KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. augusztus 12., péntek

Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára (Örökösök viadala #2)

 


Az Animus Kiadó kistestvére, azaz a Lampion Könyvek égisze alatt jelent meg Jennifer Lynn Barnes az Örökösök viadala sorozatának várta várt folytatása. Tartsatok velünk és a Blogturné Klub bloggereivel, akik mesélnek Az örökség ára című folytatásáról. A turné végén neked is lehetőséged van megnyerni a regény egy példányát, ha te is ügyes vagy a szórejtvényekben, mint regények főszereplője, Avery! Nyomozásra fel!

Lampion Könyvek, 2022
392 oldal
Fordította: Bottka Sándor Mátyás
Goodreads: 4,25
Besorolás: YA, ifjúsági, rejtély, thriller

Alig egy hét telt el a villában tett sokkoló felfedezés óta, és Avery semmivel sem jutott közelebb a megfejtéshez, hogy miért hagyta rá az öreg milliárdos, Tobias Hawthorne a vagyonát. A DNS-teszt bebizonyította, hogy a lány nem vérrokon, a jelek mégis arra utalnak, hogy sokkal szorosabb szálak fűzik a rejtélyes családhoz, mint hitte.
Avery próbál kizárólag a rejtély megoldására összpontosítani, de nem könnyű tiszta fejjel gondolkodni, amikor a két szívdöglesztő Hawthorne testvér, Grayson és Jameson egyre jobban beférkőzik a bizalmába, és ez talán kockázatosabb, mint a folyamatosan rá leselkedő veszélyek.

Az első rész örök szerelem. Végre egy könyv, ami a sok kívánalmamat egyszerre teljesítette: YA, rejtély, romantika és egy "tökös" hősnő. A vége is elég erős függővég volt, így tűkön ülve vártam a második részt, ami meg is érkezett idén.

A folytatás körülbelül egy héttel az első rész befejezése után játszódik. Avery éli a mindennapjait, próbál beilleszkedni és szenved a két jóképű tesó között. Mert ugye a szerelmi háromszög egy ilyen regénynél alapkövetelmény, nem is lett volna vele semmi problémám, csak az írónő iszonyatosan húzta - vonta a dolgot, plusz én még mindig nem tudom megkülönböztetni a két fiút egymástól. Ja, de egy dolog miatt igen, mert Jameson mindig "Örökösnőnek" nevezi Averyt. De viselkedésileg, kinézetileg nekem a két srác egy és ugyanaz...
Szóval éli Avery a nagyon gazdagok életét, jótékonysági rendezvényeken kell részt vennie, interjúkat kell adni, szerepelnie itt és ott, közben persze iskolába is jár. Nekem ez itt megint egy picit "üresjárat" maradt, mert szívesen éltem volna egy kicsit a magániskolák világát, oda hogyan tud beilleszkedni a "külsős" Avery, de ez, azon kívül, hogy egy "részlet" volt az életéből, valahogy nagyon elnagyolva lett megírva.

Forrás
De, hogy ne csak a problémáimat említsem, természetesen ismét tele volt rejtélyekkel ez a rész is. Az előző részben ugye kiderült, hogy miért is Avery lett ennek a hatalmas vagyonnak a örököse. De a dolog itt nem ért véget, hiszen maga a Hawthorne család is tele van rejtélyekkel. Ebben a részben ennek próbál Avery utána járni, több-kevesebb sikerrel. Persze a srácok megint itt vannak és segítenek neki - ki hogyan tud; megint az életére törnek, közben megismerkedik a bővebb rokonsággal és kiderül, hogy körülbelül olyan káosz van ennél a családnál is, mint egy átlagos brazil szappanoperában. Egy idő után már nem győztem "jegyzetelni", hogy ki kivel kavart, ki kinek volt a szeretője, ki szült, kinek szült, kit fogadtak örökbe, ki kinek az apja, nővére, öccse, testvére, anyja - vagy éppen egyik sem. Az írónő eléggé belelendült a családi drámába és nem irigyeltem se Averyt, se a fiú tesókat azért, amilyen információk birtokába jutottak.

Persze kaptunk megint jó pár rejtélyt, az öreg milliomos nem fukarkodott azzal, hogy az összes gyerekének adjon valami nyomot, ami elvezet egy másik nyomhoz, ami megint egy továbbihoz és így tovább. Így Avery és a srácok megint nyomoztak, nyomoztak és nyomoztak. Én személy szerint nem is azért irigyeltem Averyt (de persze azért is eléggé:))), hogy ilyen örökség ütötte a markát, hanem azért, mert ilyen rejtvényeket kellett megoldania.
Arra azonban nem gondoltam, hogy a két kötet végül három kötetre lesz bővítve, így eléggé kíváncsi vagyok, hogy mit tud még az írónő plusz egy könyvbe beletenni, mert szerintem elég sok rejtélyt megoldottak ebben a részben is. Persze, vannak még lezáratlan részek, de szerintem azok nem fognak egy teljes könyvet kitölteni. De majd meglátjuk. Maximum Avery még szenved egy keveset, hogy eldöntse, kit is akar a két tesó közül :D.

De egy biztos. Az írónő nagyon tudja a szálakat mozgatni, ez a rész is, attól függetlenül, hogy majdnem 400 oldalas a könyv, rettentő hamar "lecsúszott". Mindig volt még valami, ami miatt tovább akartam a könyvet olvasni és nem voltam képes letenni:).

Összességében nem volt rossz ez a rész sem, de az első részt nem tudta felülmúlni. Akik olvasták az első részt azoknak mindenképpen ajánlom, mert rejtélyben, izgalomban itt sincs hiány, a romantika is szerepet játszik és a három fiúból legalább már kettőre leszűkült a kör:).

Borító: Gyönyörű, különleges, csodaszép, egyszerűen odavagyok érte

Kedvenc karakter: Avery

Szárnyalás: a sok rejtély és találós kérdés

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: romantika van benne bőven, de nagyon a YA keretei között

Értékelés: 




Ha megtetszett, ITT megrendelheted!


Nyereményjáték:
Avery az örökségével együtt kap egy NFL csapatot is, így mostani játék is ehhez kapcsolódik. Minden blogon találsz néhány betűt egy-egy hiányzó NLF csapat nevéből. A te dolgod az lesz, hogy beírd a helyes csapatneveket a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Készen állsz a játékra? Aki az összes helyes csapatot eltalálja megnyerheti Jennifer Lynn Barnes Az örökség ára című regényét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

C_ic_ _ _ Bea_ _s
a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Augusztus 04 - Zakkant olvas
Augusztus 06 - A Szofisztikált Macska
Augusztus 10 - Olvasónapló
Augusztus 12 - Kelly és Lupi olvas
Augusztus 14 - Spirit Bliss Sárga Könyves út
Augusztus 16 - Fanni’s Library
Augusztus 18 - Readinspo
Augusztus 20 - Könyv és más

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók