KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. május 24., szombat

Zakály Viktória: Hanna örök (Szívritmuszavar #2)

Könyvmolyképző Kiadó 2013.
214 oldal
Moly: 93%
Besorolás: romantikus, realista

Ami köztünk van, soha nem múlik el.
Egy lehetetlen szerelemben nem létezhet happy end… Vagy mégis? Hanna hét éven át várt arra, hogy együtt lehessen szerelmével, de a múlt fájdalmát nem képes kitörölni ritmuszavaros szívéből. Olyannyira, hogy ezúttal egy kórházi ágyon meséli el orvosának annak a történetét, miért képtelen rávenni magát, hogy beleegyezzen a szív-transzplantációba. Hanna újra megtalálja az otthonát, elveszít és kap valakit az élettől, újra képes lesz szívből nevetni, de a spanyolországi utazásán is csak a tenger moraját hallja a szíve hangja helyett. Pedig az nem hazudik, súgja neki, mit kellene tennie, csak a fiatal nő ellenkezik. Végül igent mond és megtalálja azt, ami mindig is ott volt a ködön túl, ahol a tengert sejtette.
Utóirat: visszatérek Csöngére.

Kedves Viki!

Folytassuk a "hagyományt", amit az első könyved értékelésénél elkövettem, neked címzem a kritikám, az olvasóim nem fognak haragudni érte!  Nagyon magával ragadó az E/2 írásmód, amit ebben a regényben is folytattál, kivéve ez alól az elején és a végén néhány fejezetet.
Számítottam arra, hogy ez a történet nem az első részben megismert Hanna és Ádám tökéletes boldogságáról fog szólni, hiszen már a fülszöveg is azt sugallta számomra, hogy nem lehet boldog ez a kapcsolat. Mégis reménykedtem benne, amit pár oldal után el is felejthettem. Hanna mélypontra került ismét, de hihetetlen szerencséjére adtál mellé egy új szereplőt, aki egy traumatológus orvos, Andrej. Nagyon megszerettem ezt a karaktert, aki minden nő álma lehetne, nem mellékesen jó külsővel is rendelkezik, de ebben a történetben  inkább azt mutattad meg, milyennek kell lenni egy valójában támogató partnernek. Ismeri Hanna betegségét, a végtelenségig türelmes, gondoskodó, és elfogadja azokat a körülményeket is, amik tényleg nehéz döntések elé állítják mindkettőjüket.
Viki, nagyon tetszett a regényedben az a fordulat, ahogy hazavezeted Hannát, és úgy alakítod a történetet, hogy rendezze a kapcsolatát az édesanyjával. Lelkileg nagyon mélyen érintőek ezek a fejezetek, újabb traumákon kell átesni a szereplőknek, de megadod a vigaszt is, ami reménykeltő,  remek fordulat.
De ne csak a fájó dolgokról essen szó! Hanna az új szerkesztőjével való levelezését nagyon élveztem, és titokban gondoltam arra, ami végül kiderült róla,  az elején azonban megvezettél...  Csodás volt a spanyolországi jelenetekről  olvasni, tetszett, hogy Hanna végre úja önmaga lehetett, és kész egy egészen új életre. Jót nevettem a pincérfiús mellékszálon, ez annyira mai, annyira nőcis volt! Ja, és hogy a magyarok mindig összefutnak a világban, a legkisebb halászfaluban is, ez is elképzelhető.
Hagy térjek rá a befejezésre, minden spoiler nélkül! Én tudom, miért így lett vége, hiszen így tettem volna én is. Rég tudom, hogy rokon lelkek vagyunk, elég hozzá a blogodat olvasni. (Christian Slater és hasonlók)  Jól megcsavartad azt a kést az olvasók szívében, amit még az első rész során mártottál belénk. Nincs olyan ember, akit ne érintenének meg az epilógus sorai, hiszen újra Csöngén vagyunk, újra sebek szakadnak fel és még újabbak keletkeznek.
Ígérj meg egyet nekem Viki! Ha legközelebb találkozunk, mondjuk, meglátogatlak a könyvhéten, válaszolsz nekem három kérdésemre. Spoileresek, ide nem írhatom, de nekem tudnom kell rájuk a választ.
Köszönöm, hogy megírtad ezt a folytatást, ez is szívfájdítóan keserédes történet volt, és alig várom, hogy újabb regényed jelenjen meg, ahogy a blogodon is olvashattam, egészen más stílusban és fiatalabb szereplőkkel.

Borító: Az első részhez jól  illeszkedő.

Kedvenc karakter: Hanna, Andrej

Szárnyalás: Gyönyörű versekkel tűzdelte meg Viki a regényt.

 
Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce:  Súlyos szívdobogást és/vagy akadozó szívverést okoz az olvasás.

Értékelés:
NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Zakály Viktória felajánlott egy példány a Hanna örök című könyvéből, amit a nyertesnek dedikál személyre szólóan. Az alábbi rafflecopter dobozt kitöltve esélyes vagy a nyerésre! Sok szerencsét!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók