KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2020. október 18., vasárnap

Penelope Bloom: Her Muffin - Felfalnám

A Maxim Kiadó jelenteti meg Penelope Bloom  Bekapnám sorozatának harmadik részét Her Muffin - Felfalnám címmel. Emily, Ryan és egy hatalmas halloween party a főszereplője a történetnek, de találkozhattok az előző részek kedvelt szereplőivel is. Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit gondolnak a Passion válogatás újabb humoros, romantikus regényéről! Ne feledjétek, a turné végén a Maxim kiadó jóvoltából meg is nyerhetitek a könyv egy példányát!
 
Maxim Könyvkiadó - Passion válogatás 2020
224 oldal
Fordította: Stier Ágnes
Goodreads: 4,03
Besorolás: Adult, romantikus
 
Egy ​dögös, új főnök szexi testtel és isteni muffinokkal.
Aki ráadásul a középsulis szerelmem.
És nem emlékszik rám.
Ugyan mi gond lehet?
Persze azon kívül, hogy őt látva alig bírom a bugyimban tartani a saját muffinomat, pedig pár hónap múlva fel kell pattannom egy repülőre, hogy Párizsba utazzak egy művészeti suliba, ahol végre valóra válhatnak az álmaim, amikre igazán, hosszú-hosszú évek óta vágyom. Nem hagyhatom, hogy egy pasi keresztbe tegyen ennek. Szerencsére csak egy gyors munkát kaptam tőle, pár dekorcuccot kell csinálnom egy nagy halloweenbulira. Szóval Emily, te szexmániás, nem szabad megtörnöd, még akkor sem, amikor a pasi édesebbnek néz ki, mint a péksütemények, amiket süt. És még akkor sem, ha utánad ő a legnagyobb rajongója az őszi-téli ünnepi időszaknak. Vagy ha ugyanúgy imádja a horrorfilmmaratonokat. Vagy ha elolvadsz már csak a mosolyától is. Szóval bármilyen álomszép is a szeme, tökéletes a teste, tudom, hogy fel kell szállnom arra a gépre, és ki kell vernem a fejemből a gyönyörű gyerekeinket, akikkel a fehér kerítéses házunkban éltünk volna. Ugye?
 
Mindenképpen olvasni akartam a His Banana sorozat következő részét a kiadó Passion sorozatában, tetszett az első és a második rész, jól szórakoztam a túlzottan szexinek egyáltalán nem mondható könyveken. A szójáték a címekkel kissé túlzó, sokkal erotikusabb tartalmat sugall, mint amit valójában kap az olvasó. 
A szóban forgó harmadik rész címére megint csak felkaptam a fejem. Méghozzá azért, mert eredetileg His Treat az angol cím és ezt abszolút nem értem, miért kellett megváltoztatni. Talán a His-Her sorrendje miatt? Akkor a továbbiakban is változtatásra lesz szükség, mert nem szimetrikus a sorozat ebből a szempontból.
 
Az előző két részben meglehetősen megkedveltem a szereplőket, így természetesen nem bántam, hogy ez a rész is kapcsolódik hozzájuk.  Ryan a Buborékos pékség alkalmazottja volt, most már főnökké lépett elő, sikeresen terjeszkedik az üzletlánccal. Emily pedig úgy kerül képbe, hogy festőórákat tart az idősotthonban, ahol William feleségének nagymamája is él. Korábban is kaptunk ízelítőt a nagyi poénjaiból, hát őszintén szólva ebben a részben is elég vulgárisan fejezi ki magát, persze sok humorral, de azért én inkább kicsit megrökönyödtem ezeken, valószínűleg azért, mert senki nincs a környezetemben, aki ennyi idősen - 80 fölött csakis a szexről beszélne. 
Emily pontosan adja a szomszédlány típusát, kicsit csóró, széllelbélelt, ábrándozó, csinos, szép lány, és bizony valós álmokat dédelget, pár hónap múlva Párizsba fog utazni, ugyanis felvették a művészeti egyetemre, új kihívások várnak rá. Ezért tudatosan kerüli a komoly pasizást, mert pontosan attól tart, hogy egy váratlan szerelem esetén kockára tenné a jövőjét.
Ryan néhány csalódás után ott tart, hogy inkább a barát kategóriában marad a nőknél, nem akarja újra megégetni magát, nem vágyik érzelmekre, neki aztán nem fog senki lógni a nyakán. Mégis Emily valahogy megmozgatja a fantáziáját, érzi, hogy valahonnan ismerős neki, de nem jön rá, honnan.
Emily persze vágja, hogy egy középsuliba jártak és volt is köztük valami, mégis a lány gyakorlatilag megbocsátja neki, hogy semmire sem emlékszik ebből. Ha jobban belegondolok, kb 10 év telhetett el, és azt hiszem ezen a ponton jogosan ráncoltam a szemöldököm, hiszen 10 év távlatában még nem változik annyit az ember, hogy ne lehessen felismerni, hajszín ide vagy oda. Ez  20-30 év elteltével lenne hihető, akkor már talán előfordulhat, hogy valaki annyira megváltozik, hogy pár találkozás és beszéd után sem felismerhető. 
A lényeg az, hogy Ryan egy dekorációs munkát ajánl a lánynak, egy nagyszabású halloween party alkalmából. Persze a találkozások, megbeszélések alkalmával szikrázik köztük a levegő, így kezd kialakulni a bonyodalom, amire egyikük sem készült, de mindenféle - főleg William által szervezett - "véletlenek" folytán egyre közelebb kerülnek a beteljesüléshez. Na de mi lesz ezután? Szerelem vagy mindenki megy a saját útján tovább?

A könyv első felében egy kicsit szenvedtem, erőltetettnek éreztem a helyzeteket, a beszélgetéseket, de később jobb lett a helyzet, ahogy jobban megismertem a főbb karaktereket és az új mellékszereplőket. Emily legjobb barátnője például egy nagyon para nőszemély, el tudnám képzelni, hogy ő is saját könyvet kapjon, nagyon érdekes volt a személyisége.
Rengeteg a vicces helyzetkomikum, ami abból adódik, hogy a barátok össze akarják hozni őket, Ryan lakótársa, Steve, aki egyébként egy csajozógép, összeáll a kleptomániás Williammel, szerintem nem is kell többet mondanom, el lehet képzelni, mennyit marháskodnak össze a cél érdekében. Itt is volt azonban egy olyan poén, amin nem tudtam igazán nevetni, nagyobb baj is lehetett volna belőle.   
A kissé klisés történetvezetésen kívül azonban nem tudok nagyobb hibát találni, a könyv nem akar többnek látszani, mint ami, egy könnyen olvasható, szórakoztató rövid regény. Ebben a részben a főszereplők közelebb állnak a hétköznapi emberekhez, nem milliárdosok, keményen dolgoznak minden fillérért, ez mindenképp plusz pont. A váltakozó nézőpont nekem itt is nagyon bejött, ez a kedvenc nálam. 
Az erotika a korábbi két részhez hasonlóan nem lett túltolva, sőt, itt nagyítóval kell keresni a szexet, bár a vágy állandó és sistergő, ha  akciódús történetre vágysz, azt itt nem kapod meg. Kíváncsi vagyok, hogy ez a visszafogottság a sorozat végéig kitart vajon?
A történet vége mi más lehetne, mint HEA, de mégsem a szokásos módon. A szerző csavar egyet rajta és nekem ez nagyon tetszett, megérdemelne a világ jóval több Ryan-féle felfogású pasit. 
A sorozat ezen része egy kicsit visszavett nálam a lendületből, de ez nem tántorít el a szándéktól, hogy folytassam tovább a sorozatot, és nem is kell sokat várni, hiszen decemberben jön a His Package - Megkapnám.

Borító:
Megfelelő a címhez, bár  az eredeti színben legalább passzolt a halloweenes témához.

Kedvenc karakter: Ryan

Szárnyalás: William felbukkanásai.

Mélyrepülés:  A liftes baleset rosszabbul is elsülhetett volna.

Érzéki mérce: Aranyosan romantikus,  kevés erotikával.

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!


Nyereményjáték
 
Mivel történetünk egyik főszereplője, Ryan imádja a különféle ünnepeket, úgy gondoltuk, hogy minden állomáson mutatunk egy édességes képet, ami alapján ki kell találnotok mely ünnepre gondoltunk.(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Állomáslista

[Blogturné Klub]
16 - Betonka szerint a világ...
18 - Kelly és Lupi olvas
20 - Dreamworld
22 - Hagyjatok! Olvasok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók