KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. november 5., szerda

CJ Roberts: Captive in the Dark - Fogoly a sötétben

“– Mit kell tennem pontosan?
– Engedelmeskedni.”
Fájdalom és élvezet kéz a kézben jár e regény lapjain. A főszereplő Livvie egy veszélyesen sötét, megdöbbentően bizarr és kéjesen vad világba csöppen, ahol mindenben ki van szolgáltatva mestere kénye-kedvére. Légy erős, és szegődj társául erre a döbbenetes kalandra!

Könyvmolyképző Kiadó 2014. november 11. Elit megjelenés
Rázós könyvek

oldal
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Goodreads: 4,08
Besorolás: felnőtt,


Caleb olyan ember, akit csak a bosszú érdekel. Amióta egy hatalomra éhes gengszter kiskorában elrabolta, majd eladta rabszolgának, másra sem tud gondolni – kizárólag a revans foglalkoztatja. Ezért merült alá a szexrabszolgák világába, az egyedüli felelőst keresve. Tizenkét év után végre rátalált: a neve megváltozott, de személyisége a régi maradt. Ha Caleb elég közel akar kerülni a céljához, olyanná kell lennie, amit maga is gyűlöl.
Elrabol egy gyönyörű lányt, hogy azzá tegye, ami ő maga volt egykoron.
A tizennyolc éves Olivia Ruiz idegen helyen ébred, bekötött szemmel és megkötözve. Egy kellemes férfihang üdvözli, aki arra utasítja, hogy szólítsa őt Mesternek...


Rázós könyvek. Ez egy új besorolás a Könyvmolyképzőnél, és ha valamire ráillik ez a fogalom, akkor ez pontosan az a könyv. Először is kizárólag felnőtt olvasóknak szól, ezen belül is olyanoknak, akik kellőképpen nyitottak. Másrészt nem árt, ha az olvasó türelmes és toleráns a történettel szemben, mert több jelenetnél is tapasztaltam, hogy rezeg a léc, egy gyengédebb lélek ezeket a dolgokat nem bírja elviselni és jobb esetben félbehagyja, rosszabb esetben kivágja az ablakon a könyvet.
A fülszöveg jelen esetben pontosan leírja a szituációt, Olivia/Livvie 18 évesen arra ébred, hogy megfosztották a szabadságától. Nos, aki egy picit is ismer, tudja mi erről a véleményem. Nem igazán tudom elviselni sem ember sem más élőlény fogva tartását. Persze itt fikcióról van szó, tehát ezt csak azért jegyeztem meg, hogy a későbbiekben a fogvatartó karakterénél ne várja tőlem senki, hogy egy morzsányit is szimpatizáljak vele. Elrabolni valakit és szexrabszolgának kiképezni, ez Caleb célja, annak érdekében, hogy bosszút állhasson valakin, aki gyerekkorában ugyanezt tette vele. Nos, a bosszúállással semmi bajom, és a szexrabszolgasággal sem, istenem, vannak akiket ez lázba hoz, szenvedni, szolgálni akarnak, nyilvánvalóan ez egy perverzió. De valakit megfosztani a szabadságától és kényszeríteni erre, ez nálam kiveri a biztosítékot. Viszont rettentően kíváncsivá tett. Mégpedig Livvie reakcióit figyeltem, mind lelki, mind fizikai értelemben. Meg tudja törni Caleb a testén kívül  a lelkét is? Mit fog gondolni, mi jár majd a fejében? Megpróbál menekülni, vagy feladja a küzdelmet? Azt gondolom, hogy akkor igazán erős egy ember, ha lélekben soha nem adja fel. Tehetnek bármit a testével, de a gondolatait nem tudják befolyásolni. Sajnos Livvie nem tudja függetleníteni magát érzelmileg Calebtől, szerintem ebben közrejátszik, hogy korábban már találkoztak, Livvie látta őt ezen a szituáción kívül is. Létezik egy reménysugár benne, hogy meg tudja változtatni, talán, egyszer. És ott van a Stockholm-szindróma is, ami számos esetben bizonyította már, hogy az elrabolt személy képes vonzódni, sőt érzelmeket táplálni az elrablója iránt.
Visszatérve Calebre. Szörnyű dolgokon ment át, és éppen ez az, ami miatt azt kéne gondolnia, hogy ilyesmi soha ne forduljon elő senkivel. Normális ember ezt gondolná.  Erre mit tesz? Egy ártatlan lélek feláldozásával akar bosszút állni. Ezt sosem fogom  megérteni, és Livvie helyében az első adandó alkalommal golyót repítenék a homloka közepébe. Mégis. Mégis. Mégis. Veszélyes és szexi és gonosz és zavart és összetett - nagyon érdekes karakter. Zseniálisan képes visszaélni a helyzetével, ahogy bántja aztán kényezteti,  úgy érinti a lányt, hogy egyszerre félje és vágyja azt az érintését.  Reménysugarat ad, hogy aztán mindent leromboljon.
A szerző gyönyörűen ír. Sötét a hangulat, feszültséggel teli, de én pont ezt szerettem benne. Hozzáértő módon nyúlt a témához, a karakterek jól felépítettek és nagyon tetszett az egyensúlyozás a kardélen, ami elválasztja a szeretetet a gyűlölettől. Nagyon jól bevált nálam a kétféle nézőpont, az E/1 Livvie szemszög és a E/3-as Caleb szemszög. Természetesen egy ilyen alaptörténetű könyvben senki se csodálkozzon azon, hogy vannak szexjelenetek. Mégsem olyan sok és durva, mint amire számítottam. Kétségtelen, hogy számomra az igazi meglepetés a könyv lélektani oldala volt, nem könnyű, de mindenképp érdekes, izgalmas olvasmány. Várom a következő részt, mindenképp olvasni fogom, elsősorban Caleb karaktere miatt, kíváncsi vagyok mit művel vele a szerző. Még egyszer hangsúlyozom, ezt a sorozatot csakis nyitott gondolkozású felnőtteknek ajánlom!

Borító: Ez az eredeti borító, gyönyörű.

Kedvenc karakter:  Nincs kedvencem.

Szárnyalás:  Nem volt ilyen jelenet.

Mélyrepülés:  Még mindig nem tudom eldönteni, hogy Caleb szociopata vagy beteg lélek vagy mindkettő.

Érzéki mérce:  18 éven felülieknek. Szigorúan. Nem a szexjelenetek, sokkal inkább a lelki megrázkódtatás miatt.

Értékelés:

Blogturné extraként íme a dreamcasting:

Ha megtetszett ITT MEGRENDELHETED.

Nyereményjáték:

A Könyvmolyképző Kiadónak hála három szerencsés ezúttal is megnyerheti a regényt!
A blogturné mind a hat állomásán találtok néhány kiemelt betűt, amelyeket helyes sorrendben összeolvasva olyan eszközök neveit kapjátok, amelyeket gyakran használnak az úr és alárendelt szerepjátékokban, így e könyv lapjain is találkozhattok velük. Figyelem! Ahogy ezt a rázós történetet, úgy nyereményjátékunkat is csak felnőtt olvasóknak ajánljuk! A Rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be a megfejtést. A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az értesítő emailre, automatikusan újra sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

11.05. - Kelly & Lupi olvas
11.07. - Kristina blogja
11.09. - Angelika blogja
11.10. - Media Addict
11.12. - Dreamworld
11.14. - CBooks

4 megjegyzés:

  1. Ohh, Paul Walker mint Caleb? Nem rossz :)
    Már a kezdetektől szemeztem a könyvvel, de most meghoztad hozzá ténylegesen a kedvemet. Eddig leírás alapján attól féltem, hogy ez nagyon Szürke ötven árnyalata utánzat lehet, de ha jól értem, erről szó sincs (?)

    VálaszTörlés
  2. Második rész mikorra várható?

    VálaszTörlés
  3. Elég durva könyv, csak erős idegzetűek olvassák el!!

    VálaszTörlés
  4. Írtam a kiadónak a folytatás miatt de azt írták, idézem:
    "A Fogoly a sötétben folytatásának kiadására szintén készülünk (2. és 3. részre is), ám egyelőre a kiadás jogáról tárgyalunk a jogtulajdonossal, várhatóan még idén meg fog jelenni. Sajnos jelenleg ennél pontosabb dátumot nem tudunk mondani."
    Tehát semmi közelebbit, nem mondtak...

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók