KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. április 23., vasárnap

Elle Kennedy: The Legacy - Az örökség (Off Campus #5)


A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Elle Kennedy Off-Campus sorozatának ötödik részét  The Legacy - Az örökség  címmel. Igazi ráadás kötetet kaptak a rajongók, ami évekkel a sorozat befejezése után játszódik. Mind a négy páros életébe bepillanthatunk, vajon hogyan küzdenek meg a valódi felnőtt élettel. Ha szívesen olvasnád a regényt, kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe megnyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2023. Rubin pöttyös
360 oldal
Fordította: Barthó Eszter
Goodreads: 3,77
Besorolás: new adult, romantikus, sport
 
NÉGY TÖRTÉNET. NÉGY PÁR. HÁROM ÉV A VALÓ VILÁGBAN DIPLOMA UTÁN…
Egy esküvő.
Egy lánykérés.
Egy szökés.
Egy váratlan terhesség.
Vajon melyik kire igaz?
Csupa dráma és kacagás vár! Találkozz újra kedvenc Off-Campus-szereplőiddel, akik végigvezetnek a felnőtté válással járó változásokon, miközben rájönnek, hogy komoly döntések komoly következményekkel járnak… és nagy jutalmakkal.
A legújabb Off-Campus-kötetből megkapjuk a várva várt választ a nagy kérdésre: Mi van most velük?

 
Igen, újra itt a jégkorszak! Az Off-Campus sorozat előkelő helyet foglal el a kedvenc new adult sorozataim között, mindegyik részét nagyon szerettem. A Briar U sori is jó volt, de nálam meg sem közelítette az első szériát. Nagyon megörültem, hogy a szerző írt egy kiegészítő regényt a kedvenceimről, ami három évvel a legutolsó rész után játszódik, és mind a négy páros életébe bepillantást enged. Négy részre osztotta a szerző a könyvet, végigkísérhetjük párosaink felnőtté válásának örömeit, buktatóit, tele vicces pillanatokkal. Majdnem a sorozat szerint halad a sorrend, kivéve, hogy az elsőkből lesznek az utolsók. Az első rész: Az egyezség. Logan és Grace volt az egyik kedvenc párosom a The Mistake - A baklövésben, örültem, hogy velük kezdett a szerző. Logannek dübörög a karrierje, nagyon sokat utazik, Garrett szerencsére a csapattársa, továbbra is sokat tudnak együtt hülyéskedni. Grace pedig most végez, ráadásul az egyetem mellett dolgozik is, szóval alig vannak együtt, amit Logan nehezen visel. Garrett azt tanácsolja, a szilveszteri ünnepnapok alatt lepje meg Grace-t egy kisebb utazással. Sikerült! Miután kikeverednek a hóviharból, még belefér pár újabb meglepetés is ebbe a kirándulásba. Nagyon szerettem olvasni ezt a sztorit, Logan tényleg maga alatt volt, és Grace-re is bőven ráfért ez a kis megerősítés.
A második sztori: A lánykérés. Dean és Allie kerülnek itt főszerepbe, a The Score - A pont a második kedvenc könyvem volt a sorozatban, így őket is nagyon kedvelem. A címéből is kitalálható, ebben a részben Dean mesterkedését követhetjük végig, ami arról szól, hogyan tervezi megkérni Allie kezét. Nyilván Tuckerék esküvője miatt a baráti társaság többi tagjánál is felerősödik az elköteleződés iránti igény, a lányok viszont pont ettől tartanak, hogy ez csordaszellem. Ez úgy általánosságban nem tudom mennyire igaz, de itt a regényben csuda édesek voltak a srácok, ahogy komoly lépéseket tettek a párkapcsolataik fixálására. Dean konkrétan a többieken próbálkozott, behelyettesítve Allie-t, hát dőltem a nevetéstől. Aztán persze semmi nem úgy sül el, ahogy Dean azt eltervezte, mindkettejüknek van mit átgondolnia, de persze itt sem maradunk kétségek között. Allie mindig is a kedvenc hősnőm marad a soriból, abszolút megértem a tervező mániáját, mert én is hasonló vagyok.
A harmadik rész: A nászút, természetesen Tucker és Sabrina nászútjáról van szó, akik egy hónapja házasodtak össze, és igen, a kis Jamie közben már három éves lett! Sabrina most fejezte be a jogi egyetemet és a nagy munkába állás előtt még le akarják tudni a nászutat. Nem véletlenül fogalmaztam így, az ő párosuk már rég a családról, a közös életről szól, és vannak dolgok, sok-sok dolog, ami elsőbbséget élvez annál, hogy ők ketten elvonulhatnának egy kicsit pihenni, úgyhogy a környezetük egyöntetű véleménye az, hogy tíz napot igenis kikapcsolódással kell tölteniük. Erre igencsak alkalmas a Di Laurentis családi nyaraló a Karib-tenger egzotikumában. Elég annyit mondanom, kalandokkal teli lesz ez a nyaralás, nem kevés veszekedéssel és kibéküléssel, és néhány eldöntendő kérdéssel. Tényleg, itt aztán minden megtörténik, ami elronthat egy nyaralást, de minden jó, ha jó a vége természetesen. Jó volt látni, hogy működik ez a kapcsolat, nem fog ki rajtuk egy kis kommunikációs zavar. A gyereknevelés soha nem könnyű feladat, de együtt megbirkóznak a nehézségekkel. Jamie pedig egy tündér, aki az ujja köré csavarja a környezetét, élükön az apjával. Nagyon viccesek voltak azok a részek, ahol a játszóházban dumálnak az apukák.
Végül az utolsó rész: Az örökség címet kapta, itt Garrett és Hannah kerül sorra, akikkel végül is kezdődött az Off-Campus sorozat. Garrett nagyon menő játékossá nőtte ki magát saját erőből, de még mindig zavarja az apja árnyéka, nem tudja elfelejteni a gyerekkori sérelmeit, a bántalmazásokat. Nagyon komoly témát hozott be ezzel a szerző, de az ezzel kapcsolatos bonyodalmakat nem tudja felülmúlni az a meglepetés, amit Hannah tartogat az olvasóknak. Imádtam, ahogy alakult a cselekmény, izgultam értük, de persze csakis örömkönnyek hagyhatják el az olvasók szemét az ő esetükben is. 
Összességében imádtam ezt a ráadás regényt, annyira jó volt újra találkozni a kedvenceimmel, látni a sorsukat a főiskola utáni világban is. Olyan érzés volt, mintha sorra látogattam volna a régi barátaimat, akik továbbra is sokat jelentenek, akiknek érdekel a sorsuk. Minden páros érintett nehéz témákat, de jóval több boldog pillanatot is, ráadásul rengeteg humorral fűszerezve, amin fetrengtem a nevetéstől. Mindenhol alakulnak hullámvölgyek, megoldandó problémák, ki nem mondott szavak lógnak a levegőben, de határozottan látszott mindenkin, hogy igyekeznek a tőlük telhető legjobb hozzáállással javítani a kapcsolatukon, mert mindegyiküknél dúl a szerelem, és ők remélhetőleg örökre választottak párt. Meg kell említenem, Jensen edző szerelmi életének a kipletykálása volt a legviccesebb rész, talán nem lenne hülyeség neki is szentelni egy hasonló szösszenetet.
Minden csodálatom a szerzőé, de muszáj megjegyeznem az egyetlen bajomat, ami miatt levontam egy fél pontot, és az Alexander. Majd meglátjátok, a kis porcelánbaba, aminek gyilkos lelke van. Nekem ez sok volt. Pablo Eggscobart a Briar U-ból egyszerűen nem lehet felülmúlni, szóval én ezt kicsit erőltetettnek éreztem. De azt nem tagadhatom, hogy megkívántam újraolvasni az egész sorozatot, lássuk be, a szerző mestere a szerelmi történetek írásának, a fiúk brománca jókora adag hab a tortán. Jó volt látni, hogy tartják a kapcsolatot, évekkel később sem szakadt meg a barátságuk, ez extrán szívmelengető. Mindenképpen ajánlom a regényt, én remekül szórakoztam! 
 
Borító: Ez a bónusz kérdés! Vajon ki van a borítón?

Kedvenc karakter: Gyilkos kérdés, nem is tudok válaszolni.

Szárnyalás: Imádtam, hogy még mindig használják a telefonos közös chat-et, a srácoknak és a barátnőknek is van, hát ami ezekben ment, az nagyon vicces volt.

Mélyrepülés: Nálam Alexander nem jött be.

Érzéki mérce: Minden párosunk keményen nyomja, ebben a részben sem maradunk jóféle szempárásító érzéki jelenetek nélkül.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!
 
 
Nyereményjáték
 
Az Off-Campus sorozat idézeteiből válogattunk, az a feladat, hogy ismerd fel melyik részből ollóztuk az idézeteket!  Minden rész számításba jöhet, akár kétszer is! A könyv címét várjuk beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.
 
“A tekintetem a pucér mellkasára vándorol. Mi tagadás, nem rossz látvány. Mint egy szobor: magas, szálkás és csupa izom. Tökéletesen megformált állát szexi, szőke borosta keretezi. Nem ér, hogy egy ilyen genyó alak ennyire jól nézzen ki!” 
 
További állomások:
04.23 Kelly és Lupi olvas
04.25 Angelika blogja
04.27 Könyvvilág
04.29 Ambivalentina
05.01 Sorok között - extra
05.03 Sorok között
 

 

2 megjegyzés:

  1. Fuh hát számomra nagyon nem jött be, nagyon nyálasra sikeredett

    VálaszTörlés
  2. A ráadás köteteknek ez az egyik célja, hogy nyálasak legyenek, hiszen az igazi rajongóknak szólnak, akik csupa boldogságot akarnak látni. Emellett azért voltak komoly témák is, szóval ez kiegyenlítette némileg a cukormázat :)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók