KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2012. szeptember 22., szombat

Kedvenceink lesznek (5)

Korábban már írtam az ősz legvárósabb friss könyveiről, most következzen néhány távolabbi megjelenés, amelyek közül még alig akad végleges magyar borító, de nem is ez a lényeg. A jogok eladásra kerültek, így bízhatunk benne, hogy pár hónapon belül megjelennek.


Elsőként, ami biztosan megjelenik október 25-én a Geopen Kiadónál:

Mats Strandberg - Sara Bergmark Elfgren: A kör
Engelsfors. Egy apró csodás kis város Svédországban, ahol 6 lány épp csak elkezdte a középiskolát. Semmi közös nincs bennük – kivéve hogy mindegyikőjükben ősi ördögi erő lakozik. Az őszi szemeszter csak elkezdődött, amikor egy halott diákot találtak a suli egyik wc-kabinjában. Mindenki öngyilkosságra tippel. Mindenki, leszámítva a hat lányt, akik tudják az igazságot. Egy éjjel, amikor a hold kísértetiesen vörösen borítja be az eget, a lányok találkoznak a parkban. Nem tudják hogyan és miért mentek oda, csak azt tudják, hogy szükségük van egymásra a túléléshez. Azt mondják boszorkák. Egy ősi prófécia állítja, hogy ők a kiválasztottak. Ettől a naptól kezdve a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Az idő csak fogy. Valami vadászik rájuk, és ha nem ők találják meg előbb és pusztítják el azt, akkor ők halnak meg…

Vélemény: Az első 100 oldal után azt mondhatom, biztosan el fogom olvasni, mert izgalmas a történet, érdekesek a karakterek, kíváncsian várom a megjelenést.

Nem tudni még, hogy mikor, de a Ciceró Könyvstúdiónál fog megjelenni jövőre:

Erin Jade Lange: Butter

Egy túlsúlyos fiú története, aki nagyon nehezen viseli a csúfolódást, ezért kitalálja, hogy  halálra fogja enni magát, méghozzá webkamerák előtt, interneten bárki végignézheti. A bejelentés után viszont nagyon is népszerű lesz, megváltozik az élete, viszont közeledik az öngyilkosság határideje.

Vélemény: A könyv nagyon népszerű, csupa jót olvastam róla, és hatalmas gratula a kiadónak, hogy a Jégviráglányok után foglalkozik egy másik mély tini problémával a túlsúllyal. Butter itt a fiú gúnyneve, gondolom vaj helyett Hájpacni vagy hasonló lesz a címe. 

Nagyon bírnám, ha a Főnix Könyvműhely megtartaná ezt a remek borítót!

Nick James: Skyship Academy - The Pearl War

Az elpusztított Föld utolsó reménye a titokzatos kis gyöngyök titkának megfejtésében rejlik, amik a világűrből hullanak alá, és képesek egész városokat elegendő energiával ellátni. A Gyöngyökért harcol a Felszíni kormány és a sztratoszférában hatalmas űrhajókban élő emberek is, akik másként gondolkodnak, mint a korrupt földi kormány. 
A Gyöngyök utáni kutatás során a tiltott területen keresztezik egymás útját Jesse Fisher égihajós és Cassius Stevenson földi melós. A találkozásuk váratlan reakciót vált ki, mindketten különleges, veszélyes képességeket kapnak. Jesse és Cassius ezután együttes erővel próbálja kideríteni az igazságot a múltjukról és a Gyöngyök sokkoló titkáról.

Vélemény: Imádom a borítót, a történetet, és nem mellesleg megjegyeztem magamnak a szerzőt is, akiről mutatok egy képet, íme:


Szintén a Főnixnél fog megjelenni:

Dan Krokos:  False Memory

Miranda egy parkban tér magához, semmire sem emlékezve. Ettől pánikba esik, és valami különleges energiát bocsát ki magából, amitől a körülötte lévő emberek megrémülnek. Kivéve Peter, akit egyáltalán nem lep meg Miranda képessége.
Nincs más választása, kénytelen megbízni a fiúban. Rájön, hogy része egy genetikailag módosított tinédzser csoportnak, akik fegyvernek lettek kiképezve olyan harci erővel és tulajdonságokkal, amivel városokat lehet elpusztítani. Nem könnyű visszatérni a régi életébe, főleg Noah nehezíti meg a dolgát, mivel egyáltalán nem emlékszik a szerelmükre.
Miután Miranda rájön az igazságra, a csapatának menekülnie kell, nem számít a múlt, ha a jövő is kétséges. 

Vélemény: Jenna Fox óta imádom a genetikai módosításokat, ide vele minden mennyiségben.

Az Ad Astra Kiadónál jelenik meg még az idén:

Scott Westerfeld: Leviatán

Ezerkilencszáztizennégyet írunk. Az Osztrák-Magyar Monarchia trónörökösét, Ferenc Ferdinánd főherceget meggyilkolták, és egész Európa a háború küszöbére sodródik.
Két tábor áll szemben egymással összebékíthetetlenül: a gépimádó barkácsok és a darwinisták, akik sosem látott fajzatokat tenyésztenek háborús célokra.
Ferenc Ferdinánd fia, Sándor herceg az egymásnak feszülő nagyhatalmak figyelmének középpontjába kerül, és menekülni kénytelen szülei gyilkosai elől.
Útja keresztezi Deryn Sharpét, a skót lányét, aki fiúnak öltözve szolgál a brit légierőnél.
Az egyikük barkács – a másik darwinista, és mindketten súlyos titkokat őriznek.
Harcok, veszedelmek és intrika szegélyezik útjukat, a nyomukban pedig ott liheg a háború.

Vélemény: Ezer éve várok erre a könyvre, nagyon örülök a megjelenésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók