KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. augusztus 13., szombat

Suzanne Young: A Need So Beautiful

Balzer & Bray Kiadó 2011
272 oldal
Goodreads: 4
Besorolás: YA, fantasy, paranormal-romance


Az első benyomás a könyvről a borító iránt érzett rajongás volt,  még ide a blogomra is kitettem egy visszaszámlálót, annyira megtetszett.  

Charlotte  "Need"-nek nevezte el magában azt az érzést, ami gyerekkora óta időnként rátör. Ez egy erős késztetés, ami tolja őt előre, meg kell találnia azt a személyt, akinek szüksége van rá. Víziók segítik mit kell tennie, mit kell mondania, hogy a bajba jutott embereknek segítsen, akiknek ezáltal megváltozik az élete, rávezeti őket a helyes döntésre. Charlotte ilyenkor megkönnyebbül, és próbálja az életét folytatni. A gondok akkor kezdődnek, amikor a "Need" egyre gyakrabban jelentkezik, már nagyon nehezen tudja titkolni a családja és a barátai előtt, hogy rosszul van. Ugyanis ha megpróbálja figyelmen kívül hagyni a késztetést, vagy lassabban cselekszik, erős fájdalmat érez. A "Need" lecsap rá az iskolában, otthon, és még akkor is, ha épp a barátjával Harlinnal van együtt. De van ennél nagyobb gond is, Charlotte lassan rájön, hogy míg ő segít másoknak -és ez tényleg jó érzés neki is- ezzel egyidőben folyamatosan önmagából veszít el egy-egy darabot. A környezetében élők elfelejtenek apró Charlotte-tal kapcsolatos emlékeket, egyre többet. Eljön az az idő, amikor a mentális és fizikai változások arra kényszerítik, hogy segítséget kérjen régi orvosától Monroe-tól, aki azonban alaposan meglepi válaszaival a lányt.

Suzanne Young
Számomra ez a könyv kívül belül nagyon szép, a legjobbak között van az idei olvasásaim közül. Ez a hölgy tud írni, de rögtön ki kell emelni egy hibát, ami tulajdonképpen a fél pontos levonás alapja, a rengeteg egy-két szavas mondat. Több rosszat nem is tudok említeni, sőt rögtön  jöjjön egy dicséret, a fájdalommal kapcsolatos érzéseket hihetetlenül jól le tudja írni, szinte érezni lehet. 
A főszereplő vívódását tökéletesen átérezhetjük, tudomásul kell vennie, hogy az élete az emberek iránti elkötelezettségen alapszik. A karaktere sokat botladozik, talán többet is, mint egy átlagos lány, de végül is felnő a legnehezebb döntésekhez is.  A lány szerelme, Harlin, aki végig érzi, tudja, hogy Charlotte valamit eltitkol,  mélyen szereti a lányt, gondoskodó típus, ja és nagyon helyes is. Az írónő tökéletesen megformálta a szerelmi szálat, ami ennek a könyvnek a fő erőssége lett számomra. Szó sincs instant szerelemről, már sokkal korábban egymásba szerettek, a találkozásaikat, párbeszédeiket, érintéseiket nagyon lágyan, szépen fogalmazza meg az írónő. Kettejük kapcsolata abszolút hihető, több jelenetet is el tudtam volna viselni  Harlinnal. 
A támogató karakterek: Sarah a legjobb barátnő, Mercy a nevelőanyja, valamint Alex, Harlin bátyja, valamennyien jól megformált, szerethető karakterek. Monroe, aki Charlotte orvosa és jó barátja gyerekkora óta, végig kettős érzelmeket váltott ki belőlem, nem tudtam igazán megszeretni.
 
A könyv olvasása alatt bevallom, többször elsírtam magam. Egyszerűen annyira szívszaggató, de egyben szép és felemelő is, hogy nagyon várom a folytatást. Kategorikusan nem mondhatom, hogy angyal történet, mert szárnyak meg ilyesmik nem szerepelnek, de valami hasonló érzést hagy maga után, és vannak egyéb utalások is.  A trilógia következő része 2012 júliusában jelenik meg A Want So Wicked címmel.

A Need So Beautiful  első 50 oldalába beleolvashattok ITT


Borító:  Gyönyörű, szó szerint.
 
Kedvenc karakter: Charlotte, Harlin

Szárnyalás:   A vége igazán szíven ütött, jó értelemben.

Mélyrepülés: Sok a tőmondat.

Érzéki mérce: A szívem is beleolvadt, ahogy ezek csak egymásra néztek.

 Értékelés:

                                





3 megjegyzés:

  1. Gyönyörű a borító, és igazán érdekesnek tűnik a történet is. :) Jó kis ajánlót írtál, meghozta a kedvem a könyvhöz.

    VálaszTörlés
  2. Arról lehet tudni valamit, hogy nálunk megjelenik-e ez a könyv a közeljövőben?

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók