KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. szeptember 25., vasárnap

Az Olvasók Viadala 1.téma


Az olvasás 7 hete után egy újabb kihívásba kapcsolódtam be a Molyon:

AZ OLVASÓK VIADALA
Az Olvasók Viadala tulajdonképpen egy visszaszámláló „ játék" melynek keretén belül 2012. márciusáig (a magyar és amerikai premierig) valamint az azt követő áprilisig, minden hónapban kaptok egy – egy témát amiről bővebben kell írnotok, véleményeznetek, érvelnetek és a többi…. természetesen Az Éhezők Viadala trilógiáról.
Íme a Tématömb, amiből nyolc hónapon át dolgozhattok.
Minden téma véleményezésére, érvelésére és megfogalmazására pontosan 30 napotok lesz.
Az Olvasók Viadalának témakifejtéseit külön – külön nyitott polcokra írhatjátok.
AZ Olvasók Viadalához menet közben is nyugodtan lehet csatlakozni!!!:)
1. téma
Aug. 23- tól – Szept. 22-ig.
Fejtsd ki bővebben, hogy mit tennél, ha Te magad lennél az egyik Kiválasztott Az Éhezők Viadalán. Feláldoznád -e magadat egy szeretted helyett, úgy ahogy Katniss is tette? Véleményed szerint képes lennél helytállni a Viadalon? Ha igen, miért? Ha nem, miért?
Milyen stratégiát követnél, hogy életben tudj maradni, és Te győzhess? Milyen eszközökkel harcolnál? ( Pl: kard, tőr, nyíl stb.) Írd le, hogy szerinted milyen esemény vezetett az egykori 13 körzet és a Kapitólium kialakulásához! 
 Először is, mint kétszeres anya, természetesen bármivel szembeszállnék a gyerekeim életéért. Ugyanígy bevállalnám a testvéreim helyett is a versenyt. Azt hiszem kellőképp fel tudom hergelni magam az igazságtalanságokon és az egyenlőtlen kihívásokon, harcos amazonként tudnék küzdeni. A felkészítés során kiderülne, melyik harcmodor a nekem való, így előre nem tudnám eldönteni, mivel küzdenék. A tőr azért jól hangzik. Stratégia ebben az esetben nem nagyon tervezhető, hiszen minden ott dől el, az események történése során. Mindenesetre jó ötlet éjszakánként fára mászni:)
Egyáltalán nem tartom esélytelennek egy ilyen világ kialakulását, mint a Kapitólium. Egyértelmű, hogy az emberiség minden figyelmeztető jel ellenére az önpusztítás felé hajt. Nem feltétlenül kell ehhez egy meteor becsapódás, vagy más természeti katasztrófa, egy gazdasági világválság simán eredményezheti milliók földönfutóvá válását, ami vezethet szegénységhez, éhezéshez. Innen már csak egy lépés a diktatórikus társadalom kialakulása. Milyen jó lenne, ha az a rengeteg olvasó  világszerte, akik ezeket a mai disztópiás könyveket olvassák,  elgondolkoznának ezeken a kérdéseken, amíg nem késő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók