KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. augusztus 25., hétfő

Kérdőív molyoknak

Sziasztok,

Ekesgyb kért fel minket arra, hogy kitöltsük ezt a kérdőívet. Kettőnk közül nekem volt most több időm erre, úgyhogy íme:

1. Szoktál nassolni olvasás közben?
Igen, sok esetben szoktam. Általában valamilyen gyümölcsöt vagy csokit. Ez - ha nem kindle-n olvasom a könyvet -, akkor külön művészetté fejlődött ki: csoki/gyümölcs és olvasás úgy, hogy a könyv közben ne ússzon csokoládéban vagy az adott gyümölcs levében.

2. Mit szeretsz iszogatni olvasás közben?
Külön amiatt, mert olvasok, sosem iszom. Ha viszont olvasás közben megszomjazom, akkor bármit: teát, vizet, üdítőt, tejet, kakaót, attól függ, mihez van kedvem:-).

3. Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?
Csak megjegyzések miatt sosem írok bele a könyvekbe. Ha bármi hozzáfűzni valóm van, azt külön papírra vagy egy doksiba írom bele. Persze az más, ha valakinek ajándékba adok könyvet és beleírok pár sort, de még sokszor azt is szentségtörésnek tartom.

4. Hogyan jelölöd, hogy hol tartasz egy könyvben?
Régebben behajtottam az oldal sarkát. Ma már barbár dolognak tartom, úgyhogy könyvjelzőt használok. Ami attól függetlenül, hogy hatalmas könyvjelző gyűjteményem van, általában egy darab papírt vagy mozijegyet, blokkot jelent:-).

5. Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni a könyvet bárhol.
Igen, el kell jutnom. Ha BKV-n olvasom a könyvet, akkor is próbálok mindig úgy időzíteni, hogy eljussak egy fejezet végéig - ha kell, akkor leülök a megállóban leszállás után. (ezt remélem a főnököm és a kollégáim nem olvassák:-)

6. Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyvet a szoba másik sarkába, ha nagyon idegesítő regényt olvas?
Na ilyet még soha nem tettem. A könyveket nem bántjuk! Ha nagyon felhúztam magam rajta, akkor inkább leteszem és egy darabig mással foglalkozom. Ha pedig rossz a könyv, akkor otthagyom. Annyi jó könyv van, ami olvasásra vár!

7. Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel?
Magyarul ilyen már ritkán fordul elő. Angolul persze annál sűrűbben, ezért is szeretek angol nyelvű könyveket inkább kindle-n olvasni, mert ott a beépített szótárral azonnal meg tudom nézni a szó jelentését.

8. Mit olvasol most?
Sarah J. Maas: Crown of Midnight

9. Milyen könyvet vettél legutóbb?
Lacey Weatherford: Allure

10. Van kedvenc helyed vagy időpontod az olvasáshoz?
Fekve szeretek a legjobban olvasni - az ágyamon vagy egy fűre leterített pléden. Időpont? Leginkább este/éjszaka vagy hétvégénként délután, amikor egy picit nyugi van.

11. A sorozatokat vagy az egyrészes könyveket szereted jobban?
Mindenképpen a sorozatokat. Ha szeretem az adott könyv világát és szereplőit, akkor szeretnék minél tovább velük maradni:-).

12. Van olyan könyv, amit mindig előrehozol, és szeretettel ajánlasz mindenkinek?
Van. Jó pár:). Az első persze Jus Accardo: Denazen sorozata - ő nálam a legnagyobb kedvenc. De szorosan mellette halad Dan Krokos: Hamis emlékek sorozata és Cassandra Clare: A Végzet Ereklyéi sorozata is. De általában kipuhatolózom, hogy a másik fél mit szeretne olvasni és aszerint ajánlok neki könyvet. Nem szeretek senkire se ráerőszakolni olyat, ami nem az ő műfaja csak azért, mert én szeretem.

13. Hogy rendszerezed a könyveidet?
A könyveim több sorban ülnek a könyvespolcaimon és mindig ügyelek arra, hogy a kedvenceim elöl legyenek, hogy bármikor lekaphassam őket újraolvasásra.

Én pedig kihívnám Andie-t, MFKatát és Roni_olvast!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók