KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. augusztus 30., szombat

Jennifer L. Armentrout: Opál (Luxen 3.)


A Könyvmolyképző Kiadó elhozza nekünk a Luxen sorozat következő könyvét, az Opált. Katy és Deamon története folytatódik, még csak most lendül be igazán. A könyv elit startjával egyidőben indul a nyolc állomásos blogturné is, ahol nem csak érdekességeket tudhattok meg a könyvről a szokásos értékelések mellett, de egy különleges nyereményjátékban is részt vehettek. Persze nyeremény is van: nem kevesebb, mint három szerencsés tarthatja majd kezében hamarosan az Opált!

Tartsatok velünk egy űrutazásra! Mi hozzuk a helyes űrlényeket. :)

Könyvmolyképző, 2014
453 oldal
Fordította: Miks-Rédai Viktória
Goodreads: 4,41
Besorolás: YA, sci-fi, romantikus

Senki sem érhet fel Daemon Blackhez.
Amikor elszánta magát, hogy kimutatja az érzéseit irántam, komolyan beszélt.
Soha többé nem kételkedem benne – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobbannak köztünk a lángok.
Csakhogy még ő sem védheti meg a családját, ha eltökélik, hogy kiszabadítják a szeretteiket.
Mindazok után, amiken keresztülmentem, én sem vagyok többé ugyanaz, aki voltam. Még mindig változom, és fogalmam sincs, mi lesz a vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibrideket tesztelő és kínzó titkos kormányzati szervezettel, ráébredek, hogy a képességeim nem ismernek határokat.
A halál a mindennapjaink részévé vált. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról kiderülhet, hogy valójában a halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza.
Akkor sem, ha az eredmény örökre darabokra töri az életünket.
Egységben az erőnk – és ezt ők is tudják.


Mivel ez a rész egy sorozat harmadik része, így akaratlanul is, de előfordulhat benne spoiler azok számára, akik még nem olvasták az első két részt. Így kérlek ennek ismeretében olvassátok tovább az értékelést.

Sokan tudjátok, hogy ezzel a sorozattal nem volt mindig felhőtlen a viszonyom. Az első részt kifejezetten nem szerettem, számomra nem volt más, mint egy picit átírt Twilight másolat. Aztán a második részt megkaptam MFKatától és így adtam egy második esélyt a sorozatnak. És csodák csodájára, az első rész gyerekhibái eltűntek és helyette maradt egy izgalmas történet, egy nagyon szerethető kis csipet-csapattal, sok forró jelenettel (akik olvasták, tudják, hogy mire gondolok:-) és egy jó kis függővéggel.
Így amikor szóba került az Opál, már tudtam, hogy akármi is történik, nekem ezt a részt olvasnom KELL. És így is lett.
Az előző részben történtek mindenkire hatással voltak. Ami ebből engem a legjobban megviselt, az a törés Dee és  Katy barátságában. A két lány az első rész óta sülve-főve együtt volt, nagyon szerettem őket, de ami történt, az Dee-t teljesen összetörte és bűnbakként Katyt okolja mindenért. Katy pedig mindent megpróbál, hogy visszakapja a barátnőjét, de a kedves, vicces, barátságos Dee eltűnik és helyébe egy rideg, kemény lányt kapunk, aki barátkozna akár az ördöggel is, csak Katy ne legyen az. És ezt nemcsak Katy sinyli meg, hanem mi is. Hiába lesznek mellette más barátok, hiába van ott Daemon, azért neki Dee kellene. És ezt teljesen megértem:(.
Daemon pedig két tűz között őrlödik, hiszen egyrészt ott van neki Katy, akivel egyre inkább "összemelegednek", akit támogatni akar, mellette lenni minden percben, de másrészt ott van a családja, a visszakapott bátyja, akiknek ugyanúgy, ha nem jobban szükségük van rá. Daemon pedig megpróbál mindenhol megfelelni. És én igazából ezért kezdtem el őt egyre jobban megkedvelni. Az első két részben megismert vicces, szarkasztikus, vagány, HOT rosszfiú ebben a részben egyrészt VÉGRE megmutatja a végletekig romantikus énjét is, másrészt pedig egy, a családja miatt aggódó és értük még a legnagyobb őrültségben is benne lévő fiút is megismerhetünk. Természetesen most is szexi, mint a pokol és lassan már én is teljesen a hatása alá kerülök (bárhogy is próbáltam elkerülni:-), de ezen túllépve, igazán a személyisége az, ami végül megfogott. 
Katy pedig ugyanaz a szerethető bloggerlány, aki eddig is volt. A bloggerkedése nagyon hozzánk hasonlóvá teszi; olyankor, amikor a könyveiről, az értékelésekről, a blogjáról, a recikről ír, teljesen bele tudtam élni magam a helyzetébe. Többek között ezzel is próbál minél inkább hétköznapi maradni, de ami megtörtént, megtörtént, vissza nem fordítható, így egyre jobban süllyed bele ő is a luxenek világába és a veszélyes szituációkba.
Új szereplőként pedig belép a történetbe Dawson. Rá mindig is kíváncsi voltam, hiszen Daemon és a családja majdhogynem istenítette őt, hogy ő Daemon "jobblelkű" verziója, de egyelőre ebből túl sokat nem kapunk. Ami történt vele, az teljesen összetörte őt lelkileg; zavarodott, sérült és csak egy dolgon jár az esze: hogyan kaphatná vissza a barátnőjét. Ezzel pedig olyan lavinát indít el, ami az egész csapatot a szakadék szélére sodorja.

Ahogy a fülszövegben is olvashattátok, egy eléggé izgalmas résznek nézünk elébe. Régebbi szereplők térnek vissza és kavarják meg a már amúgy is elég ideges kis társaságot. Késélen táncol mindenki, hiszen túl sok mindenki figyelme irányul a luxenek békés kis csapatára, akiket amúgy is megvisel a gyász és a történtek. Eszelősebbnél eszelősebb tervek születnek - hol saját ötletből, hol mások befolyása miatt, mi pedig rághatjuk a körmünket, hogy vajon a kis csapat túléli-e az önpusztító ötleteit vagy elbuknak-e.

Ami azért változatlan, az Katy és Daemon szerelme. Továbbra is forró, mit forró, olyan tüzes a kapcsolatuk, hogy majd felgyulladnak a lapok. Az írónő pedig a végletekig húzza mind a párocska, mind a mi türelmünket. Én még ennyi, utolsó pillanatban megzavart szerelmi légyottról nem olvastam, mint ami ebben a könyvben összejött! :-) Egy idő után már szinte vártam, hogy mikor jön közbe ismét valami, ami nem engedi befejezni nekik azt, amire szerintem már mindenki tűkön ülve vár. Hogy végül is beteljesedik-e a szerelmük? Na ezt (se) árulom el - olvassátok el a könyvet:-).
 "Csókolóztunk. Beszélgettünk. Éltünk."

És a vége? Úúúúúúúúristen. Ezt a könyvet tényleg csak akkor olvassátok el, ha türelmesek vagytok, vagy
van lehetőségeket azonnal olvasni a következő részt, mert nagyon BRUTÁLIS függővége van!!! Az írónő profin elérte azt, hogy kivétel nélkül mindenki, aki olvasta az Opált, azonnal, bárkinek bármit megtéve próbálja megszerezni a következő részt! Jennifer összetör minket azért, hogy (remélhetőleg) a következő részben újjáépítsen minket a darabjainkból és még inkább a sorozat függőjévé tegyen!
Összességében letehetetlen ez a rész, mindenkinek csak ajánlani tudom - aki az eddigi részeket szerette, az ezt is imádni fogja, aki pedig még mindig kicsit hezitált, mint én, annak garantálom, hogy eme rész után szerelmese lesz a sorozatnak.


Borító: A megszokott Pepe-Sztella páros van rajta, úgyhogy minden Daemon rajongó örülhet:-). (én speciel nem vagyok tőle elájulva, mert ez a páros már annyira népszerű, hogy lassan minden második-harmadik borítón ők vannak rajta. De mivel nálunk először a KMK használta őket a Luxen sorozathoz, ezért igen, egyetértek én is, hogy joggal ők a Daemon-Katy páros:).
De ettől függetlenül, nekem a jobb oldalon látható másik borító - hangulatilag - jobban tetszett volna

Kedvenc karakter: Daemon, Katy, Dee, Dawson

Szárnyalás: Daemon és Katy párosa - mind a humoros, mind a forró / romantikus részek imádnivalóak!

Mélyrepülés: a vége

Érzelmi mérce: Ha annyit mondok, hogy forró, még forróbb, egyszerűen izzik, azzal szerintem sok mindent elárultam. Ennyire már rég izgultam főhősökért, hogy történjen köztük valami:-).

Értékelés:

Kíváncsi vagy a könyvre?


Itt pedig meg is rendelheted kedvezménnyel:

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jennifer-armentrout-opal-6669?ap_id=Kelly


Blogturné extra - Daemon és Katy Halloween-re készülnek

- Fel nem veszem azt.
Daemon különleges, harmat borította fű színével megegyező zöld szemei a haragos tekintetemről a kezében lévő fekete és vörös ruhadarabra vándoroltak.
- Mi a baj ezzel?
Vajon tényleg szükség van arra, hogy lebetűzzem neki? Igen. 
- Ez a ruha épphogy takarja a hasamat, de minden más testrészemet szabadon hagyja.
- Én nem látok ebben semmi problémát.
Karba tett kézzel mereven bámultam rá.
- Most mi van? - Az ajka egyik oldala felfelé görbült, ahogy a másik kezét felemelte. Két fekete fül volt ráerősítve a hamis gyémánt fejpánthoz. - A fülek és a cuki farok is hozzátartozik még. A cicus jelmez tökéletes lesz az én cicámnak.
Megráztam a fejem, visszafordultam a Halloween jelmezek állványához és végigpörgettem a különböző szexi állatos jelmezeket. 
- Semmi olyat nem vagyok hajlandó viselni, aminek farka van.
Daemon átkarolta a derekamat és a meleg lehelletét a nyakamon éreztem. 
- Pedig szerintem ez a jelmez tökéletes.
Hangosan szívtam be a levegőt, ahogy felé fordultam és az ajkai végigsimították az arcomat.
- Tehát semmi kifogásod, hogy egy olyan jelmez legyen rajtam, amiből kint van a fenekem és melleim és így mondjam azt mindenkinek, hogy - hello, szeretne egy csésze teát?
Daemon megdermedt.
Hátrabillentettem a fejem és ránéztem. A szemei összeszűkültek, én pedig vigyorogtam.
- Én is így gondoltam. Nézzünk másikat.
Egy egész másodpercig volt csendben. Ami nála világrekordot jelent. 
- És mi lenne, ha csak a füleket vennéd meg és csak nekem felvennéd? Később.
Kifordultam az öleléséből és félrefordítottam a fejemet.
- Csak a füleket?
A mosolya kihívó volt és bűnre csábító.
- Igen. Csak a füleket. Semmi mást. Oké. Talán magassarkú lehet rajtad, mer’ az szexi lenne. Ez lehetne a mi kis magán “csokit vagy csalok” játékunk. És ígérem, hogy nagyon fogod élvezni.
Leesett az állam.
Ahogy annak az idős hölgynek is, aki mögötte állt és egy apácaruhát tartott a kezében. Ingerülten beszívta a levegőt és azt motyogta: - No de ilyet!
Daemon hátranézett és megvonta a vállát. 
- Vagy nem.
Az arcom lángolt és ráütöttem a sziklakeménységű mellkasára. 
- Nem tudlak sehová se elvinni.
A mély kuncogásának hatására borzongás futott végig a gerincemen, majd hozzámhajolt és megcsókolta az arcomat. Gyorsan megkerültem az álványt, mielőtt még teljesen elolvadtam volna vagy egymásnak esünk mindenki és a bébi Jézus jelmez előtt.
Ahogy észrevettem egy lila kalapot és egy bolyhos sálat, lerántottam az állványról és megpördültem velük.
- És mit szólnál ahhoz, ha ezeket viselnéd?
Daemon felvonta a szemöldökét. 
- Ezt a strici jelmezt? Komolyan?
Kuncogva visszatettem őket az állványra és leszedtem egy másikat. 
- És mit szólsz ehhez?
- Pap jelmez?
- Igen, mert olyan nagyon szerény vagy.
- Ha-ha.
Daemon elvette a jelmezt a kezemből és visszatette.
- Nem hiszem, hogy lenne itt bármi is - vááó, azt nézd.
- Mit?
Megfordultam, követtem a tekintetét. Fenn a polcon volt egy félig barna, félig fehér maszk, amire két
Gizmo
testszínű fül volt ráerősítve. Azt mondtam, hogy nem viselek füleket és farkat, de ez…. ó, nem, ez teljesen más volt.
- Ó, édes földönkívüli babák, ez az, amire gondolok?
Daemon mellém lépett, felágaskodott és lerángatta az egész jelmezt. A fekete pólója alatt megfeszülő hátizmai majdnem elvonták a figyelmemet arról, amit a kezében tartott. Melléugrottam és tapsikoltam örömömben. Daemon megpróbált nem nevetni. 
- Igen, azt hiszem, ez az. Vagy pisilned kell. Vagy az egyik, vagy a másik.
Rá se hederítettem, a szemem a cuki fehér ruhára tapadt. Az ujja barna volt, és körbe az alsó szegélyét barna szőr borította. Még egy pár fehér zokni barna fodrokkal is járt hozzá.
- Ez egy hivatalos Gizmo jelmez - mondta Daemon, ahogy elolvasta a címkét. Megköszörülte a torkát. - Elnézést, ez egy hivatalos szexi Gizmo  jelmez. Nos, ez elég fura. Gizmo mióta szexi?
- Ez kell nekem - mondtam és összeszorítottam az ujjaimat. - Addide.
Átadta, én pedig a mellkasomhoz szorítottam. Már épp őrült versenyfutásba kezdtem volna a pénztárig, amikor észrevettem a hegyes, hüllőszerű zöld füleket, kikandikálva a maradék Gizmo jelmezek mögül.
Tágra nyílt szemekkel megkerültem Daemont és megragadtam a jelmezt. Megpördültem, és odatoltam neki Spike, a Gremlin jelmezét. 
- Ez pedig a tied kell, hogy legyen. Mi lehetnénk Gizmo és Spike. És te szereted Spike-ot, emlékszel? Azt mondtad, hogy nagyon menő.
Gremlin

- Igen, az.
Daemon összevonta a szemöldökét. 
- De ez úgy néz ki, mint egy pizsama.
- De taraja van. Tökéletes.
- Látom.
Daemon megrázta a fejét és nagyot sóhajtott.
- Nem hiszem el, hogy ezt egyáltalán fontolóra veszem.
A fontolóra veszem annyit jelent, hogy megteszi, valószínűleg nagyon sok panaszkodással és duzzogással, de megteszi, mert ő Daemon.
Megtenné értem.
Lábujjhegyre álltam és megcsókoltam a kissé szétnyílt ajkait.
- Köszönöm.
A zöld szemei intenzíven felvillantak, lehajtotta fejét és a homlokát az enyémhez szorította. Ahogy megszólalt, az ajkai súrolták az enyémet.
- Nagyon sokkal fogsz tartozni nekem ezért.
- Igazad van. - Elvigyorodtam és egy lépést hátráltam. Megfordultam és felkaptam a fekete füleket, majd Daemon felé fordultam. - Megveszem a cica füleket is.
Daemon ajka szétnyílt.
- Csak azt?
- Csak azt.

Forrás

Nyereményjáték:
Ugyan a luxenek már nem élnek a Lux bolygón, de ti most eljuthattok oda. Játsszatok velünk egy kis társasjátékot, hogy esélyetek legyen megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott három példány egyikét az Opálból.

Feladat:
1) Nézzétek meg a közös blogon a társasjáték tábláját (www.blogturneklub.hu)! Akár ki is nyomtathatjátok,
ugyanitt még bábu-sablonokat is találhattok, természetesen a könyv főszereplőivel.
2) Dobjatok. Minden nap, az aznap esedékes bejegyzésben megtalálhatjátok a kockát és rajta a dobás értékét. Lépjetek ennyit a táblán. Figyelem! A játékra csak akkor tudtok helyes megoldást adni, ha mindig csak annyit léptek, amennyit a blogon közzétett kockán láttok és a helyes sorrendet is betartjátok. E megegyezik a blogturné menetrendjével.
3) A táblán csapdák és lehetőségek is vannak. Ha olyan mezőre lépsz ahonnan űrhajó indu, akkor előre ugorhatsz mezőket, csak kövesd a hajó sárga útvonalát. A férgejáratok visszavetnek, ha ilyen mezőre lépsz kövesd a vörös járatot visszafelé.
4) Írd meg nekünk, hogy a nyolcadik lépés után melyik mezőn állsz. Ezt a megfejtést a lenti rafflecopter megfelelő mezőjébe kell felvezetni.
5) Extra pontokat is szerezhetsz, ha élőben is megvalósítod az általunk tervezett társasjátékot és erről fényképet is küldesz. A rafflecopterben kell megadnod a linket, hogy hova töltötted fel a képet. Ha inkább más játékot eszeltél ki a Lux-sorozat szereplőivel azt is megoszthatod velünk, ez is plusz pontokat ér (de azért a mi játékokunkba is vegyél részt a pontokért.)

A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. (Megjelenés után)
Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.


A Blogturné további állomásai:
Augusztus 27 - Angelika blogja
Augusztus 28 - MFKata gondolatai
Augusztus 29 - Dreamworld
Augusztus 30 - Kelly Lupi olvas
Augusztus 31 - Nem harap a blog
Szeptember 1 - Deszy könyvajánlója
Szeptember 2 - Media Addict
Szeptember 3 - Insane Life

1 megjegyzés:

Rendszeres olvasók