KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. április 21., hétfő

Morgan Rice: A királyok sorsa (A varázsló gyűrűje 2.)


A Maxim Kiadó a Könyvfesztiválra elhozza nektek a következő fejezetet Thor kalandos útjából, Morgan Rice nagysikerű fantasy sorozatát, A Varázsló Gyűrűjének második részét, a Királyok sorsát! Kísérjétek figyelemmel a blogturnénk állomásait, melyeken a szokásoknak megfelelően extra információkat kaphattok a történetről, és a játék végén a kiadó jóvoltából három példány talál gazdára.


Maxim, 2014
240 oldal
Fordította: Komáromy Zsófia
Goodreads: 3,71
Besorolás: fantasy
A királyok sora folytatja Thor kalandos útját a férfivá és harcossá válás felé, ahogy egyre többet tud meg arról, ki is ő valójában, és milyen erőkkel rendelkezik. Miután elmenekül a börtönből, Thor elszörnyedve értesül a MacGil király elleni újabb merényletről. Az uralkodó halála váratlanul ér mindenkit. Családi dráma, belviszály, becsvágy, irigység, erőszak és árulás közepette mielőbb trónörököst kell választani, és valaki ismét megpróbálhatja kézbe venni a dinasztiák ősi kardját, a MacGilek hatalmának forrását. De minden a feje tetejére áll: előkerül a gyilkos fegyver, és a merénylő nyaka körül szorul a hurok. Közben MacGiléket a McCloudok is fenyegetik, akik ismét támadni készülnek a Gyűrűn belülről. Thor igyekszik ismét meghódítani Gwendolyn szívét, de talán már soha nem lehetnek egymáséi: parancsot kap, hogy csomagoljon, és bajtársaival együtt készüljön fel a százpróbára, száz pokoli, kimerítő napra, amelyen minden légiósnak át kell esnie. De vajon mi vár rá az ismeretlenben?

Az első rész értékelésében megírtam, hogy a könyvet fiatal fiúknak ajánlom, a főhős kora és kalandjai miatt. Ez az ajánlásom viszont a második rész olvasása utána érvényét veszíti, hiszen ez a rész már jóval komorabb. Árulás, gyilkosság, összeesküvés és sok komolyabb téma az, ami miatt ez a regény már inkább a felnőttebb korosztálynak szól. Úgy éreztem, hogy az előző részhez képest Thor elveszítette a főszereplő státuszát, bár sokat szerepel és fontos szereplő maradt, de a történet már túlnőtt rajta és inkább az egész királyságról szól, mint csak a fiatal fiúról és kalandjairól.

Rengeteg szálon fut a történet és túl sok szereplő kerül előtérbe ahhoz, hogy azt merjem mondani, ez csak Thor könyve. És, hogy őszinte legyek, egyik-másik szál érdekesebb volt ismét, mint a fiúé. Imádtam Kendrickről olvasni, nagyon érdekelne jobban is a „balkézről” származó királyfi története. Ugyanúgy, ahogy Erecből, a Királyság legjobb lovagjából is kaptunk egy rövid ízelítőt, (túl rövidet, kérek még-még-még belőle!!!) és nagyon kíváncsi lennék/leszek az ő sorsára is. Remélem, hogy a következő részekben lesz lehetőségem arra, hogy többet olvassak róluk, mert most csak az író elhúzta előttünk a mézesmadzagot...

Az első részben még csak megpróbálták megölni a királyt, de itt a történet elején sajnos az ellenség sikerrel is jár. Nem árulom el, hogy ki a tettes, mert bár a könyvből szinte azonnal kiderül a kiléte, de mégse én legyek az, aki előre lelövi a nem is annyira kiszámíthatatlan poént. A gyilkosság mindenkiből más reakciót hoz ki, érdekes volt olvasni, hogy a királyhoz közelállókat mennyire másként érintette az uralkodó halála. Van aki ezáltal meg akar javulni, van aki teljesen összetörik és van, aki még gonoszabb lesz. Egyik másik szereplő hozta a várt szintet, de egy-két szereplőnél meglepő volt a hirtelen pálfordulás.
A történet pedig még mindig egyszerű – de a szó jó értelmében. Bár nincs benne egyáltalán semmilyen megdöbbentő fordulat, de mégis nagyon olvastatja magát. Nem tudom, hogy érte el az író, de egyszerűen képtelen voltam letenni a könyvet; lekötött a maga egyszerű, de mégis érdekes történetvezetésével.
Thor is sokat fejlődött az előző részhez képest, már nem egy gyámoltalan kisfiú, hanem egy bátor, tisztaszívű fiatal fiú. Ahogy előbb már írtam, kissé háttérbe szorult az ő története a rengeteg, néhol jóval izgalmasabb történet mellett. Azért én reménykedem, hogy a következő könyvben újra többet kaphatunk belőle, mert a kemény, 100 napos próbára nemcsak ő kíváncsi, hanem én is:-).

Egyedül a szerelmi szálat érzem még mindig kidolgozatlannak. Thor és Gwendolyn szerelme nekem még mindig túl hihetetlen és hiteltelen. Túl gyorsan történt minden és ehhez képest már most súlyos ígéreteket tesznek egymásnak. Úgy érzem, hogy amennyire ügyesen szövi az író a történet fonalát, a szerelmi szál annyira nem megy neki.
Viszont Erec kezdődő románca jóval több izgalommal kecsegtet, nagyon kíváncsi vagyok, hogy ott mi lesz a folytatás:-).

Ami még zavar egy kicsit, azok Thor segítő állatai. Az első értékelésemben írtam, hogy nagyon megkedveltem őket, ez még mindig így van, de úgy érzem, hogy azon kívül, hogy az író beletette őket, nem nagyon tud velük mit kezdeni. Néha mintha csak koloncként lennének a fiú nyakán. Remélem, hogy a későbbiekben több szerepük lesz, mert sajnálnám, ha nem használná ki jobban, hogy a fiúnak van egy párduca és egy sólyma, akik elég komoly segítséget jelenthetnének neki, bármire is kerül a sor. (és nem, könyörgöm, a párduc nem CSAHOL!).

Összességében azért egy jó kis folytatást kaptunk, a történet kavarodik rendesen, izgalmas fordulatok várhatóak, az író jól alakítja a szálakat és építi fel a közelgő nagy izgalmas összecsapást!
Az eredeti borító

Borító: Sajnos nagyon nem jön be. Nagyon szerettem volna, ha az első könyv borítója alapján halad tovább a kiadó, de imáim sajnos nem találtak meghallgatásra. Az a borító jóval inkább hozza a könyv hangulatát, mint ez, ami számomra inkább valami vicces, humoros történetre utal. (az már csak mellékes, hogy nem ennyire hangsúlyos a szerelmi szál, mint ami a borítón látszik és Thor nem ennyire "idős"...)

Kedvenc karakter: Kendrick, Erec

Szárnyalás: Erec választása

Mélyrepülés: nagyon rövid volt a könyv, mire eljutottunk volna a tényleg izgalmas részhez, megint vége lett és csak várhatjuk a következő részt

Érzelmi mérce: főhőseink még nagyon fiatalok, így egy-két csók elcsattan, de más nem nagyon történik. A "felnőttek" pedig sokkal fontosabb dolgokkal vannak elfoglalva, mint a szerelem. (kivéve Erec persze:-).

Értékelés:



Nyereményjáték
A könyvben a királynak van egy különleges, saját serege, kiknek a neve messzeföldön híres.
A Történelemben is találhatunk ilyen híres hadseregeket. A ti feladatok, hogy rájöjjetek, mi kikre gondoltunk.

Minden állomáson találtok egy nyomot, melynek segítségével közelebb juthattok a megfejtéshez.

Játékszabályok:

1.) Kedveld a Blogturné Facebook oldalát! (KÖTELEZŐ)
2.) Kedveld a Dream válogatás Facebook oldalát! (KÖTELEZŐ)
3.) Írd be a helyes megfejtést! (KÖTELEZŐ)
4.) Oszd meg a turnét! (NEM KÖTELEZŐ)
5.) CSAK MAGYARORSZÁGRA szállítunk!


A mai nyom:

#3 A hadsereg a nevét egyesek szerint a király címerállatának a színéről kapták, mások szerint viszont ilyen színe volt a páncéljuknak.


A blogturné további állomásai: 
Április 18 - Deszy könyvajánlója
Április 19 - Könyvszeretet
Április 21 - Kelly Lupi olvas
Április 23 - Függővég
Április 25 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók