KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. december 19., kedd

Frank Márton: A világ peremén (Páratlanok#1)



Ciceró, 2017
320 oldal
Besorolás: YA, fantasy


Szeptember 8-án egy rejtélyes tesztet íratnak a diákokkal szerte a világon. Másnap tizenhárom fiú (köztük a francia Gerard Montes) eltűnik. Gerard és sorstársai egy üres pusztán, végtelen erdők peremvidékén térnek magukhoz. Kik rabolták el őket, és miért? Vajon képesek lesznek-e legyőzni a hazatérésük útjába álló akadályokat: a közelgő telet, a vadállatokat és a titokzatos hatalmakat, amelyek a háttérből a szálakat mozgatják? Vajon túlélheti-e Gerard és Helen szerelme, hogy ilyen távol kerültek egymástól? S a fő kérdés: a tizenhárom, teljesen különböző egyéniségű és nemzetiségű fiú megtalálja-e a közös nyelvet egymással, és össze tud-e fogni egy közös cél érdekében?

A Páratlanok˗trilógia első kötete filmszerűen pergő történet, teli meghökkentő fordulatokkal és őszinte érzelmekkel.

A borító. Igen, az tehet mindenről:). Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt és az, hogy úgy döntsek, ez a könyv kell nekem bármiről is szól, egy másik másodperc volt csupán. Aztán persze elolvastam a fülszövegét is és akkor döntöttem úgy végleg, hogy igen, szeretném megismerni a történetet is. 

Igazából nem is tudom, hogy mit hittem, mi lesz a könyvben. Egy túlélőtábor valami nagy rejtéllyel a háttérben? De akkor mit keres ott az a hatalmas farkas? Egy modernkori Legyek ura? Vagy egy újabb Éhezők viadala? 

Hát valójában egyik sem. Magát a regényt három részre tudnám osztani és mind a három résznek megvolt a maga különlegessége. Én személy szerint az első részt szerettem a legjobban, amiben a kis csapat összeállt. Adva vagyon 13 fiú, 13 külön nemzetből, akiket elrabolnak és kitesznek az isten háta mögé minden segítség nélkül. Imádtam, ahogy az író bemutatta, hogyan csiszolódtak össze, hogyan találtak ki közös nyelvet, hogy megértsék egymást és hogyan próbáltak túlélni. Szerintem mindenkiben él az a kalandos kisgyermek, akit ez a téma nagyon izgat és a szíve mélyén egyszer kipróbálná, hogy milyen lehet így, minden segítség nélkül a természetben megmaradni.

Aztán jött a második rész, a farkasok. Aki ismer, az tudja, hogy Lupi és a farkasok az szó szerint egy dolog, így, ha farkasokról olvasok, mindig erős szűrőt használok. Itt azért nem volt könnyű dolgom, mert ezek a farkasok nem a megszokott ragadozók, hanem elég különleges lények, de maradjunk annyiban, hogy imádtam minden pillanatát annak, amikor a színen voltak. Sokat megadnék azért, ha olyan kapcsolatom lenne velük, mint amilyen Gerardnak lett és egy ilyen "barátom" lehetne, mint Forsan.

A harmadik részről nem szeretnék semmi részleteset mesélni, mert az első két rész kitalálható körülbelül a borítóból, de a harmadik rész az engem is meglepett. Annyit azért elmesélnék róla, hogy ez a rész talán a regény csúcspontja, egy valódi akciódús, izgalmas kaland, ahol a srácoknak minden tudásukat, képességüket és emberiességüket latba kell vetniük, hogy túléljék az ott tapasztalt dolgokat. Az író előtt pedig egyszerűen csak fejet hajtok, hogy ilyen érdekes és egyáltalán nem könnyű feladatokat talált ki a kis csapatnak. 

Azonban épp az, hogy a három rész olyan különleges, adja egy picit a hátrányát is számomra a történetnek, hiszen eleinte úgy éreztem, hogy mind a három rész lehetne akár egy-egy külön regény is, annyira egyedi és annyi mondanivalója van, de itt mégis egy könyvben olvasható. Az első és a harmadik résznél tudom az összefüggést, de egyelőre a farkasokat még nem tudom hová tenni. De tisztában vagyok vele, hogy ez még csak egy kezdő kötet, így a későbbiekben biztosan meglesz az összeköttetés:).

A történet vége pedig? Nem kifejezetten függővég, de annyi minden történik ebben a részben és annyi kérdésem maradt, hogy nem kérdés, hogy az ember azonnal a folytatásért kiált:).

Összességében a regény hozta azt, amit a fülszöveg ígért, én kifejezetten élveztem minden sorát. És hogy kinek ajánlanám? Első sorban fiúknak, hiszen nekik lehet főleg érdekes a sok kaland, harc és a próbák! De természetesen lányok is élvezhetik, amennyiben nem keresnek benne kifejezetten romantikus szálat, hiszen itt most semmi ilyesmiről nincs (még) szó.

Borító: Egyszerűen tökéletes. Az egyik kedvenc borítóm idén. Ez az a borító, ami alapján a könyvet levenném a polcról, megvenném és soha nem adnám ki a kezem közül:).

Kedvenc karakter: Gerard és a farkasok (főleg Forsan)

Szárnyalás: az izgalmas történet

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: nincs túlzottan. Van benne egy nagyon picike szerelmi szál, de az is inkább visszaemlékezés

Értékelés:

Nyereményjáték:
A könyvben fontos szerepet játszanak a farkasok, így a játékunkban ők kapnak főszerepet. Illetve nem is ők, hanem olyan írók, akik híresek arról, hogy olyan regényt/regényeket írtak, amelyek farkasokról szólnak. A leírás alapján találjátok ki, hogy mely írókról van szó és írjátok be a nevüket a rafflecopter megfelelő mezőjébe.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Világhírű kanadai író, művei saját utazásain és kalandjain alapultak. Egyik legismertebb regénye egy képzelet szülte elbeszélés, amelyben az író farkasok között töltött életéről ír az Északi-sarkvidékhez közeli területen.


A blogturné további állomásai:
December 17 - Insane Life
December 18 - Spirit Bliss Oldala
December 19 - Kelly & Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók