KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. augusztus 7., vasárnap

Borító Extra

Már régóta tervezem ennek a rovatnak az indítását, az ötlet véglegesítése Fantyasticvolumes  Molyos kihívásának köszönhető, ugyanis feltette nekünk a nagy kérdést: Ha Te lennél a kiadó....mit csinálnál másképp????

Molyos barátaim tudják, ha egyszer pénzhez jutnék, rögvest kiadót alapítanék... Tehát már elgondolkodtam ezen; természetesen elsősorban ya könyveket adnék ki. Drága mulatság a friss megjelenéseket megszerezni, fordítani, a borító jogait megvenni, de megéri! Szerintem igenis lenne kereslet rá! Van szerencsém rendszeresen külföldi újságokat böngészni, a könyves blogokról nem is beszélve, micsoda reklám hadjárata van egy-egy új könyvnek. A  bloggerek kilószámra kapják a hivatalos megjelenés előtt akár hetekkel a friss könyveket. Igaz, ezek a postok leginkább 4 - 5 csillagosra sikerednek, de láttam már ellenpéldát is, van azért olyan blogger, akit nem lehet megvenni. Az interneten is terjed a maketing, egy-egy könyvnek komoly facebook rajongói oldala van. Az írók is rendelkeznek saját oldallal, és manapság az a trend, hogy közzétesznek egy-egy részletet az épp aktuális kedvenc könyvekből: átírva a jelenetet más szemszögből, vagy épp egy-egy új jelenetet írnak, ahogy a rajongók kívánják. Imádom ezt a hozzáállást!!!

Másik nagy tervem lenne a magyar tehetségek felkutatása. Nagyon jó kiindulási pont például a Firkálsz? Mutasd, mit! oldal, én bizony megpróbálkoznék némelyik regény kiadásával.  
Az utóbbi években gyakran fordult elő, hogy blogos regények olvasásába kezdtem. Tulajdonképpen nem szeretek várni, naponta figyelgetni, van-e újabb fejezet, inkább utólag olvasok többet egyszerre. Van azonban több író, akik megfogtak maguknak, és bizony beállok miattuk a kuncsorgók sorába, kérlelve őket, legyen már új fejezet! Tervezem bemutatni  őket itt a blogomon, "Blog-regény ajánló" címmel, hamarosan.

Visszatérve a címre, a Borító Extra sorozatot tehát elindítom, mert a könyv egyik legfontosabb elemének tartom a borítót.  Az olvasók igénye az évek során sokat fejlődött e téren is, manapság egy jó borítós könyv leveteti magát a polcról a könyvesboltban, a gép előtt ülve az egér gombja magától kattint a szépségekre. És hipp-hopp népszerű lesz. Ugyanígy érvényes fordítva is, egy csúnya, igénytelen borítójú könyvet nem veszek a kezembe magamtól, pénzt meg csak akkor adok ki rá, ha a tartalom nagyon-nagyon érdekel.   A külföldi borítókkal nincs is különösebb gond, remek, szinte művészi alkotások születnek. A magyar olvasó díjazza is az átvett eredetit, főleg ha már tájékozott az adott könyvről, felismeri, kézbe veszi, gyönyörködik benne és megvásárolja. A magyar borítók is sorra kerülnek természetesen, igyekszem majd minden posthoz felkutatni párat a hazaiak közül. 

A hét borítója
Tervezett témák: 
- sorozatok
- filmes témák
- testrészek
- párok a borítón
- pasik
- fantasy-grafikus
- fantasy-art
- bad-ass csajok
- alakváltók
- chick-lit
- báli ruhák
- angyalok
- banyák
- disztópia
- egészen különleges borítók

Több száz darabos borító gyűjteményem kedvenc darabjait remélem szívesen fogadjátok majd:)

1 megjegyzés:

Rendszeres olvasók