KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. augusztus 2., kedd

Az olvasás 7 hete - 5. hét

A heti témák közül kezdjük azokkal a könyvekkel, amik megváltoztattak. Ez így szó szerint talán nem állja meg a helyét, mert inkább olyan könyveket tudnék itt felsorolni, amik befolyásolták az ízlésemet, általuk szerettem meg egy-egy műfajt. Tíz könyvet emeltem ki, ezek igazán kedvencek a mai napig is, ha leveszem bármelyiket a polcról azonnal bele tudok merülni.  Megpróbáltam valamiféle fontossági sorrendet felállítani:

10- Emily Bronte: Üvöltő szelek
9- Jókai Mór: Egy az Isten
8- Jane Austen: Büszkeség és balítélet
7- Gabriel Garcia Márquez: Száz év magány
6- Charlotte Bronte: Jane Eyre
5- Suzanne Collins: Az Éhezők Viadala
4- Simone Elkeles: Perfect Chemistry
3- Cassandra Clare: The Mortal Instruments
2- Stephenie Meyer: Twilight (igen, igen, mind)
1- Tolkien: A Gyűrűk Ura I-III.

Ashley Carrigan: Bukott Angyal
Nem lenne kerek ez a felsorolás, ha kihagynám belőle a saját könyvvel még nem rendelkező, de szerintem rendkívül tehetséges Ashley Carrigant, akinek volt szerencsém már nyolc könyvét olvasni. Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön egy kiadónak rátalálni erre a kivételes gyöngyszemre.

Kedvenc műfajok? Azt kell mondanom, magyarul elég furán hangzanak ezek a meghatározások, ezért kivételesen ne bánja senki, hogy nem húzom rájuk a magyar megfelelőjüket. Elsősorban young adult könyveket olvasok, ami a 15-21 éves  korosztályt célozza meg.  Ezt rögtön két csoportra veszem, a realista  és a fantasy ya könyvekre. (realista pl: Gayle Forman: Ha maradnék vagy John Green: Alaska nyomában)
A fantasyt tovább bontom: epic, paranormal, dark, urban, disztópia. Kedvenc lények az angyalok, tündérek, sellők, boszorkányok, alakváltók, vámpírok. 
A fantasyn kívül nagyon odavagyok a romantikus történetekért is. Kedvenceim a historical-romance kiadványok, élükön lehetőleg kalóz vagy vadnyugati karakterrel, de legalább  a Malory családból származzon a főhős!
Képregény, manga bármikor jöhet, van is egy kisebb gyűjtemény belőlük, kedvencem a Sin City
Utoljára hagytam, amit ki nem állhatok, és ez a chick-lit kategóriába tartozó szingli regények.  Egyetlen kivétel van, mégpedig Helen Fielding: Bridget Jones naplója, talán a film miatt. Nem szeretnék olyan könyvet a kezembe venni, amin valami tájegység is szerepel, meglehetősen bugyuta rajzolt csajszival.

Végezetül én milyen könyvet írnék? Elsősorban azt, amit már elkezdtem... Angyalos ya történet, ki tudja, lehet hogy egy szép napon beküldöm a firkálokra és Gigi  majd jól megkritizál:))  Egy darabig egy régi blogomon írtam, lehet, hogy a bal oldali kép ismerős lesz valakinek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók