KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. március 14., vasárnap

Elle Kennedy: The Goal - A cél (Off-Campus #4)

Könyvmolyképző Kiadó 2018 - Rubin pöttyös
430 oldal
Fordította: Barthó Eszter
Goodreads: 4,05
Besorolás: New Adult, romantikus

A ​lány mindig eléri a célját…
A végzős Sabrina James már látja maga előtt az egész jövőjét: lediplomázik a Briaren, brillíroz a Harvard jogi karán, aztán szerez egy jól fizető állást valami menő cégnél. Szeretne kilépni nyomorúságos múltja árnyékából, ezért sem ideje, sem energiája nincs egy jóképű hokisra, aki hisz abban, hogy létezik szerelem első látásra. John Tuckerrel csupán egyetlen tüzes – ám meglepően gyengédre sikerült – éjszakát tervez, de néha egy éjszaka is elég, hogy az ember élete fenekestül felforduljon.
De a játék egyre bonyolódik.
Tucker hisz a csapatjátékban, meggyőződése, hogy az legalább olyan fontos, mint az egyéni teljesítmény. A jégen nem keresi a reflektorfényt, de amikor huszonkét évesen apa lesz, nem hajlandó a háttérben maradni. Már csak azért sem, mert a leendő anya gyönyörű, okos és hihetetlenül izgalmas. A gond csak az, hogy Sabrina James nem adja könnyen a szívét, és a lobbanékony, barna szépség túl makacs, hogy segítséget fogadjon el. Ha Tucker meg akarja szerezni álmai nőjét, meg kell győznie, hogy bizonyos célokat csak együtt érhetnek el.
 
Elérkeztem az Off-Campus sorozat befejező részéhez. Eddig minden rész nagyon tetszett, de itt a végén egy kicsit tartottam  Sabrina és Tucker kapcsolatának alakulásától. Ugyanis Sabrina már szerepelt korábban és egy elég hisztis nőszemélyként lett beállítva, sehogy sem jött össze nekem a képlet, hogy Tuckerrel ketten valaha is egy párt alkothatnának. Az éremnek két oldala van, úgyhogy itt volt az ideje félretenni az előítéleteket és meghallgatni a másik oldalt is.
Sabrina egy nagyon erős lány, akinek pontosan megtervezett, határozott jövőképe van, amiért mindent meg is tesz, erőn felül is. Egyáltalán nincs jól eleresztve otthonról, ahogy azt eddig hittem, sőt, elég csöves helyen lakik. Az anyja kiskorában lelépett, így őt a nagyanyja nevelte fel, ráadásként még velük él anyja egy régebbi részeges élettársa is, aki időközben a fiatalos nagymama pasija is lett. Sabrina nem engedhet meg magának állandó pasit, mert két részmunkaidős állása is van a sulival párhuzamosan, a postai munka mellett egy éjszakai bárban is felszolgál. A Harvard jogi karára bejutni csak azoknak adatik meg az ő köreiből, akik szarrá tanulják magukat és sikerül ösztöndíjat szerezniük. Két régi barátnőjével is alig van ideje találkozni, néha enged egy-egy meghívásnak, és az ilyen alkalmakkor összeszedett egyéjszakás kalandok jelentik a szexuális igényeinek kielégítését. Na egy ilyen estén futnak össze Tuckerrel.
Van nekem egy barátosném, akivel elég rég ismerjük egymást és mindig is lelkesedtünk a vöröses pasikért, leginkább az angolszász színészek közül kerültek ki a kedvenceink, mint például Michael Fassbender vagy James McAvoy, hogy csak a legismertebbeket mondjam, de nem ám amikor már óriási sztárok lettek, hanem sokkal korábban. Szóval a vonzalmam a vöröses beütésű Tucker iránt alapzöngéje volt a sorozatnak, ráadásul ő áll a legközelebb egy hús-vér pasihoz, ő kevésbé falja nagy kanállal a csajokat, de azért nem marad ki a bulikból, szóval ő a legéletszerűbb a baráti társaságból. Szimpatikus volt a neveltetéséből fakadó délies úriembersége, szerettem benne, hogy házias, nem derogál rendet tenni, vagy épp főzni a többiekre is.
Visszatérve arra az estére, nos, szóval Tucker felszedi Sabrinát, de az is lehet, hogy fordítva történt 😀 Annyira heves a kémia közöttük, hogy azonnal egymásnak esnek az autóban és nem spoileres ha kimondom, hogy Sabrina teherbe esik ezen az estén. Ez már a harmadik könyvben kiderül, úgyhogy nem titkok, egy kisbaba kerül a képbe. Persze ez később derül ki, amikor már sokadszor igyekszik Tucker randira hívni a lányt, mert ő bizony nem hajlandó csupán egyéjszakás kalandnak tekinteni Sabrinát.

A történet egyidőben játszódik a harmadik résszel, és ez számomra picit csalódást okozott, mert sok átfedés volt a két sztori között, és hát nem minden csattanó sült el ugyanolyan hatással, ahogy a gyász se vágott olyan éllel, mint korábban. De ezt félretéve ez a történet sikerült a legkomolyabbra és egyben ez esik legközelebb a való élethez. Tucker úriemberként az első pillanattól vállalja a felelősséget, amint Sabrina elárulja neki a tényeket. Kicsit sajnáltam ezt a fiút, mert mindent megtett annak érdekében, hogy Sabrina bizalmát elnyerje, de a lány nem adta könnyen, hiszen az egész élete arról szólt, hogy nem igazán bízhat, csak saját magában. Életre szóló döntés ez Sabrinának, aki bizony átérezte a döntése súlyát. Nem akarta terhelni Tuckert, bár a srác egyértelműen jelezte a szándékait, de úgy érezte, nincs joga gyökeresen változtatni az életén. 
Mindenesetre Sabrina többször volt a kelleténél makacsabb, túlzásba vitte, hogy semmilyen segítséget nem akart elfogadni. És hát ott van Tucker anyja, aki számít a fia korábbi ígéreteire. Tetszett, hogy nem sikálta el a szerző simára az anyós témát, ezen lehetett bosszankodni és drukkolni.
Engem nem igazán lehet a csecsemő témával elbűvölni, nem is vonta be rózsaszín köd a történetet a pici születése után, de azt nem tagadhatom, hogy attól viszont elolvadok, ha egy pasi esik szerelembe a gyermekével. Ahogy Tucker később tapasztalta is, babakocsit tolva egy pasira csak úgy ragadnak a nyáladzó nők a tiniktől a nagymamákig. Ezen nagyon jól szórakoztam, főleg, hogy a régi társaság többi tagjának is mennyire bejött ez. 
Sejthető volt, hogy minden jó, ha jó a vége sztorit kapok, sőt, egy kicsit a jövőbe is betekinthettem az utószóban, ez aranyos volt a szerzőtől. 
Egy sorozat negyedik részénél már nem igazán lehet a szerző stílusát ecsetelni, azt már jól ismerem, de az tagadhatatlan, hogy Elle Kennedy kedvencem lett a new adult műfajban is,  és annak külön örülök, hogy a kiadó már el is kezdte az Off-Campus spin-off sorozatának kiadását. A The Chase már itt figyel a polcomon, szóval nem kell búcsút intenem a főiskolának, mielőbb szeretném folytatni a Briar U sorit. 
Képek: Pinterest

Borító: Igen.

Kedvenc karakter: Tucker

Szárnyalás: A srácok versengése a keresztapaságért.

Mélyrepülés: Bocs, de nekem a James név nem tetszett a kislány babának. Jamie-ként még úgy ahogy.

Érzéki mérce: Sabrina nem vacakolt, vállalta az igényeit, Tucker meg tette a dolgát. Kicsit kevesebb  az akció, mint amihez a sorozat hozzászoktatott, de ami volt, arra nem lehet panasz.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók