KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. október 21., péntek

Stefanie London: A tacskó Pradát visel

 


A Central Könyvek gondozásában jelent meg A tacskó Pradát visel szívmelengető, romantikus és persze humoros regénye, amelyről ezúttal a blogturné négy tagja is elmondja a véleményét. Amennyiben ti is kíváncsiak vagytok a történetre, tartsatok velünk és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.

Central Könyvek, 2022
408 oldal
Fordította: Szieberth Ádám
Goodreads: 3,86
Besorolás: realista, romantikus

Hogy ​kezdesz újra mindent, ha életed legnagyobb baklövését több mint egymillióan tekintették meg?

Gyémántok az örökkévalóságnak? Ugyan már! Internet az örökkévalóságnak, sőt a net maga az örökkévalóság! Isla Thompson közösségimédia-konzultáns ezt a saját bőrén tapasztalja meg, amikor az élő videója virális lesz, de nem azért, amiért kéne. Rémálmaiban egy hónap múlva is kísért a pillanat, amikor tönkretette egy ifjú sztárocska karrierjét, és Manhattan legnagyobb ívben kerülendő munkavállalója lett.
De nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy bujdokoljon, míg elmúlik a virtuális méreg hatása. Ugyanis nemcsak magáért felel, hanem a tizennégy éves húgáért, Daniért is, így muszáj dolgoznia, hogy továbbra is legyen fedél a fejük fölött. Elvállalja hát az első adódó munkát: kutyacsősznek szegődik egy Camilla nevű, csillogó szőrű, ádáz természetű pokolfajzat mellé.
Amikor már egy hete hurcolja kutyajátszóházba, állatmédiumhoz, meg még ki tudja, hova, kezdi gyanítani, hogy a tacskó inkább ugat, mint harap – és ez a gazdájára, Theo Garrisonra is igaz. Islát, aki addig hivatásszerűen próbálta szerethetővé varázsolni az embereket, meglepi, hogy Theo örömmel bújik a harapós természetű remete álarca mögé. Pedig valójában nem kiállhatatlan mizantróp, hanem egy kedves, jó humorú fickó. Ám Isla kizárólag úgy tekinthet rá, mint a munkaadójára. Hiszen ha beleszeretne, vissza kellene húzódnia a férfi világába, a fényűzés bástyái mögé, és akkor lemondhatna az álmairól. Ő azonban jó példát akar mutatni a húgának: arra szeretné tanítani, hogy érdemes kergetnünk az álmainkat, még akkor is, ha ez kockázattal jár…

Úgy jártam ezzel a regénnyel, ahogy szerintem többetek is fog. Igen, a címe hozott lázba. Hatalmas kedvencem, az "Ördög Pradát visel" című film és persze rögtön valami hasonlóra asszociáltam a cím alapán. Plusz egy kutya az egyik főszereplő, szóval nem volt kétséges, hogy azonnal kíváncsi lettem a történetre.

Isla egy modern PR-s, másképpen közösségimédia konzultáns. Ő az, aki az adott sztárocskának segít tartalommal megölteni az instáját, tiktokját, intézi a szponzori dolgokat és mindent, ami még látogatottabbá teszi az adott ember közösségi média oldalait. Sajnos egy alkalommal a technika ördöge megvicceli és az egyik menő fiatal sztár élő videóban égeti le magát ország-világ szeme láttára. Természetesen ezzel Isla karrierje derékba törik, sehol senki nem akarja őt alkalmazni, nemcsak a PR és a média világában, de úgy máshol se.
Theo Garrison pedig egy rettentő magányos fiatal milliomos üzletember. Én csak "modern Batman"-nek hívtam, hiszen a szülei gyerekkorában meghaltak, a nagymamája nevelte fel, teljesen elzárkózott a világtól és mára már óriási vagyont halmozott fel. A nagyi halála után még nagyobb örökség üti a markát és még valami, a nagyi kedvenc tacskója, Camilla. Theonak se ideje, se türelme a kutyához, így kutyasittert vesz fel mellé, de a kis tacsi, gyorsabban fogyasztja a rá vigyázó embereket, mint ahogy Theo pótolni tudná azokat.
Egy szép napon azonban séta közben belefutnak Islába és a kishúgába és kiderül, hogy az addig morcos és rosszindulatú Camilla tud cuki és elbüvőlő is lenni. Theo pedig felfogadja Islát Camilla mellé. És ahogy ez már csak várható, Isla nemcsak Camilla, de a Theo szíve körüli páncélt is szépen lassan megtöri...

Hát mit ne mondjak, imádtam ezt a regényt. Nem, még csak nyomokban sem hasonlít a fent említett filmre a címén kívül, de engem elvarázsolt teljesen. Természetesen nemcsak az, hogy kutya szerepelt benne és még milyen kutya! Látszott, hogy az írónő ismeri a fajtát vagy akár tartja is, mert rettentő jól írta le egy tacsi karakánságát, önfejűségét és mindent, ami a fajtára jellemző:).
De természetesen nem Camilla itt a főszereplő, hanem Isla és Theo. Igen, valahol még mindig él bennem az a lánykori álomsztori, hogy a nagyon gazdag, "kőszívű", munkamániás férfi beleszeret egy melegszívű, életvidám, nála jóval szegényebb lányba és boldogan élnek, ameddig meg nem halnak. Természetesen ez a valóságban közel sem így szokott történni, de hát ezért olvasunk regényeket, hogy álmodozzunk:).

Islát nagyon szerettem és a szerző pont olyan munkát adott a kezébe, amivel a legtöbb mai fiatal nagyon tud azonosulni. Tartalmakat gyártani, felfuttatni egy instagram oldalt, egy tiktokot, követőket, szponzorokat szerezni. De azt is láthattuk, hogy ahogy a siker jön, úgy mehet is, egy félresikerült videó vagy olyan poszt, ami megjelenik, de nem a nagyközönségnek szántuk - akár tönkre is teheti ezt a "karriert". Islának azonban nincs ideje sokáig bánkódni a történteken - még ha a fél világ képtelen is elfelejteni, hiszen a kishúgáról és magáról gondoskodnia kell. Méghozzá mindezt a világ egyik legdrágább városában New Yorkban. Imádtam Isla és a kishúga Dani kapcsolatát, azt a mély szeretetet és önfeláldozást, ahogy Isla bármit képes lett volna feladni a testvére boldogságáért. Még akár Theot is.

És persze nem feledkezhetek meg Theo és Isla románcáról. Isten tudja, mikor olvastam már olyan regényt, ahol ennyire szurkoltam a főhősőknek, hogy jöjjenek össze. Imádtam a köztük lévő kémiát és a lassan alakuló kapcsolatot. És még egy! Őszinte leszek, manapság, ha egy könyvben szexjelenetet olvasok, legtöbbször átlapozom. Nem, nem vagyok prűd egy percig sem, de egyszerűen már herótom van a sok vulgáris kifejezéstől, ahol csak úgy tud a főhős és a főhősnő egymáshoz szólni, mint egy szado-mazo szexpartin, repkednek a "jaj nem írhatom le őket, mert ki leszek cenzúrázva" :D szavak. Egy idő után, nemhogy felajzanának, de inkább röhögésre, vagy továbblapozásra ingerelnek ezek a szexjelenetek. És itt és most végre nem ez történt. A szerző rettentő érzékien tudta megírni az együttléteket, egy percig sem éreztem, hogy nekem most vihognom vagy lapoznom kellene. Ellenkezőleg :D
Természetesen kaptak ők is pár buktatót, mire megtalálták a boldogságot, de pont az ilyen történeteket szeretem. Dolgozzanak meg azért a boldogságért! :D 

És a történet vége? Pont azt kaptam, amit szerettem volna, így lett teljes a történet. Összességében imádtam ezt a kis történetet, és ajánlom mindenkinek, aki szereti a tacskókat és szeretne egy humoros, kedves, érzelmes, melegszívű romantikus regényt olvasni.

Borító: Szerintem vicces, felkelti az érdeklődést, nekem tetszik

Kedvenc karakter: Camilla, Isla, Theo

Szárnyalás: maga a történet

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: humor, szomorúság, romantika és persze +18-s részek is

Értékelés:

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!


Nyereményjáték:
A játékunk során különböző kutyafajtákról fogtok képeket látni minden állomáson. A feladat, hogy beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába az adott kutyafajta nevét.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Október 17 - Könyvvilág
Október 19 - Olvasónapló
Október 21 - Kelly és Lupi olvas
Október 23 - Könyv és más

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók