KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2012. április 22., vasárnap

Könyvfeszt élmények

Több okból is vártam az idei Könyvfesztivált. Egyrészt ott vannak a vadi új könyvmegjelenések, de most több olyan esemény is zajlott, ami egy könyvmolynak kihagyhatatlan.
Első utam a Könyvmolyképző Kiadóhoz vezetett, ahol pár szót váltottam Beninával a Könyvhétre (2012. június 2-től június 6-ig a Vörösmarty téren) megjelenő új könyvével kapcsolatban. Nem távoztam üres kézzel, kaptam egy szép Megsebzett szabadság könyvjelzőt és a Bíborhajú 3. - A Boszorka városa prológusát + első fejezetét.
Tettem pár kört a standok között, aztán igyekezni kellett a Szabó Magda terembe, ahol megalakul a Könyvmolyképző Kiadó VIP klubja, egybekötve Gail Carriger könyvbemutatójával. A Lélektelen című könyvről van szó, amely  első része a Soulless sorozatnak. Az írónő szimpatikus, kedves volt, és számos kérdésre válaszolt, megtudhattunk jó néhány kulisszatitkot az írásaival kapcsolatban. 

A Ciceró Könyvstúdiónál Till Katalin átadta a nyereménykönyvemet, ami nem más, mint Ally Condie : Crossed - Összefonódva, alig várom, hogy sorra kerüljön. Pár szót beszélgettünk a borítók fontosságáról, és  nagyon örülök, hogy hamarosan Gayle Forman  If I Stay sorozatának megjelenik a második része, a Hová tűntél. Éljen!!!  Köszönöm még egyszer a könyvet, és a kedves szavakat a bloggal kapcsolatban.

A fogadóépület a gyerekek paradicsoma volt, számos kézműves foglalkozás és zenés előadás próbálta lekötni a legkisebbeket.

Az Éjszakai Cirkusz című könyv igazán nagyon sikeres. Lelkes ajánlót olvashattok róla Fanni oldalán, és itt  a könyvfeszten is tapasztalhattam, milyen nagy volt az érdeklődés a könyv iránt. Bár a cirkusz világa nem tartozik a kedvenceim közé, már a Vizet az elefántnak című könyvvel kapcsolatban is rájöttem, hogy nem kell félnem a cirkuszos tartalomtól, szóval ez a gyönyörűen kivitelezett, igényes könyv is hamarosan beszerzésre kerül. 
Délután 1 órára volt megbeszélve a Molyos találkozó a főépület előtt, mindenki nagy örömére sokan eljöttek, és arcokat köthettünk a nicknevek mellé. Végre személyesen megismertem @Greylupust aki a blogon mint vendégblogger fog még remélhetőleg jó sok könyvajánlót hozni. Kaptam tőle egy Richelle Mead  dedikált kártyát és egy Nigthshade - Bloodrose könyvjelzőt. (Team Ren forever) Köszönöm!!! Másik várva várt személyes találkozás a kedvenc magyar ya bloggerem:  Fannifantyasticvolumes.blogspot.com blogról. Jókat  beszélgettünk, de nem eleget, a könyvhéten folytatjuk! (Közös projectünk, a Magyar blogger rovatok még megér egy misét)  Aztán 2 óra körül visszamentünk a Könyvmoly standhoz, kezdődött a Gail Carriger dedikálása. Meglepően sokan érdeklődtek a könyv iránt, volt aki több könyvet is dedikáltatott.  

Később Bosnyák Viktória is dedikált, így Betti lányom megszerezte első saját dedikálású könyvét, a Tündérboszorkányt. Beszerzésre került még az Egy ropi naplójának második része és egy random történet a Geronimo Stilton sorozatból.
Az én szerzeményeim a következők:
Ally Condie: Crossed - Összefonódva
Rachel Vincent: Stray - kóborok
Cassandra Clare: Az angyal - Pokoli szerkezetek #1
Gail Carriger: Lélektelen - Soulless #1











Nagyon élveztem ezt a napot, és várom a következő moly-talit a júniusi könyvhéten, meg persze az újabb könyvek megjelenését.

Találkozunk a könyvhéten!!!

8 megjegyzés:

  1. A Kóboroknál kíváncsi leszek a véleményedre!
    Tündéri a kislányod... ezt talán nem mondtam személyesen. És gratulálok neki az első dedikált könyvéhez! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi:) Kóborokra én is kíváncsi leszek:)

      Törlés
  2. Én is örültem nagyon, hogy találkozhattam Veled végre személyesen is:)))
    Folyt köv. a könyvhéten:)

    VálaszTörlés
  3. Teljesen leszakadtam tőletek, igen hamar, aztán már nem láttam a molyos tömeget. :/ Pedig úú, tényleg a könyvesblogok blogról is kellett volna beszélnünk. Jaj, és belepirulok ebbe a kedvenc jelzőbe. Köszönöm! :)
    Viszont van pár hírem, írok mailt.

    VálaszTörlés
  4. Könyvhéten jelenik meg Benina harmadik könyve? Akkor nem is vagyok annyira irigy rátok (Lupival együtt)... mert oda én is megyek és megszerzem magamnak az egész könyvet! ;-P Dedikálva :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De mégis egy kicsit lehetek gonosz? Én már olvastam a nyers változatot, ha megkapom a javítottat lesz post is:)

      Törlés
  5. Jújjj látom te is beszerezted a Kóborokat, kíváncsi leszek a véleményedre, nekem még van jó pár előtte, hátha te hamarabb olvasod kivi lennék szerinted milyen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most nekem is Az Angyal jön CC-től, aztán meglátjuk, mert most annyi a megjelenés, huh:)

      Törlés

Rendszeres olvasók