KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. november 13., hétfő

Devney Perry: Indigo Ridge (Az Eden család #1)


A Kossuth Kiadó jelentette meg Devney Perry: Indigo Ridge című regényét, mely Az Eden család sorozat első része. Ezúttal a legidősebb Eden testvér, a családi birtokot vezető Griffin  és Winslow Covington, az új, szemtelenül fiatal rendőrfőnök asszony romantikus történetéről olvashatunk, természetesen a nyomozás sem marad el.  Kövesd  a blogturné állomásait, ha szerencsés vagy a játékban, akár meg is nyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában. 
 
Kossuth Kiadó 2023.
382 oldal
Fordította: Nimila Zsolt
Goodreads: 4,19
Besorolás: felnőtt, krimi, romantikus, realista

Winslow ​Covington az élet, a szabadság és a törvények híve. A Montana-beli Quincy új rendőrfőnökeként mindenáron bizonyítani szeretné a helyi közösségnek, hogy az állását nem nagyapja, a polgármester befolyásának köszönheti.
A nagypapája szerint csak egyetlen dolga van: jóban lenni a város alapítóival, az Eden családdal. De nem könnyíti meg a helyzetét, hogy egyéjszakás kalandja volt a legidősebb Eden fiúval. Mentségére szóljon, hogy nem is sejtette, hogy a jóképű és megnyerő idegen, aki elcsavarta a fejét a városban töltött legelső estén, Quincy első számú családjának tagja.
Óriási hiba volt a liezon Griffin Edennel, és próbál megfeledkezni róla. A férfi elviselhetetlen, öntelt és rendszeresen emlékezteti, hogy nem közülük való. Winslow próbálja elkerülni Griffint, de amikor holtan találnak egy nőt az Eden-birtokon, kénytelenek együttműködni.
A nyomok arra utalnak, hogy a tettes a város egyik lakója, és Griffin rájön, hogy nagyon alábecsülte Winslow-t. A gyönyörű és intelligens nő ellenállhatatlannak bizonyul. Számára. És a gyilkos számára is.


A hatrészes Eden család sorozat első része a legidősebb testvér, Griffin története, aki három éve vette át apjától az Eden-birtok irányítását. A többi testvér a család további üzleti vállalkozásait viszi, van itt étterem, szálloda is. Griffin agglegény, nincs ideje randizásra, egyéjszakás kalandokban utazik, kiszemeltjei pedig nem lehetnek helybéliek, így kerüli el az esetleges problémákat. Winslow Covington az első estéjét tölti a városban, bár az édesapja itt született és a nagyapja a helyi polgármester, gyakorlatilag őt nem ismerik a helyiek. Most viszont Winslow lesz az új helyi rendőrfőnök, miután sikeres pályázatot tett a városvezetők előtt. Az egyik helyi kocsmában találkoznak ezen az estén Griffinnel, aki egy átutazó szexi turistát lát benne, a pasi meg állítja, hogy nem a városban lakik, így nincs akadálya, hogy szenvedélyes epizódot töltsenek az autó hátsó részében. Másnap, amikor egy ebéd alkalmával találkoznak, mindketten lesokkolódnak, és hiába határozzák el, hogy ez egyszeri eset volt, a hétköznapokban újra és újra keresztezik egymás útját. Az Eden-birtokon találnak egy női holttestet, és bár egyszerű öngyilkosságnak tűnik az eset, Winn-t nem hagyják nyugodni az ösztönei, főleg, amikor kiderül, hogy nem ez az első eset. Megkezdődik a nyomozás, és a feltáruló részletek beárnyékolják Griffin és Winslow között alakuló kapcsolatot, ami a "csak szex" után kezd valami több is lenni.
Különösebb utánajárás nélkül választottam ezt a könyvet, mert nagyon tetszett a borítója és a fülszövege is, szeretem váltogatni a műfajokat, és vágytam már egy komolyabb bűnügyi olvasmányra, jó kis nyomozással, amiben azért a romantika is helyet kap. És azt is figyelembe vettem, hogy tetszenek a kisvárosi történetek, most különösen divatosak is lettek. Tulajdonképpen meglepődtem, hogy ebben a regényben az új, szemtelenül fiatal rendőrfőnök asszony beilleszkedése és az első komoly nyomozása fog jobban tetszeni, mint a szexi cowboy-al folytatott vívódása. Az olvasó kap azért további mélységet a történethez, ez a fiatal hölgy pár éve vesztette el balesetben a szüleit (emiatt állandó rémálmokkal küzd), testvére nincs, egyedüli családtagja a nagyapja maradt. Volt még egy hatalmas érv az élete gyökeres megváltoztatása mellett, hirtelen vége szakadt a nyolc éves kapcsolatának, miután a volt pasija megcsalta, végképp nem volt maradása. Szeretem az efféle újrakezdéseket, amikor a főszereplők mindent hátrahagyva új életet kezdenek, és a kisvárosi környezet ehhez plusz bónusz. Új ház, hiányzó bútorok, káosz a lakásban, és közben meg kell ismerkedni a helyiekkel, és új főnökként be kell illeszkedni egy már kialakult munkahelyi közösségbe, ahol persze nem mindenki fogadja kellő tisztelettel Winslow-t. Ha már a helyszíneket említettem, az Eden-birtokról nagyon szerettem olvasni, tetszett maga a természeti környezet is, de a mindennapos munkákról szóló beszámolók is érdekesek voltak. Akkora a birtok, hogy órákat vesz igénybe körbejárni, és az egyik legszebb pontja az Indigo Ridge nevű sziklás magaslat. De visszatérve a nyomozásra, nagyon értékeltem Winn kitartását, hogy hallgatott a megérzéseire, és addig kutakodott, míg talált is nyomokat.
Őszintén szólva a gyilkos kiléte és az indíték sem okozott meglepetést, a végső bonyodalom számomra nem igazán lett izgalmas, jöttek sorban a kiszámítható lépések. A nyomozással párhuzamosan persze a szerelmi szál is alakulgat, ami nekem kevésbé tetszett. Nyilvánvaló volt, hogy az egyéjszakás kalandból eljutnak a HEA végződésig, nincs ezzel baj, azzal már inkább, hogy a kapcsolatuk fejlődése hiányzott. A töméntelen szexen kívül nem voltak beszélgetések, nincs randizás, Griff egy ponton hirtelen birtoklóba ment át, egyébként nem sokat tudtam meg a személyiségéről. Kevés visszaemlékezés volt a korábbi életéből, szóval a külsőségein kívül annyi derült ki, hogy rendkívül hűséges a családjához, az álmához, minden vágya vezetni a farmot. Tudom, hogy hatalmas klisé, mégis hiányzott, hogy ők ketten jól összevesszenek és jelentősebb időt külön töltsenek, jót kínlódva, hogy aztán meglegyen a kibékülés. Ennek egy nagyon gyenge változatát tapasztaltam itt, amolyan "minek is kellett ez egyáltalán" szinten. A szerző elég nagy súlyt fektetett a többi testvér megismerésére, hiszen a további sorozatrészek róluk fognak szólni, kezdve a korban hozzá legközelebb álló Knox-al, de megkedveltem a többieket is, jó kis összetartó család. Az írásmód általában rendben volt, a kettős POV bejött, ezt jobban szeretem, mint az egyoldalú mesélést, azonban túl sok rövid mondatot tartalmazott a szöveg, borzasztóan leegyszerűsítve a mondanivalót.
A szerző a nyomozásos sztorit kiegészítette ezzel a nem hétköznapi szerelmi szállal, mert önmagában egyik sem lenne érdekfeszítő, együtt azonban elég jól működik, nincsenek felesleges körök, gördülékenyen folyik a cselekmény, így egész szórakoztató olvasmányélményt nyújt. 
A pontozásnál figyelembe vett tényezők a következők voltak:
- számomra teljesen hiteltelen, hogy a valóságban kineveznének egy 30 éves nőt egy kisváros rendőrfőnökének, aki ráadásul nem helyi. 
- továbbá elképzelhetetlen, akármilyen szerelmi csalódás után, hogy a helyi kocsmában szedi fel gyakorlatilag az első jó pasit, az egyértelmű egyéjszakás cél érdekében. Vajon mire gondolt, hogy a csapos nem fog emlékezni rá, amikor bármilyen bűncselekmény után a rendőrök első dolga a kocsmákban kérdezősködni?
- hihetetlen volt számomra, hogy Winn egyik Eden-t sem ismerte korábbról, amikor a gyerekkori szüneteket itt töltötte a polgármester nagyapjánál. 
- a szerző egyetlen karaktert erőltetett a lehetséges gyilkos kategóriába, akiről az olvasó tudja, hogy nem lehet az. Talán több alternatíva lázba hozott volna. 
- Griffin kicsit túltolta a "kívülálló vagy" szajkózását, más érve nem igazán volt a nő ellen, szóval nem mondanám, hogy ide illene az "ellenségből szerelmesek" trope.
 
Az összképet figyelembe véve számomra kellemes volt az olvasásélmény, mindenképpen ajánlom ezt a regényt azoknak, akik szeretik a kisvárosi nyomozós történeteket, extra adag erotikus romantikával fűszerezve, remek időtöltést kapnak az idei év egyik legszebb borítójú könyvét olvasva.
 
Borító: Nagyon szép a kiadvány, különösen az élfestéses változat.

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: -

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: Meglepő módon elég sok erotikus jelenet kapott helyet.

Értékelés: 
 
 
Nyereményjáték

Szeretjük a nyomozónős sorozatokat! Minden állomáson találtok egy képet, találjátok ki a sorozat címét, és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. 
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.
 
 
További állomások:
11.13 Kelly & Lupi olvas
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók