KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. április 22., kedd

Colleen Hoover: Hopeless - Reménytelen

A Könyvmolyképző a Könyvfesztiválra hozza el nektek Colleen Hoover: Hopeless - Reménytelen című regényét, ami remélhetőleg benneteket is úgy el fog varázsolni, ahogy minket. 2014.április 14 - 30 között egy-egy blogger fogja bemutatni nektek Sky és Holder szívszorító, de mégis gyönyörű, szenvedéllyel teli történetét és az értékelések és a játék mellett rengeteg extrát is olvashattok a könyvről.

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/colleen-hoover-remenytelen-6369?ap_id=Kelly
A borítóra kattintva megrendelheted!
Könyvmolyképző, 2014
408 oldal
Fordította: Sándor Alexandra
Goodreads: 4,47 (majdnem 98.000 értékelésből)
Besorolás: romantikus, realista, New Adult

Készen állsz a reménytelen igazságra? Vagy szívesebben hiszel a hazugságoknak?
Colleen Hoover, a közkedvelt bestseller-író lebilincselő történettel tér vissza. Ez a szenvedélyes, magával ragadó románc két, szörnyű múltat cipelő fiatalról szól, akik az élet, a szerelem és a bizalom útvesztőjében bolyongva együtt ismerik meg az igazság gyógyító erejét.
A koránt sem szent Sky végzős középiskolásként találkozik Dean Holderrel – egy sráccal, aki nagy nőcsábász hírében áll. A fiú már a legelső találkozás alkalmával rabul ejti a szívét, ugyanakkor félelmet is kelt benne. A múltjára emlékezteti Sky-t, aki hosszú időn át próbálta eltemetni magában a történteket. Eldönti, hogy távol tartja magát a fiútól, de annak kitartása és ellenállhatatlan mosolya hamar semmivé foszlatja az elhatározását. Dean azonban maga is nyomasztó emlékeket őrizget. Amikor ezekről tudomást szerez, az visszavonhatatlanul megváltoztatja Sky-t, talán örökre szétrombolva lelkében a bizalom érzését.
A múlt mindkettőjükön mély sebeket ejtett, melyek csak akkor gyógyulhatnak be, ha bátran szembe tudnak nézni a történtekkel. Az őszinteség az egyetlen út, hogy végre szabadon, korlátok nélkül éljenek és szeressenek. A Reménytelen egy olyan regény, amitől eláll a lélegzeted. Elvarázsol, magával ragad, transzba ejt. Készülj fel, hogy újra átéld az első szerelmet…


Egy újabb könyv, amit hatalmas felhajtás övez és ami végre eljutott hozzánk is. Nagyon kíváncsi voltam rá, hisz már nem egy szörnyű múlttal rendelkező főszereplőről olvashattunk, akiket végül mégis megtalált a szerelem és a boldogság - vajon ez a regény mennyiben tud újat mutatni ezekhez képest?

Skyt kisgyerekként fogadták örökbe és eddig otthon tanult egy kissé hóbortosnak tűnő (hisz minden dolgot tilt, ami modern: legyen az tévé, mobil, internet, számítógép) mostohaanyuka szárnyai alatt, de aki a végzős évét nem magántanulóként, hanem iskolában szeretné eltölteni. A legjobb barátnője Six, egy elég szabados és nagyvilági életet élő lány, aki miatt Skynak is (bár többé-kevésbé alaptalanul), de "nagy" híre van a korosztálya körében.
Imái végül meghallgatásra találnak és beiratkozhat a helyi középiskolába, bár nem minden úgy alakul, ahogy szeretné. Sky hamar rádöbben, hogy Six nélkül (mert a  barátnője már nem tart vele az iskolába, mert egy ösztöndíjat nyert Párizsba), a hírnevük miatt darabokra szedik a többiek. Szerencsére egy kedves, meleg srác, Breckin a pártfogásába veszi a lányt és "átveszi" Six helyét. És felbukkan természetesen a vonzó, "ügyeletes rosszfiú" is, Holder, akinek persze Sky sem tud sokáig ellenállni.

Sky
Ez lenne az alaptörténet. Ezt az akár klisésnek is nevezhető történetet persze hamar megbolygat egy nyomasztó titok, ami Sky és Holder egyre több közös időtöltésével szépen lassan előtérbe kerül. És ez a titok borzalmas, felkavaró, bár sajnos nem mondhatom azt, hogy hihetetlen. Hogy is szokták mondani? Mindig az élet írja a leghihetetlenebb történeteket. Ez most is így van, bár leírva akkor is sokak számára elképzelhetetlen lesz, hogy ilyen megtörténhet. De még erre is mondhatjuk azt, hogy ha nem is pont ilyet, de hasonló borzalmakat már olvashattunk. Akkor mégis miért mondom - több ezer másik olvasó mellett - hogy ez a történet egyedien különleges?
Számomra a szereplők miatt.

Sky egyszerűen fantasztikus karakter. Imádtam a szarkasztikus humorát, a bátorságát, a szenvedélyét, hogy képes volt szembenézni a számára legborzasztóbb dologgal is és persze a legrosszabbkor előjövő őszinteségi rohamait:-). Ahogy olvastam róla, sőt az ő szemszögén keresztül átéltem a történteket, teljesen közelinek éreztem, ő a tipikus "lány a szomszédból" szereplő.
Holder
Holder.. hát róla csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, még akkor is, ha a józan paraszti eszem azt diktálja, hogy nem, ilyen fiú nem létezik, csak a könyvekben.

"Dean Holder? Borzas barna haj? Parázslóan kék szemek? És A harcosok klubjába való indulatok?"

Ő az a fiú, akiért elsősorban a kinézete miatt bomlanak a lányok, de csak azért, mert nem ismerik. Ha ismernék, akkor azt mondanák, hogy a kinézet egy dolog, de ami igazán vonzó, az a bensője. Ahogy Sky-jal bánik, amikor kell gyengéd, amikor kell szenvedélyes, védelmező és a lány sziklaszilárd támasza és segítsége. Colleennak sikerült megírni a XXI. század szőke hercegét, ilyen fiúról álmodoznak a lányok a szobáikban esténként és joggal.
Persze a mellékszereplőket sem hanyagolhatom el, hisz imádtam a legjobb barátot, Breckint (és dupla
pirospont az írónőnek, hogy bele mert írni a könyvbe egy meleg karaktert!!!), akinek a humora és meleg szíve sok esetben segített a főhőseinknek és akiről még szívesen olvastam volna többet is; az "sms-királynő" Sixet, aki bár "rútul" cserbenhagyta Skyt, azzal, hogy elutazott, de mégis távolról is képes volt a legjobb barátnő státuszát megtartani a humoros üzeneteivel:-). Nagyon kedveltem Karent is, bár szerintem vele kapcsolatban a könyv végére megoszlanak majd a vélemények, de az önfeláldozása, amivel szinte az egész életét feladta, számomra csodálatra méltó.
És persze a legfontosabb pozitívum a történetben: Sky és Holder kapcsolata. Nagy szavak, tudom, de én még ennyire forró randikat nem olvastam, mint itt. Kettőjük között forr a levegő még akkor is, amikor csak "simán" futni mennek, de amikor egy légtérben vannak összezárva, az nemcsak számukra, de számunkra is kínzás már egy idő után:-). Ahogy Sky vágyik a fiú után, Holder pedig mindent megtesz azért, hogy a lány érezze, akarja őt, hogy fontos legyen a számára és ne akarjon mást... Erről szerintem napokig lehetne mesélni:-).

"Sky, nem csókollak meg ma. De hidd el, hogy még soha senkit nem akartam ennyire megcsókolni. Szóval kérlek, ne töprengj azon, hogy esetleg nem érdekelsz, vagy ilyesmi, mert elképzelésed sincs róla, mennyire nagyon tetszel nekem. Foghatod a kezem, összekócolhatod a hajam, ehetjük összekulcsolt lábakkal a spagettit, de ma nem smárolunk. És talán holnap sem. Időre van szükségem. Biztos akarok lenni benne, hogy abban a pillanatban a legapróbb részletekig ugyanazt érzed majd, amit én. Mert azt akarom, hogy a te első csókod legyen a legszenzációsabb az első csókok történetében."

A háttértörténet és a nagy rejtély pedig olyan, mint egy kirakós játék. Egyes darabjait gyorsabban, másokat lassabban tudunk a helyére illeszteni, amiben nagy segítséget nyújt az időközönkénti múltba való utazás; és mire összeáll az egész, addigra rájövünk, hogy minden apró utalásnak, minden, számunkra értelmetlennek vagy nem odaillőnek való résznek jó oka volt.
A könyvben emellett rengeteg szójáték van, amire nagyon kíváncsi leszek, hogyan lesz megoldva a végleges fordításban (mi még nem a végleges variációt olvastuk). Angolul nagyon ötletesek és jópofák, de az biztos, hogy magyar nyelvre átültetni őket nehéz dió lesz...
 
Összességében ez a történet, ahogy a fülszövegében is le van írva, "elvarázsol, magával ragad, transzba ejt." Egyszerűen nincsenek rá jobb szavak, hiába kerestem. Vannak olyan könyvek, amelyek megérintenek, a lelkedbe hatolnak és bár hasonló történeteket találni máshol is, de valahogy az írónő mégis képes úgy megírni a regényét, hogy különlegesnek, egyedinek érezd, mintha sosem olvastál volna még csak hasonlót sem. Ez a könyv pont ilyen. Bevallom, most már én is "Hopeless-rajongó" vagyok, a könyvet pedig valahová előre fogom tenni a könyvespolcomon, mert biztos vagyok benne, hogy időről-időre újra előveszem és elolvasom.

Borító: Tetszik, illik a könyv hangulatához

Kedvenc karakter: Sky, Holder, Breckin

Szárnyalás: mindenképpen Sky és Holder első "csókmentes" randija

Mélyrepülés: az igazság

Érzelmi mérce: A két főszereplő között forr a levegő, van jópár forró jelenetük, ezért inkább 16 éven felülieknek ajánlanám az olvasást.

Értékelés:

Blogturné extra - az első csók Holder szemszögéből
Az írónő ezt a rövid novellát karácsonyi ajándéknak szánta az olvasóinak.
Amit fontos tudni, hogy SPOILERES lehet a könyvre nézve, így inkább azoknak ajánlom az olvasását, akik már olvasták a könyvet, vagy akiket nem zavar a spoiler
(a fordításban köszönöm Kozári Andi közreműködését!)



Nyereményjáték
A Könyvmolyképző Kiadónak hála a játék ezúttal sem marad el! Minden blogbejegyzésben megosztunk egy-egy, reményhez kapcsolódó idézetet. A Ti dolgotok, hogy kitaláljátok, mely könyvekből származnak ezek a mondatok.
(A postázás csak Magyarország területén érvényes!)

 "Egy emberben néha elhal a remény, de egy állatban soha. Amíg él, él benne a remény, és él a hűség is."


A blogturné további állomásai:
Április 14 - Angelika blogja
Április 16 - Kristina blogja
Április 18 - Media Addict
Április 20 - Dreamworld
Április 22 - Kelly Lupi olvas
Április 24 - Deszy könyvajánlója
Április 26 - Nem harap a...
Április 28 - Szilvamag olvas
Április 30 - MFKata gondolatai 

2 megjegyzés:

  1. Hali! Meg tudja nekem valaki mondani, hogy a képen Holdert hogy hívják a valóságban? Nagyon hálás lennék. Előre is köszi :))

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók