KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. március 22., péntek

Ana Huang: Twisted Lies - Stella & Christian (Twisted #4)


Végéhez érkezett Ana Huang Twisted-sorozata, amely oly sok romantikakedvelő könyvmoly szívét megdobogtatta – többek között bloggereinkét is. Tartsatok velünk, hogy megtudjátok, hogy a Twisted Lies regényben Stella és Christian története elnyerte-e a tetszésünket, és ne feledjétek a játékunkat sem, hiszen a tiétek lehet egy, a Maxim Könyvkiadó által felajánlott nyereménypéldány is!
 
Maxim Könyvkiadó 2024. Passion-válogatás
592 oldal
Fordította: Bujdosó István
Goodreads: 4,23
Besorolás: dark romance, felnőtt
 
Nem ​a hazugság a legszörnyűbb dolog, amit megtenne ezért a nőért!
A szívdöglesztő és kőkemény Christian Harper valójában egy úriembernek álcázott szörnyeteg. Az erkölcsöt nem tartja sokra, a szerelmet még annyira se, ugyanakkor nem tagadhatja a vonzalmat, amelyet a szomszédjában lakó fiatal nő iránt érez. Idővel ez a nő lesz legsötétebb vágyainak tárgya, az egyetlen hatalmas talány, amin képtelen kiigazodni. És amikor lehetősége nyílik rá, hogy a közelébe férkőzzön, saját szabályait megszegve olyan ajánlattal áll elő, amit nem utasíthat vissza. Minden szörnyetegnek van gyenge pontja. Az övé ez a lány. A megszállottja lett. Ő a szenvedélye. És ő a kivétel az összes szabálya alól.
A kedves, félénk és a közösségi médiában szerzett hírneve ellenére introvertált Stella Alonso igazi romantikus lélek, aki évek óta fegyelmezetten tartja kordában a szívét. Két munkája mellett nincs ideje párkapcsolatra, és nem is igazán vágyik rá. De amikor a múltjából érkező fenyegetés elől annak a férfinak a karjaiba – és lakásába – menekül, akinél veszélyesebbel még életében nem találkozott, óriási a kísértés, hogy hosszú idő után ismét a szívére hallgasson. Mert bármilyen rideg is Christian, ha vele van, olyasmiket érez, amit azelőtt soha. Szenvedélyt. Biztonságot. Igazi vágyat.
Szerelmüket titkok és hazugságok szövik át… és amikor az igazságra végre fény derül, lerombolhat mindent.

 
Bárcsak minden sorozat ilyen gyors megjelenést kaphatna, mint a Twisted sorozat. Az első rész tavaly nyáron jelent meg, aztán gyakorlatilag fél év leforgása alatt megkaptuk mind a négy részt, ezzel a Maxim Kiadó csúcsot döntött. Az eddigi három rész alapján elmondhatom, hogy megszerettem Ana Huang stílusát, egyre jobbak lettek a történetei, a dark romance műfajú olvasmányaim között egész előkelő helyezést ért el. Ebben a sorozatában négy barátnő partnerre találását követhetjük végig, akikkel természetesen már az első részben megismerkedhet az olvasó. Stella eddig nem sokat szerepelt, ennek ellenére a történetét nagyon vártam, több okból is, egyrészt tudni lehetett, hogy a gazdag és jóképű kiberbiztonsági cégtulajdonos Christian Harper érdeklődik iránta, másrészt a személyisége miatt. Stella ugyanis hatalmas követőtáborral rendelkező divat-blogger, influenszer, aki a való életben mégis egy introvertált személyiség. Kíváncsi voltam rá, hogyan éli az életét, mégis hogyan fognak összejönni, ha nem is igazán ér rá pasizni, eddig nem volt rá jellemző. Nos, Stellát épp lapátra teszik a divatcéges főállásából, pedig nagy szüksége van a fix bevételre, ugyanis ő fizeti a korábbi házvezetőnőjük kezelését egy magánintézményben. Maura anyja helyett anyja volt gyerekkorában, mert a valódi anyja a karrierjét építette gyereknevelés helyett. Ráadásul a lakásbérlet sem olcsó, miután Jules már nem lakik vele. Még jó, hogy Christian a háztulajdonos, így sort kerítenek egy előnyös egyezségre. Stellának egy álbarát kell, ezzel tudja feltornázni a követői számát, hogy megszerezhesse a hatszámjegyű márkanagyköveti szerződést, és ezzel anyagilag egyenesbe kerüljön. Christian örömmel belemegy ebbe, mert neki is szüksége van időnként partnerre egy-egy eseményen, akivel beszélgetni is tud, nem csak dekorációként funkcionál. Több nem is lehet köztük, ez a közös deal. Persze a kettős POV-nak köszönhetően az olvasó az első pillanattól tisztában van vele, hogy Christian megszállottja a lánynak, meg akarja jobban ismerni, magáénak akarja. Rendesen ki is akad, amikor kiderül, hogy Stellának van egy zaklatója, aki leveleket küldözget neki, még a lakásába is beférkőzik. Christian persze teljes vállszélességgel rááll a témára, egyre többet vannak együtt, sőt magához is költözteti a betörés után. Közben kiderül, valaki a cégnél infókat szivárogtat ki a konkurenciának, Christiannak hirtelen elég sok problémával kell szembenéznie, de még a saját érzéseivel is, amit persze tagad, hiszen sosem hitt a szerelemben.
Nehéz választani, de nekem ez lett végül a kedvenc részem a sorozatból, a hosszával ugyan voltak problémáim, de legalább erre a románcra senki sem mondhatja, hogy nem lassú égésű. De a szerelmi szál előtt előbb vegyük a karaktereket sorra. Stella egy nagyon kedves, tiszta lélek, segítőkész, egyszerűen nem lehet nem tisztelni, szeretni. Lassan megismerjük a családi hátterét, ami egy jómódú család, csak épp nem támogató fajta, mindenki a saját karrierjével foglalkozik, egymással versengve. Minden vacsora egy gyomorideg a túlzó elvárásaik miatt. Kijárna már neki a boldogság, mert kitartóan küzd a kitűzött céljaiért, szóval az olvasók szimpátiáját már a kezdetektől megérdemelten elnyeri.
Christian, édes f...om, kész voltam tőle. Iszonyat jól hozta a dark romance regények férfi karakterét, emellett megszállottja Stellának, szó szerint. Közben sikeres cégvezető, aki katonás rendben tartja az embereit, mindenre kiterjedő figyelemmel. A reakcióit el tudjátok képzelni, amikor porszem kerül a gépezetbe, és egy árulót kell megtalálnia. Nagyon bírtam a módszereit, mármint azokat a kisebb-nagyobb trollkodásokat és lenyúlásokat, amit megérdemeltek az "áldozatai". Viszont néhány ponton le kellett hunynom a szemem, aztán pár pillanat múlva tovább olvasni, voltak ugyanis ledöbbentő pillanatok. És nem az erotikáról beszélek, mert az meglepő módon egyrészt kevesebb is volt a vártnál (ráadásul időben elég soká kerül rá sor), és nem is volt annyira durva, mint az eddigi részekben. Itt a pasasunk nem egy egyszerű grumpy/sunshine féle morcos figura, hanem az a típus, aki először lő, aztán kérdez, ha a számára fontos nőről van szó. Nem ismeri el a szerelmet, mint létező dolgot, ugyanakkor a földdel tenné egyenlővé azt, aki csak megérinti engedély nélkül Stellát. Spoiler: És meg is teszi. Épp emiatt vontam egy fél pontot, mert hiába tetszett egyébként a karakter, nekem egyes pontokon a pszichopatát hozta. Kegyetlen volt, ugyanakkor ott vannak a mérleg másik oldalán olyan hívószavak, amik levesznek a lábamról egy karakternél: he-falls-first, obsession, forced-proximity.
Persze bőven kapunk közös jeleneteket a korábbi párosokkal, és nyugtáztam is magamban, hogy a négy lány barátsága mellett a fiúk bromance kapcsolata is meglehetősen egyedi. Imádom a párbeszédeiket, még ha időnként nagyon mocskosan beszélnek is, rendkívül szórakoztatóak, még egy plusz pasi, Dante is bekapcsolódott a képbe. Ő és Vivian lesz a főszereplője a King of Wrath-nak, amit már nagyon várok.
A regény utolsó negyede sok fordulatot tartogat, a cselekményszálak bonyolódnak, megkapjuk a szokásos szakítást is, hogy a végén megoldódhasson minden. Persze kiderül az áruló és a zaklató személye is, hadd ne kelljen elmesélnem a büntetésüket. Ah, és ne felejtsem el megemlíteni, hogy Christian előéletéről is lehull a lepel, amihez szorosan kapcsolódik az egész sorozaton végigvonuló Magda-rejtély, a titokzatos és rettentő ronda festmény háttértörténetét is megkapjuk.
A kedves szerző cuki epilógussal is megajándékozta az olvasókat, és még egy bónuszjelenettel, ami kissé már cukormázszerű, de nem lehet nem imádni a jelenetet.
Szerencsére nem kell hosszú időre búcsút mondani Ana Huang dark romance könyveinek, biztos vagyok benne, hogy a Kings of Sin sorozat első része a King of Wrath idén májusi megjelenéséig csak kibírjuk valahogy, hiszen Dante Russo lesz a főszereplő, aki Christian Harper meglehetősen jó ismerőse.         
Képek: Pinterest
 
Borító: Ismét csodaszép.

Kedvenc karakter: Stella, Christian

Szárnyalás: Egy hónap Olaszország, na az már valami.
 
Mélyrepülés: A sokkoló Christian pillanatok.

Érzéki mérce: A sorozatban talán ebben a részben volt legkevésbé durva az erotika, de azért nem mondanám ezt sem átlagosnak. Jóval megterhelőbbek voltak lelkileg Christian egyéb sötét tettei.

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!
 
 
Nyereményjáték:
 
A sorozat utolsó kötetének nyereményjátéka során pár kérdést teszünk fel nektek, amelyekre a könyv beleolvasójában találjátok meg a választ. Nincs más dolgotok, mint beírni a helyes megoldást a Rafflecopter megfelelő dobozába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
 
Feladvány: Hol fog Stella a Delamonte vezetőjével vacsorázni?
 
 
Állomások:
03. 20.  – Fanni’s Library
03. 22.  – Kelly és Lupi olvas
03. 24.  – Fanni’s Library extra
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók