KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2020. október 14., szerda

Sawyer Bennett: Uncivilized - A vadember


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában debütál hazánkban Sawyer Bennett: Uncivilized - A vadember című könyve, amely Tarzan és Jane történetének felnőtteknek szóló újramesélése. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!
 
Könyvmolyképző Kiadó - Rázós könyvek 2020.
384 oldal
Fordította: Kádár Pál
Goodreads: 3,94
Besorolás: Felnőtt, romantikus, erotikus

Nyers ​és erős. Talán veszélyes is?
Egy magányos harcos, egy vadember… egy ízig-vérig veszélyes férfi vagyok. Az esőerdő érintetlen vadonában éltem egy olyan közösségben, amelyben feltétel nélküli tisztelet övezett, és ahol minden nő ellenkezés nélkül behódolt nekem.
Most azonban felfedeztek. Arra kényszerítettek, hogy visszatérjek egy olyan világba, melyet már régen elfelejtettem, és egy olyan kultúrába, melyről már csak halvány emlékeim vannak.
Dr. Moira Reed antropológust kérték fel, hogy segítsen nekem visszailleszkedni a civilizációba. Az ő feladata lecsiszolni durva éleimet. Az ő feladata megtanítani engem, hogyan lavírozzak új életemben. Be akar törni.
De soha nem fog sikerülni neki.
Mert vad vagyok, szabad és nyers, és csak egyetlen dolgot akarok a gyönyörű Moira Reedtől….
Nemsokára én leszek a tanár és ő lesz a diák.

A fülszövegre hagyatkozva jelentkeztem a könyv turnéjára, semmit sem tudtam a "valódi" tartalomról. A bloggertársaim rögtön figyelmeztettek, hogy kb. miről is lesz itt szó, de nem akartam visszalépni, kíváncsi voltam, hogy mi váltotta ki a többiek reakcióit.
Megkaptam... Alig kellett beleolvasni, hogy leszűrjem, ennek a regénynek semmi más célja nincs, mint szórakoztatni az olvasót  tömény szexjelenetek sorával, aminek egy Tarzan-Jane retelling ad keretet.
Zacharias Easton hétévesen maradt szülők nélkül az Amazonas őserdeiben, szerencséjére az egyik őslakos közösség vezetője magához vette és saját fiaként nevelte fel. Először akadtak gondjai a többi gyerekkel a nyilvánvaló különbözőség miatt, de aztán bebizonyította, hogy teljes értékű tagja a falunak. Erős felnőtt férfivé vált az évek során, aki elveszi amit akar, és ebbe az is beletartozik, hogy a törzsük szexuális szokásai a férfiak maximális dominanciáján alapszik. Konkrétan a nő letérdel és onnan a férfi irányít. Az anyanyelvét a környéken dolgozó misszionáriustól kapott könyvekkel sikerült megőriznie, így amikor 18 év után Moira Reed antropológus érte jön, elvileg gond nélkül megérthetnék egymást. Csakhogy Zach nem akar "hazamenni", hiszen senkije nem maradt a családjából, csak a szülei barátja, a gazdag keresztapja szeretné, ha kipróbálná az amerikai életet is. Ezzel egyébként a nevelőapja is egyetért, így nagy nehezen, de igent mond Zach a nagy utazásra. Jó, mondjuk az olvasó rögtön látja, hogy a vörös hajú bombázó tudósnő erősen vonzza az alfahímünket, és ez kölcsönösen igaz, innentől nehéz eldönteni, hogy melyikük ugorna hamarabb a másikra, ha tehetné, de ne aggódjatok, erre nem kell sokat várni. Moira egyébként Randall, a keresztapuka megbízásából végzi ezt a beilleszkedést segítő munkát, így először akad némi kontroll benne, de aztán elég könnyen meggyőzhető arról, hogy ez a beilleszkedés segítés akár szó szerint is érthető.

Persze a srác elég jól veszi az akadályokat, sok mindenre emlékszik a gyerekkorából is, de a mai kifejezésekkel meggyűlik a baja, de még sorolhatnám, mennyi helyzetkomikum ad mosolygós perceket az olvasónak. Meztelenül járkálás otthon, evőeszközök hanyagolása, a Google felfedezése, ezek a részek roppant viccesek, de nyilvánvaló,  hogy az igazi szórakoztatást a szexjelenetek adják, amik végigmennek a palettán, hogy finoman szóljak. Annak örültem, hogy a BDSM nem jellemző, gyakorlatilag csak az elején merült fel, inkább Zach dominanciáján van a hangsúly, ezt nagyon szeretné megőrizni, az irányítást nem akarja kiengedni a kezéből (vagy a farkából). Nem akar különösebb érzelmeket, de mint várható, ez azért változik idővel. 
Mondanivaló szempontjából sokra nem számítottam, de akadt azért valamicske. Bár fogalmam sincs mennyi igaz az említett törzsi szokásokból, ezt elég nehéz volt elfogadnom, nem igazán ment. Sokszor felmerült  a kulturális és társadalmi különbségek kérdése, az mindenképp egy jó kis ellentmondás volt, hogy a nagy szabad Amerikában mennyi szabálynak kell megfelelni, ellentétben az őserdővel, ahol valóban szabad lehet az ember.  Az evidens, hogy Zach nem akar más pénzéből élni, ha marad az Államokban, rendes munkával akarja megkeresni a kenyerét. Elég világosan elítélte a szerző az egyéb ingyenélő szereplőket, kellett pár utálható karakter is, tették is  a dolgukat. 
Az is várható volt, hogy nem könnyű választani az őserdőbeli szabad élete és a "nő" között,  de  a döntés nem okozott meglepetést a végén. Nem hiszem, hogy karakterek szempontjából különleges lenne a regény, hiszen a csinos-vörös-okos-tanár hölgy ütközik a vad-domináns-alfahím-Tarzan pasival, amely kombinációból számomra a Tarzan a hívószó, ami kiemelkedik, mert imádom az összes létező feldolgozást a témában.
(Leginkább az Alexander Skarsgård féle Tarzan Legendáját, erre gondoltam is párszor az olvasás során... amikor az erős, széles hátakról volt szó...)
Persze itt nem csecsemőkorától nevelkedett a vadonban a srác, így nem teljesen ugyanaz a megszelídítés folyamata, de a vademberből lett civilizált szerelmes pasi séma ugyanaz. Szerettem Zachben, hogy mindig feszegette a határait, amiket azért elég jól érzékelt. Voltak pontok, amikor nagyon együttéreztem vele, például az önmagát kereső Zach meghatott. Moira talpraesett nő, intelligens, többnyire jól kezelte a helyzeteket, gondoskodó volt és felettébb lelkes bizonyos területeken. 
És még a csokis kekszet is megsütötte a pasinak, a gyerekkorból eredő emlék miatt, ez volt a kedvenc sütije, amit az anyukája sütött neki annak idején.

A szerző stílusa tetszett, gyorsan olvasható a szöveg, és a váltott nézőpont kedvemre való volt itt is. A hasonló témájú történetek közül számomra azonban nem volt kiemelkedő. 
Ami előnye volt a Tarzan-téma miatt, azt lehúzta a rengeteg túlzás, a rettentő méretek és hatványozott orgazmusok. A kevesebb több lehetett volna, nekem legalábbis zsánertől független szempont, hogy ne essen ekkora túlzásokba a szerző. Másrészt sokszor éreztem zavarónak azt is, hogy Zach ezt vagy azt a dolgot vajon honnan tudja, ha a másikat meg nem. Bár már tudom kb. mire számíthatok, azért adnék esélyt egy másik történetnek is a szerzőtől. Jók a borítótervezői, az már biztos.
Összességében szórakoztató volt a könyv, amit a szexet kedvelő felnőtt olvasóknak ajánlok, nem véletlen az a 18-as karika.

Borító: Figyelemfelkeltő...

Kedvenc karakter: Zach

Szárnyalás: -

Mélyrepülés: A  törzsi harcok leírásai.

Érzéki mérce: szex, szex és szex

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:

Mostani játékunk során az állomásokon egy-egy Tarzan történetét feldolgozó filmből találhattok fotókat. A Rafflecopter dobozba kérjük írjátok be az adott blogon található film címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Könyvkiadó által felajánlott példányt a könyvből!
 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
 
Állomások:

10/12 - Sorok Között
10/14 - Kelly és Lupi olvas
10/16 - Veronika’s Reader Feeder

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók