KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. december 9., kedd

Tavi Kata: Ballépések



Az I. Magyar Könyvek Viadalán Az év felfedezettjének választott Tavi Kata visszatér a Sulijegyzetek sorozat második részével. A Ballépésekben tovább folytatódik Lilla és Krisztián története, megannyi kalanddal, szomorúsággal és remek pillanattal fűszerezve.

Tartsatok velünk a blogturnén, ahol az értékelések mellett extrákat is találtok, továbbá három példányt kisorsolunk a regényből.

Könyvmolyképző, 2014
472 oldal
Besorolás: YA, realista

Szeptember van és tanévnyitó, Lilla szorongva várja Krisztiánt.
Nyár elején elcsattant egy csók, de azóta hiába vár folytatásra.
Krisztián körül teljes a káosz, a rockistennek kinéző fiú
elutasító Lillával és másokkal, sőt, a kosarazásban sem leli örömét.
Mi folyik a háttérben? Mit kavar a felbukkanó exbarátnő, Adrienn?
Miért állít be Lilla bulijára és miért kezdenek verekedni a srácok?
Lilla éli a tánctagozat mindennapjait,
de az iskolai órák és fellépések mellett nyitva tartja a szemét.
Rájön, hogy Márk és Krisztián ellenséges viszonya mögött apró,
múltbeli titkok rejlenek, és szuperkém barátnőivel akcióba lendül,
hogy megtudja, mi az igazság.
Ám Lillát meg mások figyelik, akik félreértik a fiúkkal folytatott barátságát,
és mocskos pletykákat terjesztenek róla.Vajon mit érez iránta Krisztián? És kit szeret Márk?
Lilla keményen küzd, szenvedélyesen táncol, de néha elbukik.
Lesz olyan fiú, aki erős karjával átöleli és az Élet nagy táncparkettjén igazi társa lesz?
Új, lebilincselő történet a Sulijegyzetek sorozathoz!
A Nyitótánc után ezt is élvezni fogod.

Ma a már megszokott értékelés helyett egy rövid részletet olvashattok a regényből. (természetesen később lesz értékelés is a könyvről:)

Blogturné extra - részlet a regényből:

Szép reggel ez egy csúnya bosszúhoz. Valójában nem lesz bosszú, csak tisztázom a helyzetet, méghozzá a magam módján. Ehhez nagy segítségemre volt a megszerzett órarend, ugyanis megtudtam belőle, mikor van Herczeggel órájuk.
Reggel eléggé izgatott lettem, konkrétan tűkön ültem, és 7:58-kor elindultam a második emeletre a 9/B-sek tanterméhez. Szó nélkül léptem be, és a tekintetemmel megkerestem a két lányt. Remek. A tanári asztalhoz legközelebb eső ablak előtt álltak és dumáltak.
Kicsit megfagyott a levegő, amikor észrevettek. Szerencsére elég távol álltak az osztálytársaiktól.
Amikor elindultam feléjük, az első reakciójuk az volt, hogy kihúzták magukat. Helyes. Így jobban emlékeztetnek rá, milyen beképzeltek.
Amikor eléjük értem, meglöktem a vállánál Egyeskét, ahogy korábban Szabina tette velem. Nem volt nagy lökés, csak meghökkentésnek szántam, és bejött.
– Ha valami bajod van velem, nekem mondd! Ide a képembe. – Ekkor Kettes Számú Díszbaromfihoz fordultam. – És talán nem magatokból kéne kiindulni, ha másokat ítéltek meg. Lehet, hogy te azért jársz a budiba, hogy kefélj, de én nem szorulok rá, kösz szépen.
Mivel ketten voltak, erősebbnek hitték magukat nálam. Naiv, naiv lányok.
– Miért nem kopsz le? – kérdezte Egyes Számú Díszbaromfi, akihez mélyebb hang és gonoszabb hangszín tartozott.
Közelebb léptem hozzá, és szinte nekipréseltem a falnak, bár nem értem hozzá. Hideg, érzelemmentes tekintettel néztem rá, és halkan, nyugodtan beszéltem:
– Tavaly kirúgtak innen egy lányt, aki kábé veletek volt egy szinten. Amikor kiderült, miket művel, kidobták a suliból, és ebben nem kis szerepem volt. És tudjátok mit? Örülök, hogy így történt. Legyetek óvatosak, ha nem akartok a sorsára jutni. Ő is úgy kezdte, hogy belém kötött.
Azt az idegbeteg nézést, amivel a mondandómat párosítottam, Szabinától tanultam.
Egyeske zavarba jött a beszédem miatt. Hát ja, engem is zavarba hozott akkoriban az őrült Szabina.
Az osztály mögöttünk a jelenetet figyelte, bár nem valószínű, hogy hallották volna, miről van szó.
Aztán Herczeg is belépett a terembe. Ezt persze nem láttam, mert háttal álltam a bejárati ajtónak, de megéreztem.
– Mostanában rendszert csinálsz abból, hogy ellógsz az órákról, Lilla? – kérdezte, és hallottam a hangján, hogy nem örül nekem.
Elléptem a lányoktól, akik hajszálnyit sápadtabbnak tűntek, mint korábban, majd a tanárra néztem. A szokásos trükköt alkalmaztam. Angolul kezdtem magyarázkodni, és megemlítettem neki, hogy a két lány miatt lógtam a minap az órájáról.
– Valóban? – kérdezte tőlem a tanár magyarul, aztán a lányokra nézett. Abból, ahogy a két csaj visszanézett Herczegre, elég egyértelmű volt, hogy felét sem értették annak, amit mondtam. Bevallom, a szövegem jó részét előre megírtam, de ez most nem számít. Teátrális vagyok? Igen. Vállalom? Már megtettem.
Mivel a szitu egy pillanatra megakadt, elnézést kértem, és kimentem a teremből. Szívesen visszanéztem volna egy „figyelni foglak” mozdulattal, mondjuk, amit Robert De Niro csinált az Apádra ütökben, de elröhögtem volna magam.
Végül is nem tettem mást, mint hogy rájuk uszítottam egy elég toleráns és jókora igazságérzetű angoltanárt. Az ilyeneknek hiába magyarázok, úgysem veszik észre magukat, és szinte biztos, hogy nem fognak más véleménnyel lenni rólam, ha szépen elmagyarázom nekik, hogy nem kavarok Márkkal.
Ennyit tehettem. A két csajnak lesz néhány kemény angolórája, annyi biztos. Nekem pedig megérte, és kész.

Nyereményjáték:
A Sulijegyzetek jóképű főhőse, Krisztián igazán jó kosaras… A kosaras fiúkat pedig sokan szeretik, ugye? No de fel is ismeritek őket? Kép és némi infó segítségével? Hát most kiderül! Minden résztvevő blogon találtok egy fotót és infót az adott kosarasról, nektek pedig a Rafflecopter doboz megfelelő sorába be kell írni, hogy kiről is van szó.

A nyeremény szokás szerint három példány a regényből. Figyelem: a győztes a kiküldött e-mailre 72 órán belül válaszoljon, különben sajnos újra kell sorsolnunk. Csak Magyarország területére postáz a kiadó.



Kétszeres olimpiai bajnok, amerikai kosárlabdázó az Észak-amerikai Profi Kosárlabdaligában (NBA), 1996 óta a Los Angeles Lakers csapatában játszik, posztja: dobóhátvéd.
Az NBA legkreatívabb, legatletikusabb, legjobb játékosa, ezt több egykori és jelenlegi kosárlabda sztár jelentette ki egyöntetűen. 
2006 januárjában 81 pontot dobott a Toronto Raptors ellen, amivel ő lett minden idők második legeredményesebb játékosa egy meccsen belül.
Beceneve: The Black Mamba

A Blogturné további állomásai:
December 9 - Kelly Lupi olvas
December 11 - Media Addict

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók