KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. december 8., hétfő

Jenny Han: Nincs nyár nélküled


Ez a nyár más mint a többi… Ez a nyár mindent megváltoztat… Belly előző nyara érzelmileg igazi hullámvasút volt, ám az igazi utazás a lány életében még csak most kezdődik el. Idén nyáron átadja a helyét a játéknak a gyász, és a komoly érzelmek teljesen átveszik a helyüket a kamaszos duzzogástól, és medencében úszás helyett fontosabbak lesznek a barátok, és a családtagok. Tarts velünk és kövesd figyelemmel a Nyár trilógia 2. részét, melyben Belly, Jeremiah, és Conrad élete teljesen felfordul, amikor a Couisins beach-i tengerparti házikó jövője is veszélybe kerül.
Ez az nyár sok mindenre megtanítja a főszereplőket és sok meglepetést okozhatnak nekünk olvasóknak is. Bár most tél van, de Nincs nyár nélküled illetve nélkületek! Játsszatok velünk és megnyerhetitek a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott 3 db könyv egyikét.

Könyvmolyképző, 2014
??? oldal
Fordította: Tóth István
Goodreads: 4,21
Besorolás: YA, realista, romantikus

„Ebben a könyvben mindaz benne van, amire egy lánynak szüksége lehet nyáron.”

Belly eddig minden egyes nyarát Cousins Beachen töltötte, élete azonban most fordulóponthoz érkezett. Mivel Conraddal való rövid kapcsolata gyászos véget ért a télen, életében először otthon fogja tölteni a nyarat.

Legjobb barátnője, Taylor remek tervekkel áll elő: hajókázás, sütkérezés a medence partján, új fiúk, akikre rá lehet kattanni. De amikor Jeremiah felhívja a hírrel, hogy Conrad eltűnt, látszólag minden a nyaraló felé sodorja Bellyt.

Vajon még egy nyarat eltölt azzal, hogy a fiú után fut, vagy végre képes lesz elengedni őt?


És újra itt a nyár. Egy év telt el, de annyira sok minden megváltozott. Először is bekövetkezett az elkerülhetetlen és az egész kis kompánia elveszített valakit, aki mindegyiküknek nagyon sokat jelentett és ezt  mindenki rosszul viseli.
Belly és Conrad pedig szakítottak, amit Belly nagyon-nagyon nehezen visel. Egyszerűen képtelen más felé nyitni, még mindig az exe? után vágyódik. Nem véletlenül írtam az "ex" szó után kérdőjelet, hiszen számomra egyáltalán nem volt világos, hogy egyáltalán jártak-e, vagy csak egy-két csók után gondolta Belly azt, hogy Conrad és ő egy pár.
És mire végre el tudná felejteni a fiút, Jeremiah a segítségét kéri, mert Conrad eltűnik...

Az előző részt kedveltem; hiszen a tengerparti hangulat, a leírások és a bátyja barátai után vágyódó tinilány története nagy vonzerő volt, ezért vártam nagyon ezt a részt is.
Az írónő pedig nagyon érzékletesen írta le a gyászt, a fájdalom feldolgozását, mind Belly, mind a fiúk részéről. Ezt a részt nagyon szerettem. Aki már veszített el valakit, az átérzi a szereplők fájdalmát és küzdelmét azért, hogy újra vissza tudjanak térni a hétköznapokba.
Ami viszont végtelenül felbosszantott, az Conrad. Jennynek sikerült olyan karaktert faragnia belőle, akire annyira haragudtam, mint szereplőre már nagyon régóta nem. Amit és ahogy Bellyvel csinált folyamatosan, az egyszerűen kiverte nálam a biztosítékot. Persze, foghatnánk arra, hogy a veszteség összetörte a fiút lelkileg és az ebből fakadó dühét vezette le a lányon... de ő már akkor is így bánt Bellyvel, amikor még semmi nem történt. Annyira mérges voltam rá, és persze arra is, hogy szegény Belly mit él át, hogy alig tudtam olvasni a könyvet.
Ami ezen sokat segített, az Jere szemszöge, hisz a történet egy részét az ő nézőpontjából ismerhetjük meg. Biztos, hogy neki is vannak hibái, de Conradhoz képest ő egy angyal. De a lányok persze mindig a rosszfiúkhoz vonzódnak, így hiába érez bármit is Belly iránt, a lány csak egy "nagy testvérnek" érzi és tovább szenved Conrad miatt. Conrad pedig tökéletesen tudja, hogyan manipulálja Bellyt, mikor kell újabb mézesmadzagot elhúzni előtte, hogy a tapasztalatlan lány azt higgye, hogy a fiú mégis szereti és mikor kell rajta egy újabbat lökni, hogy még jobban összetörjön. Nem kétlem, elképzelhető, hogy valahol vannak érzései Belly iránt, de akkor azok nagyon mélyen el van rejtve...
Ahogy a múltkori részben, úgy itt is visszafelé haladunk az időben, a két szereplő, Belly és Jeremiah
visszaemlékezéseinek apró kockáiból rakhatjuk össze az elmúlt év történéseit és így a végére összeáll a kép.
(természetesen Conrad fejébe nem láthatunk bele, hogy még véletlenül se tudjuk meg, hogy miért ilyen - na itt most szépen kellene kifejeznem magam:) - durva Bellyvel, de gondolom erre azért van szükség, hogy majd a harmadik részben minden kiderülhessen).
Ami zavart ezekben a visszaemlékezésekben, meg úgy általában is, hogy egyes fejezeteknél fel volt tüntetve, hogy kinek a szemszögét olvassuk, máskor meg kimaradt és volt, hogy eltelt 1-2 oldal is, mire kiderült számomra, hogy ki is most a "narrátor". És ez számomra sokat rontott az élvezeti értékből. 
A vége pedig jó kis lezárás volt, én itt be is fejeztem volna a sorozatot. Természetesen tudom, hogy lesz még egy újabb rész is, úgyhogy még lehetnek nagy csavarok és totál fejére állhat az egész történet, de majd meglátjuk!

Összességében jó volt újra Cousins Beachre elutazni, hallani a tenger morajlását, a szél zúgását, átélni, talán utoljára a tengerparti nyaraló minden élményét, bár az utazás kicsit keserédes volt. Szerettem volna, ha ugyanazt, vagy még jobb élményt kapok, mint az első résznél, de ez itt most csak részben sikerült. Azért valahol a részben mazochista énem kíváncsi a következő részre, de valahol ugyanakkor rettegek is, hogy mi fog benne történni. Úgyhogy még aludnom kell rá párat, hogy eldöntsem, bele merjek-e vágni az utolsó részbe:).

Borító: Nagyon tetszik, nagyon kifejező

Kedvenc karakter: Jeremiah, Taylor, Lauren, Belly 

Szárnyalás: Belly döntése 

Mélyrepülés: Conrad úgy unblock 

Érzelmi mérce: szerelem, szerelem és szerelem: viszonzott és viszonzatlan, azoknak minden szépségével és keserűségével

Értékelés:

Blogturné extra - Jenny Han válaszol pár GY.I.K kérdésre a könyvvel kapcsolatban
Lesz negyedik része a sorozatnak?
Ez az első számú kérdés, amit mindig feltesznek nekem és mialatt én értékelem és imádom, hogy az olvasók még többet szeretnének tudni Belly történetéről, úgy gondolom, hogy tökéletes helyen hagytam őket a "We'll Always Have Summer" könyvben. Habár! Beletettem Conrad levelét, amit Bellynek írt a papírkiadásba, úgyhogy azt feltétlenül nézzétek meg!

Lesz a Nyár, amikor megszépültem-ből mozi?
Ez a második számú kérdés, amit mindig megkapok. És a válasz... nagyon keményen dolgozunk azon, hogy ez megtörténjen, de ezidáig nincs semmi hír, amit elmondhatnék nektek. Teljes mértékben imádnám, imádnám és imádnám, ha mozivászonra kerülne a történet, de ez tényleg nem csak rajtam múlik. Bizzatok bennem, ahogy lesz hírem róla, azonnal világgá fogom kürtölni!

Eljátszhatom Bellyt a moziban, tévésorozatban, Broadway musical-ben, rajzfilmben?
Megtisztelve érzem magam, hogy ennyire közelinek érzed magad a karaktert és bárcsak segíthetnék, hogy ez megvalósuljon. De amit tudok, az az, hogy a szerzőknek általában nincs sok beleszólásuk ebbe, ezt tényleg a studió dönti el, hiszen ők azok, akik a költségeket fizetik.

Forrás

Nyereményjáték:
Jenny, Conrad és Jeremiah ezen a nyáron kicsit eltávolodik egymástól, ám a Couisins beach-en eltöltött nyarak emlékére rendeznek egy nagy bulit kamaszkoruk kedvenc helyszínén, azaz a tengerparti házban.. Légy te is a strandos parti részese és segíts a blogturnéban résztvevő blogok között összegyűjteni a parti kellékeit.
Mindegyik blogon elhelyezünk egy-egy képet, amin egy-egy tárgy, étel/ital, esetleg egy olyan kellék lesz, amivel a fiatalok feldobták a bulijukat. A te feladatod kitalálni, hogy mit ábrázol a kép, és beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ha ügyes vagy, neked is esélyed van megnyerni a 3 nyereménykönyv egyikét.
Strandbuli indul!

Figyelem! A Kiadó csak magyarországi postacímre postázza a nyereménykönyvet. A nyertesnek 72 órája van válaszolni a nyeremény értesítő emailre, ha ez elmarad, akkor új nyertest sorsolunk. Érdemes olyan címmel játszani, amit gyakran nézel, ne maradj le! 



A Blogturné következő állomásai:
December 2 - Roni olvas
December 4 - Media Addict
December 6 - Zakkant olvas
December 8 - Kelly Lupi olvas
December 9 - Dreamworld
December 10 - CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók