KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. július 11., csütörtök

Lacey Weatherford: Crush

Moonstruck Media, 2012
317 oldal
Goodreads: 4,05
Besorolás: YA, realista, romantikus

Cami Wimberly terveiben nincs helye fiúknak - főleg nem a nagy partiarcnak, Hunter Wildernek, akármennyire is jóképű és karizmatikus a srác. Cami gyönyörű, nagyon tehetséges, jó jegyei vannak és azon dolgozik, hogy bejusson álmai főiskolájára és musical színésznő lehessen. Minden tökéletesnek tűnik.
Hunter Wilder nem akar barátnőt - hisz ez most csak még komplikáltabbá tenné az életét. Főleg nem őt, a "Két-lábon-járó-jókislányt", de valahogy mégsem tudja a szemét levenni róla. Megpróbálja távol tartani magát tőle, de mintha a sors egymás karjaiba lökné őket. Hamarosan mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy odavannak egymásért.
Ahogy szikrázni kezd köztük a levegő, Hunter érzi, hogy elveszett. Hamarosan pedig már azért küzd, hogy Cami ne fedezze fel a sötét titkát - ami tönkreteheti a kapcsolatukat.

Őszinte leszek. Erre a könyvre a Touch mániám miatt bukkantam rá. Ugyanaz a srác szerepel rajta, mint Jus könyvén, így azonnal megakadt a szemem rajta. Bár a fülszövege nem mondott sok újat - ilyen típusú könyvekből elég sok jelent meg a piacon, de akkor pont egy ilyen történetre volt szükségem a sok természetfeleletti regény után, így beleolvastam. És elvesztem:-). (azért írtam, hogy "akkor", mert eredetileg a könyvet tavaly olvastam, rögtön megjelenés után, idén csak újraolvastam).

Mostanában nagy divat több szemszögű történeteket írni és ez itt sincs másképp. Én szeretem az ilyen stílusú írásmódot, mert az E/1-vel ellentétben nem szűkíti be a világot és (ha jól van megírva, akkor) élmény olvasni mind a két szereplő gondolatait és megismerni a lelkivilágukat. Lacey pedig ilyen téren nagyon jó munkát végzett. 
Cami egy teljesen hétköznapi lány. Nagyon könnyű azonosulni vele, még könnyebb megkedvelni, tipikusan a "lány a szomszédból" karakter, akivel szerintem bárki nagyon hamar összebarátkozna. Kedves, okos, barátságos, tehetségesen énekel és a barátai nagyon fontosak a számára. Egy hibája van, nincs tisztában az értékeivel és nem veszi észre, hogy a fiúk az iskolában szívesen kerülnének közelebb hozzá, de ameddig a furcsa Clay társaságában mutatkozik, addig inkább elkerülik.
Clay Cami legjobb barátja. Együtt nőttek fel, egykorúak és a lány a testvéreként tekint a fiúra. Kettőjüket csodabogárként tartják számon, mert nem nagyon vesznek részt a velük egykorúak közösségi életében, nem járnak bulizni, inkább különórákon vesznek részt és készülnek a jövőjükre. Clay tipikus jóbarát, de ahogy a többi srác, úgy ő is észreveszi, hogy Cami felnőtt és gyönyörű fiatal lány lett belőle. Ez sajnos megmérgezi a kapcsolatukat és már a könyv elejétől fekete felhőként lebeg az egész végkifejlet a kettőjük barátsága felett...
És persze ott van Hunter. Őt hagytam utoljára, mert róla.. róla nehéz beszélni. Jön, lát és levesz a lábáról
mindenkit, nem hiszem, hogy bárki ellen tudna neki állni:-). Ő lett a tavalyi év egyik legimádottabb férfikaraktere nálam, egyedül Kale tudta leszorítani a dobogóról. Hunter nemrégiben érkezett az iskolába, de nem tartott sokáig, hogy az iskola menőihez tartozzon. Lehengerlően jóképű, egy koromfekete Camaroval jár és benne van minden buliban, legyen az egy sima összejövetel, vagy egy hardcore drogos parti. De persze nem ezért lett nálam kedvenc, bár mindig is kedveltem a rosszfiúkat:-). Hanem, ahogy megismerhettük őt, egyrészt Cami szemszögéből - ahogy a lánnyal viselkedett, gondoskodott róla és akaratán kívül is, de udvarolt neki; másrészt pedig a Hunter szemszögű részekből. Innen jövünk rá, hogy a srác közel sem az, amit kifelé mutat magából. A többiek ezt nem veszik észre - egyedül Cami sejti, hogy a fiú több, mint egy "partiarc", csak egy dolgot furcsállnak: Hunter nem csajozik, nincs barátnője sem és látszólag hidegen hagyják az iskola legmenőbb lányai is. Persze a fiú nem közömbös a női nem iránt, Camiért pedig egyenesen rajong (de még mennyire!:-), de valamit nagyon titkol. És ez a titok végig titok marad a könyv végéig, én pedig egyre nehezebben tudtam kivárni, hogy kiderüljön. Tippelgettem lelkesen, voltak viccesebb és zordabb tippjeim, de NEM sikerült eltalálnom. Még csak a közelében sem jártam a valóságnak...
A történet elképesztően egyszerűen tűnik, de ehhez képest mégis lebilincselő. Adva vagyon egy jó kislány, egy "rosszfiú", akik a könyv nagy részében kerülgetik egymást, de úgysem tudnak meglenni egymás nélkül. Ilyen regényből fel tudnék sorolni egy jó párat. De ebben a történetben ott van a rejtély, ami az egészet átszövi és természetesen ott van Cami és Hunter kapcsolata. Egyszerűen nem tudok róla ömlengés nélkül írni. Lacey nagyon ügyesen lavírozott úgy az imádnivaló és a túl szirupos határvonalán, hogy egyszerűen csak ültem, olvastam, olvadoztam és mindig többet és többet akartam belőlük. Amikor Cami még csak "barátkozni" akart Hunterrel, amikor Hunter még "csak segíteni" akart Caminak, mi már tudtuk, hogy ebből hatalmas szerelem lesz, akárhogy is tagadta Cami és tiltakozott ellene Hunter. 
Furcsának tűnik, de nem találtam hibát a regényben. A történet folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet - képes voltam hajnalig olvasni:-), a szereplők nagyon jól megírt karakterek (Camit például végig imádtam, nem akartam egyszer sem úgy megcsapkodni, mint néhány könyvben a főhősnőket. A karakterfejlődése, a történet elejétől a végéig folyamatos volt, ahogy a kezdeti naív lányból a végére határozott főhősnő vált) és nem találtam még logikai bakit sem.
A történet vége pedig nem függővég, nem is úgy írta meg az írónő a könyvet, hogy legyen folytatása, ránk bízta, hogy mi szőjjük tovább a történetet. De végül a rajongók könyörgésére írt egy második részt is hozzá (nem kell félni, azt már nem lehet tovább vinni, akárhogy is szeretnénk még olvasni róluk:-), amit pár hete volt lehetőségem elolvasni és hatalmas szerelem lett az is. Arról is szeretnék majd később értékelést írni, de egyelőre még töröm a fejem rajta, hogy hogy lehetne írni róla anélkül, hogy el ne spoilerezzem az egész első könyvet... 

És kinek ajánlom a könyvet? Mindenkinek, aki egy nagyon jó realista, veszélyekkel teli szerelmi történetet szeretne olvasni. Akik már unják a természetfelettit és a hányatott sorsú, sérült lelkű főhősök sokáig tartó vívódásait. Ez a könyv a barátságról, a szerelemről és a bizalomról szól, egy nagyon szerethető főhősnővel és egy ellenállhatatlan főhőssel. Tipikusan az a könyv, amit még jó párszor le fogok venni a polcról és újraolvasom, amikor belefáradok a sok természetfelettibe és valami nagyon jó olvasmányra vágyom.

Az írónőről tudni kell, hogy több sorozata is van, amelyek külföldön nagyon népszerűek, de ettől függetlenül Lacey abszolút a földön jár és nagyon szívesen tartja a kapcsolatot az olvasókkal. Nagyon közvetlen, kedves, barátságos hölgy, akinek nagyon fontosak a rajongói. A Facebookon itt közvetlenül is kapcsolatba lehet vele lépni. Rengeteg játékot szervez a könyveivel kapcsolatban, a Crusht én is e-book formájában nyertem az egyik játékán:-).
És végül két kép, az egyik életem első dedikált e-bookja, ami teljesen véletlenül pont a Crush lett:-):
 
A másik pedig - borítóőrült lévén végül megrendeltem a könyvet nyomtatott formában is, és ha már volt rá lehetőség, akkor persze dedikáltattam is. Ehhez kaptam ezeket a jópofa dolgokat még pluszban:
És persze utoljára hagytam a legfontosabb hírt, miszerint a Crush jogai itthon vannak és a Könyvmolyképző fogja kiadni magyarul! Hogy mikor, azt sajnos még nem tudom, de a lényeg, hogy Ti is megismerhetitek Huntert és Camit:-).  
A könyvhöz tartozó képeket az írónő weboldaláról használtam fel.

Borító: Egy szó van rá: imádom. Igen, pont így képzeltem el Huntert:-).

Kedvenc karakter: Hunter, Cami, Russ

Szárnyalás: az egész könyv

Mélyrepülés: egy árulás

Érzéki mérce: sok forró jelenet van a könyvben, de mind a YA határain belül.

Értékelés:





1 megjegyzés:

  1. A Könyvmolyképző nem nagyon akar sietni ezzel a könyvvel. Én meg már haldoklok, hogy nem tudom elolvasni.:( Annyira tetszik pedig az értékelésed alapján.:D

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók