KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. február 13., csütörtök

Kim Carpenter - Krickitt Carpenter - Dana Wilkerson: Fogadom

 
Tudtátok, hogy Angliából indult el az a kezdeményezés, amely a Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család értékeire és fontosságára irányítja az emberek figyelmét? Nos, a Harmat Kiadó tisztában van ennek fontosságáról, ezért is ütemezte Kim és Krickitt Carpenter szívbemarkoló igaz történetéről szóló könyvének megjelenését erre az időszakra. A Blogturné Klub segítségével február 13-án induló turné keretein belül öt különböző állomáson olvashattok a házaspár nem mindennapi megpróbáltatásairól és tudhattok meg további érdekességeket a történetüket feldolgozó filmről.

Kim Carpenter edző egy unalmasnak ígérkező napon felveszi a telefont, hogy megrendeljen néhány dzsekit a baseballcsapata számára. Nem is sejti, hogy a hívást követően az egész élete megváltozik: a megrendelést felvevő hölgy hangja belekúszik a fülébe, és többé nem tud szabadulni tőle. Hamarosan egekbe ugrik a telefonszámlája, aztán vőlegény, majd férje lesz belőle. A mesébe illő találkozás azonban egy autóbalesetet követően a legszörnyűbb rémálommá válik: felesége amnéziájának köszönhetően közös múltjuk teljesen törlődik az asszony emlékezetéből.

A könyvből készült filmet pár évvel ezelőtt láttam és már akkor teljesen beleszerettem a történetbe. Így amikor lehetőségem nyílt rá, hogy elolvashatom a könyvet, azonnal lecsaptam rá, hisz tudtam, hogy a legtöbb esetben a filmek csak egy részét adják vissza a valós történetnek, így, ha a film tetszett, akkor a könyv valószínűleg még inkább fog. Bár gondoltam, hogy a film és a könyv nem teljesen fedi egymást, de mégis óriási meglepetésként ért, hogy a film csak a legfőbb vonalat követi, de szinte minden másban eltér.

Az eseményeket Kim meséli el és én végig élveztem, hogy egy férfi szemszögéből szereztünk tudomást a történtekről, hiszen általában nők a mesélők az ilyen jellegű sztoriknál. De most fordult a kocka. Valószínűleg persze ebben az játszott nagyobb szerepet, hogy Krickitt ugye amnéziában szenvedett, így nem is kaphattunk volna tőle hiteles, pontos visszaemlékezést. Kim pedig mindent elmesél, de csak olyan részletességgel, ami még az olvasók számára is érdekes. Nem megy bele aprólékos orvosi részletezésekbe, szakszavakba, a gyógykezelésből is pont annyit oszt meg velünk, ami fenntartja az érdeklődésünket. Imádtam a megismerkedésük történetét, azt, ahogy szépen lassan kialakult köztük valami, az első randevújukat és persze a leánykérést is. Azt azért beismerem, hogy szívesen olvastam volna akár egy rövid fejezetet, vagy összefoglalót Krickitt tollából is, mert engem érdekelt volna az is, hogy ő hogyan élte meg ezt az egészet.

Ami külön érdekesség, hogy az egész történetet átfogja a vallásosság, ami az elején, számomra kicsit furcsán hatott, például, amikor Krickitt az első valós randevújuk előtt, mielőtt igent mondott volna a férfinak, először imádkozott és Isten segítségét kérte, hogy segítsen neki dönteni a helyes lépésben. Őszintén bevallom, én nem vagyok vallásos, de ahogy olvastam a könyvet, mélyen megérintett engem is a dolog, hisz érezni a sorok között, hogy ahhoz, hogy Krickitt túlélje a balesetet és felépüljön azokból a borzalmas sérüléseiből, több kellett, mint orvosi szaktudás és kitartás. Itt csodára volt szükség, ezt még a kezelő orvosok is elismerték, akik egy lyukas garast sem adtak volna az asszony életéért, amikor látták, hogy milyen állapotban van a balesetet követően.

Persze a hiten kívül Kim (és a kettőjük családja) is nagyon fontos szerepet játszott Krickitt felépülésében. Kimről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Ilyen mérhetetlen kitartással, időt, anyagi javakat nem sajnálva mellette lenni és szeretettel támogatni azt a nőt, aki elképzelhető, hogy soha nem fogja többé viszonozni az érzéseit, ez az igazi csoda a számomra! Kim pedig mindent megtett Krickittért, sokszor az erején felül is, még akkor is, amikor a barátaik is azt tanácsolták, hogy váljon el a feleségétől, hisz miért is menne tönkre mind idegileg, mind anyagilag egy olyan nő miatt, aki soha nem fog többé semmilyen érzelmet sem táplálni iránta, de ő akkor is kitartott. Úgyhogy igen, ő az, aki mindenképpen megérdemelt egy boldog befejezést.

Összességében nagyon szerettem ezt a történetet és örülök, hogy elolvasta. Akik látták a filmet, azok is mindenképpen olvassák el, mert ez a valódi történet, hollywoodi szirupmáz nélkül. Egy megrázó történet a szerelem és a hit erejéről, megmutatva nekünk, hogy soha nem szabad feladni, főleg akkor nem, ha egy szerettünkről van szó. 

Borító: Ez az egy, amivel az egész könyv kapcsán nem vagyok kiegyezve. Mintha egy könnyed szerelmi történetről szólna a könyv, pedig ez annál sokkalta több!

Kedvenc karakter: Kim

Szárnyalás: A férj emberfeletti küzdelme és kitartása, hogy visszakapja a szeretett feleségét

Mélyrepülés: az amnézia

Érzéki mérce: Nincs benne semmi olyan, ami miatt karikákat kellene rá tenni. Krickitt (és főleg) Kim szerelme gyönyörű és megható!

Értékelés:


Blogturné extra - Képek Kim és Krickitt Carpenterről

Kim (27) és Krickitt Carpenter (24)
A gépkocsijuk és Krickitt a baleset után
Kim, Krickitt és a gyermekeik napjainkban
Kim és Krickitt a Fogadom című film bemutatóján - Krickitt és Rachel McAdams (ő alakítja a filmben Krickittet)
A fotók forrása: Daily Mail Online

Nyereményjáték

A blogturné állomásai

Február 13 - Kelly Lupi olvas
Február 14 - Szilvamag olvas
Február 15 - Deszy könyvajánlója
Február 16 - Dreamworld
Február 17 - Angelika blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók