KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. október 23., vasárnap

Elizabeth O'Roark: Waking Olivia - Olivia ébredése (Olivia ébredése #1)

 

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából végre hazánkban is megjelenik Elizabeth O'Roark Waking Olivia - Olivia ébredése című regénye, amely egy hosszútávfutó egyetemista és az ő fiatal edzőjének románcát dolgozza fel, rejtélyekkel, feszültségekkel és sok-sok érzelemmel megtűzdelve. A különleges regényről a Blogturné Klub négy tagja mesél, és ha szerencsés vagy, a könyv egy példányát meg is nyerheted.

Könyvmolyképző, 2022
400 oldal
Fordította: Sereg Judit
Goodreads: 4,21
Besorolás: new adult, romantikus, realista

A farm bajban van.

Az apja adósságokat hagyott hátra.
A főiskolai terepfutó csapata nem teljesít jól.
Will Langstromnak már eleve túl sok a kötelezettsége, a legkevésbé sem hiányzik neki Olivia Finnegan, a frissen igazolt, gyönyörű, de problémás diák.

Nagy száj.
Komoly jobbhorog.
És egy titok, ami tönkreteheti.
Olivia önmaga legádázabb ellensége, múltja elől képtelen menekülni, és az utolsó, akitől segítséget kérne, az a nagyképű futóedzője, aki a jelek szerint semmivel sem elégedett.
Will azonban nem hagyja, hogy a lány ellökje magától, és eltökélten meg akarja menteni, miközben minden erejével próbál ellenállni a vonzalomnak, ami mindkettőjük életét tönkreteheti.

Magával ragadó szerelmi történet az egyetemi sport világából.
Kapcsolódj ki vele!

Igazából hirtelen nem is tudom, hogy miért akartam ezt a könyvet elolvasni, hiszen nem vagyok nagyon a New Adult könyvek rajongója, a rettentően egy kaptafára készült történeteik miatt. De valószínűleg és igen, tényleg így volt, a futó / sportoló szál miatt lettem kíváncsi a történetre.

Olivia profi futó. Rettentő gyors és ügyes sportoló és normál esetben a főiskolák verekednének érte, de sajnos az előző iskolájában, hogy megvédje magát, tettlegességre fajultak a dolgok és ezt ugye egyik iskola se veszi jó néven. Így szinte utolsó esélyként került a mostai főiskolájába. Ösztöndíjjal. Hiszen ez számára az egyik legfontosabb dolog, mert másképp nem engedhetné meg magának a főiskolát.

Will pedig ugyanebben a főiskolában edzi a futócsapatot, amelyik már évek óta a közelébe sincs a jó teljesítményeknek. Olivia feldobná a csapatot és újra az élvonalba tehetné őket, de a mufurc stílusa, a problémás múltja és a furcsa megnyilvánulásai nem könnyítik meg senki dolgát. Viszont a lány gyönyörű, Will pedig egy idő után már egyre kevésbé tud úgy rátekinteni, mint a diákjára.

Forrás
Alapjában véve én nagyon szeretem a macska-egér játékot egy szerelmi kapcsolatban, az adja a valódi sava-borsát az egésznek. Itt is így indult a dolog, nagyon élveztem is az elején. Olivia, bár elismeri, hogy Will jó pasi - ahogy leírja, a top 10-ben simán benne van:D, de ettől függetlenül csak a púp a hátára, aki állandóan letolja, beleköt és úgy alkot róla véleményt, hogy nem is ismeri a lányt és a hátterét sem. Ahol pedig vannak bőven csontvázak a szekrényben. Komolyan mondom, néha úgy érzem, hogy a new adult zsáner írói vetélkednek, hogy ki tud több szörnyűséget beleírni az adott főhősnője háttérsztorijába. De azt hiszem Elizabeth O'Roark magasan viszi a prímet a többiek között - többet nem árulok el, mert az már spoiler lenne bőven:).
Will pedig.. pasi... nagyon pasi... van gyönyörű barátnője, akivel már egy jó ideje csak nyűglődnek, de a langyos víz neki nagyon is megfelel. Egészen addig, ameddig nem érkezik meg Olivia az iskolai futócsapatba. Eleinte idegesíti a gyönyörű, de nagyszájú és mufurc tanítvány, de azt beismeri, hogy Olivia megmozgatja a fantáziáját.. nem is kevéssé. A lány pedig segítségre szorul, így odanyújtja neki a karját - meg még sok minden mást is:D.
Ami Will viselkedésében nem tetszett, hogy gyáva. Ahogy a legtöbb pasi az. Ami tisztességes lett volna a régi barátnőjével Jessicával szemben (akármilyen stílusa is volt a hölgynek), ha nem nyújtja a szakításukat, mint a rétestésztát, hanem eléáll és szakít vele, ha már ennyire nem érezte jól magát vele (akár Olivia miatt, akár nem). Innentől kezdve Will, akármilyen jó pasi is volt, nálam már nem volt tökéletes főhős alapanyag.

Oliviát viszont nagyon kedveltem. Egy hős, egy túlélő, akit a borzalmas múltja eléggé kemény hősnővé edz. Ő tipikus példája ennek a szólásnak - ami nem öl meg, az megerősít. A mindenki előtt eltitkolt problémája pedig teljesen ledöbbentett. Az tudtam, hogy vannak alvajárók, de hogy "alvafutók" is léteznek? Ezt egyszerűen elképzelni nem tudom, hogy hogyan lehet...

Egyébként a két szereplő között nagyon jó volt a kémia, ezt nem csak Will családja, hanem én is éreztem olvasás közben is:). Tetszett az is, hogy nem ugrottak bele azonnal mindenbe, Willt azért sokáig visszatartotta sok mindentől az, hogy Olivia a tanítványa, plusz nagyon is szüksége volt arra fizetésre, amit az iskolai edzői munkáért kap. De amúgy is szépen lassan alakult ki köztük minden, nem volt "instant love", imádtam azokat a részeket, amikor Will és a családja is Olivia mellé álltak és próbáltak segíteni rajta minden téren.

Ami fura volt nekem, az a történet vége. Értem én, hogy a sok kínszenvedés után kellett egy megnyugtató lezárás, de valahogy túlságosan előrefutottunk (szó szerint és képletesen is:) az időben. Nekem elég lett volna egy egyszerűbb befejezés is.

Összességében egy jó kis történet ez, amit nyugodt szívvel tudok ajánlani a New Adult történetek rajongóinak, mert megvan benne minden, amit ők szeretnek: a főhősnő borzalmas tragédiája és eltitkolt múltja, egy tiltott szerelem, egy macska-egér játék a főhősök között és persze romantika és erotika minden mennyiségben. 

Borító: Nagyon jól eltalált, a modellek is hasonlítanak a szereplőkre, nekem tetszik

Kedvenc karakter: Olivia

Szárnyalás: a futó karrier

Mélyrepülés: ami Oliviával történt

Érzelmi mérce: romantika, lehet örülni a szerelmeseknek, lehet megborzongani azon, ami Oliviával történt, lehet haragudni az exekre, a nemtörödöm rokonokra és mindenkire, aki bántotta a lányt és persze ott vannak a jó öreg +18 karikás részek is, ami szinte minden new adult történet velejárója :)

Értékelés:  



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Mostani játékunk során az egyes állomásokon olyan könyvekből találhattok idézeteket, amelyekben akárcsak az Olivia ébredésében, szintén nagy szerepet kap a futás. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Könyvkiadó által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“Azt viszont senki sem meséli el neked, hogy a céljaid felé vezető út nem egyenes, inkább egy labirintusra hasonlít. Megállsz, elindulsz, meghátrálsz, befordulsz néhány rossz sarkon, de ami a lényeg: soha nem szabad elfelejteni, hogy van kijárat. Valahol legalábbis van.”

A blogturné további állomásai:
Október 19 - Veronika’s Reader Feeder
Október 21 - Hagyjatok! Olvasok! - extra
Október 23 - Kelly és Lupi olvas
Október 25 - Fanni's Library
Október 27 - Hagyjatok! Olvasok! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók