyalnám regényekről? Kövesd a blogturné állomásait és a játékunk megfejtéséért cserébe esélyes lehetsz megnyerni ennek a két provokáló regénynek egyik példányát.

Maxim Könyvkiadó - Passion válogatás
224 oldal
Fordította: Stier Ágnes
Goodreads: 3,81
Besorolás: Felnőtt, romantikus, realista, humor, chic-lit

Az új főnököm szereti a szabályokat. Van egy, amit senki nem mer megszegni… Senki sem érhet a banánjához. Én persze megérintettem.
És nemcsak megfogtam, hanem a számba is vettem. Megrágtam… és még le is nyeltem. Tudom… Rossz, rossz lány vagyok.

Ezután vettem észre őt, és higgyétek el, nem úgy lehet a legjobb első benyomást tenni, ha épp a pasi banánjától fuldokolsz. De ugorjunk vissza az időben! Mielőtt még megfogtam egy billiomos banánját, végre megkaptam az első igazi kiküldetésemet üzleti riporterként. Itt volt a lehetőség, hogy bebizonyítsam, több vagyok, mint egy két lábon járó katasztrófa. Be kellett épülnöm a Galleon Enterpriseshoz, hogy bebizonyítsam a korrupciós gyanút. (Ide jöhet is a James Bond-zene.) Csak annyit kellett tennem, hogy felvetetem magam gyakornoknak Bruce Chamberson mellé. De fel kellett volna készülnöm rá, hogy ez a pasi úgy néz ki, mint akit direkt a női vágyak megtestesítésére faragtak. Vissza a jelenbe, a konferenciaterembe, a banánjával a számban. A banánjával, amin még a neve is rajta volt nagy, fekete betűkkel. Pár perccel miután ezt észrevettem, bejött, és rajtakapott. Pár perccel ezután már fel is vett.
Hát igen… Nekem sem tűnt túl jó jelnek.

A Maxim Könyvkiadó Passion válogatásába már belekóstoltam a Piszkosul akarlak regénnyel, és nem okozott csalódást, sőt, meghozta a kedvem a továbbiak olvasásához is. Úgy alakult, hogy a His Banana regény került sorra, melynek a kiadó a Bekapnám alcímet adta. Meg is lett az eredménye ennek a "botrányos" alcímnek, különböző fórumokon kapott a kiadó érte hideget meleget. Csupán a cím és a fülszöveg alapján magukat a téma szakértőjének hívő emberkék véleményt formáltak a tartalomról, amiről egyébként halvány fogalmuk sem volt. Gratulálok a kiadónak, mert valami fenomenálisan frappáns megjegyzéseket fűzött az eseményekhez, és pontosan elérte ezzel a címmel amit szeretett volna: jó alapos figyelemfelkeltést. Érdekes volt egyébként ez a "vita", egészen elképesztő témák merültek fel a Bekapnám cím kapcsán, valaki állította,  tízből kilenc és fél nő bekapná egy milliárdos ... banánját. És ez csak egy szösszenet a többi ostobaság mellett...

A regényből megtudtam, hogy a tökéletes banán kb. 25 cm hosszú, érett, szép sárga, foltmentes. Erre a fotózásra vásárolt banánom egyetlen hibája a görbület hiánya, viszont szép egyenes. Mellesleg igen vicces volt, amikor épp rajtakapott egy kollégám a munkahelyen, hogy méricskélem a vonalzóval...
A provokatív cím ellenére nem egy pornó jellegű olvasmányról van szó. Sőt, az erotikus könyvekhez képest még kevésnek is mondható a szexel kapcsolatos jelenetek száma. Ez sokkal inkább egy második esély jellegű történet, ahol a főszereplő úriember már egyszer megégette magát, és a bizalom megszerzése fontos tényező, hogy egyáltalán kialakulhasson egy új kapcsolat.
Bruce egy reklámcég tulajdonosa ikertestvérével, Williammel együtt, ketten gyakorlatilag a nulláról kezdték és váltak a szakma legjobbjaivá. Bruce következetesen él, szereti a rendet és élvezettel tartja be a saját maga által felállított szabályokat. Nagyon odafigyel az étkezésére is, nem viszi túlzásba a szénhidrát fogyasztást, így többnyire a nap legjobban várt étkezése a délelőtti banánadagja, amit a mindenkori gyakornoknak kell beszereznie. Kb. 25 centis, sárga, fontoktól mentes példányt kér, és meg is kapja minden nap, egészen addig, míg a felvételi beszélgetésre váró Natasha  el nem fogyasztja, pedig még a főnök úr neve is rá volt írva. Bruce azonnal felveszi a lányt, mert bosszút akar állni rajta ezért a megbocsáthatatlan hibáért, legalábbis ezt beszéli be magának. Persze az olvasó a váltott szemszöget olvasva már ezen a ponton tudja, hogy nem csak kicsinyes bosszú van a háttérben.
De hogyan kerül ide egyáltalán Natasha, aki egyébként újságíró egy éppen lefutóban lévő lapnál? Természetesen kompromittáló információkat kellene szereznie a tulajdonosokról, hogy valami szaftos újságcikkben a világ elé tárják az esetleges korrupciót vagy bármi egyéb fiaskót. Azt tudni kell a lányról, hogy okos és csinos, de valahogy vonzza a bajt, a kínosabbnál kínosabb helyzeteket. Ahogy elkezdődik a közös munkájuk, egyre másra történnek a katasztrófával egyenlő események, legalábbis Bruce szempontjából nézve. Ugyanakkor egyre jobban összecsiszolódik a két főszereplő és amikor már jöhetne a lovaglás a naplementébe, akkor kiderül Natasha valódi foglalkozása és a bizalom odavész. Vajon sikerül kibékülniük és folytathatják a lovaglást, bármilyen értelemben véve?

Egyértelműen a humor viszi el a hátán a történetet, akár a karót nyelt Bruce oldalát nézzük, vagy a szerencsétlenségekre hajlamos Natashát. A kettejük helyzetkomikumaiból adódnak a regény legviccesebb részei, a párbeszédeik, jobban mondva pengeváltásaik hangos nevetésre adnak okot. Bruce kemény szabályok betartásával akarja védeni a szívét, de a rendetlen, kelekótya lány apró lépésekkel belopja magát a szívébe és téglánként bontja le a szíve köré épített falat.
Nem vagyok a téma szakértője, de azt el tudom dönteni a vonatkozó néhány olvasmányom alapján, hogy ez a történet nem tartalmaz több szexet, mint egy átlagos new adult regény, meg sem közelíti az erotikus címkével rendelkező regényekben található mennyiséget.  Hiányérzet azért nem alakult ki bennem, kaptam eleget így is, és minden a jó ízlés határain belül volt, semmi extrém, vagy szürke féle jelenetet nem kellett olvasnom. 
Óhatatlanul felmerül az olvasóban, akkor mire ez a cím, ez a nyilvánvaló utalás a szexuális tartalomra? Mi volt a célja a kiadónak, hogy megfejelte ezt egy még provokálóbb alcímmel? Egyértelműen a figyelemfelkeltés. Ha már lúd, legyen kövér, és ez működött! Egyáltalán nem éreztem, hogy be lennék csapva, mert egyáltalán nem bántam, hogy a vártnál kevesebb a szex, engem így is kellőképpen szórakoztatott, a humor és az erotika megfelelően kiegészítették egymást. 
A szerző stílusában nem találtam kivetnivalót, a történet viszonylag jól volt felépítve, bár abszolút kitalálhatóak a csavarok és a végkifejlet is. Nem vártam ennél mélyrehatóbb karakterábrázolást, vagy épp líraibb írásmódot, az ilyen egyestés kikapcsolódás ígéretét sejtető könyveknél ez teljesen rendben van így.
Azoknak ajánlom, akik ki akarnak kapcsolódni egy estére, egy kellemes, szórakoztató olvasmánnyal és ehhez ebben az esetben még a komfortzónájukból sem kell kilépniük.  Nekem meg jöhet a következő rész, mely az ikerbáttyus, William és az ő pékkisasszonyának szerelmével foglalkozik, a Her Cherry-ben.

Borító: A figyelemfelkeltés teljesítve.

Kedvenc karakter: Natasha

Szárnyalás: Nagyon bírtam, amikor Bruce rendet rak Natasha lakásában, ez egy álomszerű jelenet volt.

Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce: Vannak forró jelenetek, nevén nevezve a dolgokat, úgyhogy jogos a 18-as karika.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!


Nyereményjáték 

Banánok és cseresznyés piték várják, hogy megszámold őket! Minden bejegyzésben találsz egy rejtett linket, ami egy képhez vezet, melyen meg kell számolnod mennyi banánt illetve pitét látsz. Nincs más dolgod, mint beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Sok szerencsét!
A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

12.20 Kelly és Lupi olvas - Bekapnám
12.22 Kelly és Lupi olvas - Megnyalnám
12.27 Betonka szerint a világ... - Bekapnám
12.29 Betonka szerint a világ... - Megnyalnám
01.02 Dreamworld - Bekapnám
01.04 Dreamworld - Megnyalnám


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók