KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2012. május 25., péntek

Alex Flinn: Kiss in Time - Csók pont jókor

Könyvmolyképző Kiadó 2012
376 oldal
Goodreads: 3,80
Besorolás: YA, retellins

A Beastly óta vágyom újabb Alex Flinn könyvet olvasni, végre a könyvhétre megjelenik a Kiss in Time, ami a klasszikus Csipkerózsika történet feldolgozása. Tehát ez a könyv nem a Beastly folytatása, hanem teljesen független mesefeldolgozás. Remélem folytatni fogja a kiadó ezt a jó "sorozatot" és olvashatjuk majd a Cloaked-et is. 

A 16 éves Talia hercegkisasszonynak legnagyobb problémája a másnapi születésnapi partira kiválasztani a báli ruháját. Nem egyszerű feladat, hiszen a világ minden tájáról a legjobb szabók hozták el a kollekcióikat, melyeket végignézni is több órát vesz igénybe, mellesleg semelyik sem tetszik a kissé elkényeztetett Taliának. A legutolsó szobában azonban a legszebb, zöld színben pompázó ruhákat talál, egy idős hölgy munkáit, aki szívesen megmutatja neki az orsóját is...  Az átok beteljesedik, hiszen erről van itt szó, Malvolia a tündér, akit nem hívtak el a hercegnő keresztelőjére, 16 éve megátkozta, hogy egy orsó meg fogja szúrni az ujját és meghal. Az átkon csak enyhíteni lehetett, halál helyett álomba merül, és csak az igaz szerelme csókja ébresztheti fel. Így is történt, az egész birodalom mély álomba merült.
Jack a 17 éves floridai srác európai társasutazáson vesz rész barátjával Travisszel, szüleik jó ötletnek tartják, jól fog mutatni a főiskolai felvételinél, ők viszont halálosan unják a múzeumokat, és legszívesebben lelépnének egy kis tengerparti kiruccanásra. Végül rossz buszra szállnak, eltévednek,  és egy hatalmas tüskés bokros területen átvergődve az álomba merült Eufrázia földjére keverednek. Jack rátalál az alvó, szépséges Taliára és ellenállhatatlan vágyat érez, hogy megcsókolja.  A varázs megtörik, mindenki felébred, és dühösek, élükön a királlyal.  Talia úgy dönt, lelép Jack oldalán Floridába, el kell érnie, hogy Jack igazán beleszeressen.

Nagyon jól szórakoztam a történeten, hangos nevetésekkel pörögtek a lapok. Az alapszituáció hozza  a vicces jeleneteket, párbeszédeket, a 300 éves álomból felébredő hercegnő a XXI. században találja magát, ahol meg kell birkóznia olyan csodákkal, mint a mobiltelefon, Ipod, repülőgép, televízió.  Talia karaktere az elején  egyértelműen az elkényeztetett, minden szerénységet nélkülöző szépség, később mindenképp mutat  fejlődést a mai  kor vívmányaival megküzdő lány. A fizikai nehézségeken túl vannak még más gondok is, hiszen  meg kell ismerkednie Jack családjával, barátaival és felbukkan Malvolina is. Egy bulin megismeri Jack régi csaját is, Ambert, aki épp vissza akarja szerezni Jacket. Oké, nem éppen szerény lány, de nagyon kedves, érdeklődő, tanul a saját hibáiból. 
Jacknek mindenképp jót tett az európai  kiruccanás, Talia ébreszti rá az élet fontos értékére, például, hogy valósítsa meg amire vágyik, tárgyaljon az apjával (a diplomácia Talia hihetetlen erőssége),  mert eddig a saját vágyai háttérbe szorultak az apja kívánságaival szemben.
Mivel váltott szemszögből olvashatjuk, mindkét karakter fejébe belelátunk, ez nagyon érdekes, de nem minden lépésüket tartottam valóságosnak. Viszont nagyon tetszett a boszorkány (tündér) karaktere, akinek a háttértörténete egész jól ki lett találva, ez mindenképp csavar egyet a történeten. A könyv befejezése nem igazán nyerte el a tetszésem, ezen lehetett volna még dolgozni.
Lehetne itt taglalni a sorok között megbúvó figyelemfelhívásokat, mint például a család fontossága, az egymásra való odafigyelés szükségessége. Érdemes küzdeni az álmainkért blabla... Én nem gondolom, hogy ezeket ennek a könyvnek kapcsán  kéne komolyan fontolóra venni.  Sokkal inkább egy laza, nagyon vicces nyári olvasmányként fogható fel, ami néhány órás garantált szórakozást ígér.   
Köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak, hogy lehetővé tette a regény előolvasását, köszönet érte, nagyon jó élmény volt!
BorítóA kiadó az eredeti borítóval adta ki a könyvet, itt balra a HarperTeen 2009-es borítója.

Kedvenc karakter: Talia, Jack

Szárnyalás:  Az első telefonbeszélgetés:)

Mélyrepülés: Travis karaktere eléggé elszabott.

Érzéki mérce: Egészen fiatal, 12 éves kortól tudom ajánlani, édes kis tini románc.


Értékelés:

2 megjegyzés:

  1. Már a Beastlyn is gondolkodom egy ideje, hogy elolvassam-e, lehet, megpróbálom. :)

    VálaszTörlés
  2. Most olvasom, reggel kezdtem, de lehet mèg a mai nap kiolvasom. Egyszeruen nem birom letenni, olyan jol szorakozok rajta. 21 èvesen is tudom èlvezni, nagyon tetszik.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók