KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. június 16., kedd

Kim Karr: Kötődés - Connection #1

A WOW Kiadó könyvheti megjelenéseinek egyik jelentős darabja a külföldön már nagyon népszerű Kötődés - eredeti címe: Connected - című könyv. A Blogturné Klub 5 bloggere mondja el a véleményét Kim Karr  forró és szexi szerelmi történetéről, melyben jelentős szerepet kap a zene is. A játékon is érdemes részt vennetek, a turné végén egy példány kisorsolásra kerül a kiadó jóvoltából.

Wow Kiadó 2015. Könyvhét
352 oldal

Fordította: Dudás Éva
Goodreads: 4,15
Besorolás: erotikus, felnőtt, romantikus


Dahlia London lelkét apró darabokra törte egy kegyetlen tragédia. Úgy érzi, a szerelmével együtt a boldogságtól is búcsút kellett vennie. Örökre. Hiába telnek az évek, a szomorúságot nem tudja maga mögött hagyni. Ám amikor megbízzák, hogy készítsen interjút River Wilde-dal, a The Wilde Ones zenekar frontemberével, akiért egy régi, véletlen találkozásuk óta titkon rajong, mindketten lángra gyúlnak. Minél több időt töltenek együtt, annál jobban elmélyül a kapcsolatuk. Dahlia végre elhiszi, hogy megtalálta a lelki társát. A gyász és a folyton kísértő múlt azonban ismét a felszínre tör. Vajon elkezdődhet-e így kettejük közös jövője? Vagy az élet még tartogat elképzelhetetlen fordulatokat?

A gyász feldolgozása mindenkinek hatalmas megpróbáltatás, így van ezzel Dahlia is, aki egy főiskolás lány, és azt a srácot veszítette el a saját szeme láttára, aki évek óta a szerelme volt. Ben a legjobb barátja gyerekkoruk óta, és vele történt meg minden "első dolog" az életében. Ben egy szörfös srác, kicsit beképzelt, de nagyon szexi, és imádja a lányt. Átsegítette sok gondon, bajon,  egy párt alkottak, jól kijöttek testileg lelkileg egyaránt. Egyetlen estére billent meg Dahlia megszokott világa, amikor egy csajos este keretében barátnőjével egy zenekar élő koncertjét nézték meg egy bárban. A Wild Ones énekes gitárosával, River-el  ismerkedik meg ezen az estén, és átjárja mindkettőjüket egy villámcsapásszerű felismerés, hogy valami különleges folyik kettejük között, ami több, mint egyszerű szimpátia. De a lány megszökik,  ígérete ellenére nem várja meg Rivert a buli után, pedig a csók, amit kapott, levette a lábáról.
Ben halálának a feldolgozása hosszú-hosszú ideig tart, és pontosan megértem, hogy ehhez bizony tényleg idő kell. Végig kell járni ezt az utat, és ez fájdalmas, lélekölő.
5 év elteltével a barátnője ajánl egy munkát Dahliának, interjút kell készítenie Las Vegasban egy együttes vezetőjével. Nos, innen kitaláljátok, River-el találkozik, és az a bizonyos régi szikra lángba borítja őket. River nem tudta elfelejteni a lányt, és most, hogy újra találkoztak, gyakorlatilag nem engedi el maga mellől, nehogy megint eltűnhessen.
Azt hiszem két dolog fogott meg a történetben, az egyik az érzelmi hullámvasút, ami Dahlia lelki világát mutatja meg, a magányát, az összetört szívét, nincs olyan olvasó, aki ne kívánná neki, hogy találja meg újra a boldogságot. A másik River Wilde. Nos, ha jobban belegondolok, ez a srác viszi el a hátán a történetet, és ebben a külsőségei mellett az is közrejátszik, hogy kapott néhány fejezetet, amikor végre beleláthattam a fejébe. Ekkor már kezdenek kibontakozni egészen más jellegű titkok is, a könyv utolsó harmadában megismerhettem River családját és baráti társaságát, akik közül nem mindenki fogadja keblére azonnal a lányt, akiről azonnal leveszik, hogy ő az a bizonyos múzsa, aki megihlette az énekesüket. 
River Wilde különösen sok zenei utalást hoz a történetbe, ami nem meglepő a foglalkozását tekintve, de a minőséget nézve átlagon felüli. Nem voltam rest utána nézni a szóba jövő daloknak, egy részét ismertem is, tényleg illenek a történethez. Ó, az már plusz poén volt, hogy a szerző beleszőtt a történetbe más fikciós rocker karaktereket is, például Kellan Kyle-t az Esztelenből.Ó, és a koncertes pólókat imádtam, szívesen válogattam volna a lány  gyűjteményéből.
Beszélnünk kell a szexről, ami nem túlzok, a könyv felét teszi ki. Jó nem, de abszolút így éreztem. Igazából ízlésesen megfogalmazott, de eléggé grafikusan leíró részek ezek, Ben de főképp River számlájára írhatóan szemet párásító jelenetekkel. Nem tudom kihagyni, de néhol egészen más szavakat használtam  volna, mint amit a fordító elém tett.
A szerző debütáló műve a Kötődés, de ez egyáltalán nem érződik rajta, a szöveg könnyen emészthető, az érzelmek mélyek és jól átérezhetőek. A karakterek megformálásával is elégedett voltam, ahogy a történetvezetéssel is. Jó darabig azt hiszed, tucatkönyvet olvasol, aztán jön lassan csepegtetve egy-egy "füles", amiből tudod, hogy  ütős fordulópontra érkezel.
A függővég... Persze egy darabig és még annál is tovább kitalálható a történet, de egyre jobban érezhető, hogy valami nem stimmel,  itt történni fog még váratlan csavar, és meg is kaptam. Eléggé sokkoló, úgyhogy nagyon nagyon várom a folytatást! 
Összességében remek olvasmány, különösen egy nyaraláshoz, vagy egy hétvégi kikapcsolódáshoz, megvan benne minden, ami egy hölgy olvasó egy rocksztártól elvárhat: forró szórakozás, zenés köntösben.

Borító:  Őszintén szólva az eredetinél nincs jobb.

Kedvenc karakter: River

Szárnyalás: Bármilyen furcsa, a vége csavar miatti függővég a legjobb a könyvben, mert előrevetíti a következő részt, ami nekem előre láthatólag nagyon fog tetszeni.

Mélyrepülés:   a nemi szervem, a nemi szervem, a nemi szervem


Érzelmi mérce: Forró, párás, hot,hot,hot, 18 éven felülieknek.
Értékelés:

Blogturné extra: Fanmade trailer:



Nyereményjáték
A Kötődés férfi főhőse, River Wilde, egy rockzenekar vezető gitárosa, s ez adta az ihletet a mostani játékhoz. Minden állomáson közreadjuk egy-egy híres gitáros képét, akiről az együttes neve minden bizonnyal rögtön eszetekbe fog jutni. Ám mi a zenész teljes nevére lennénk kíváncsiak. Segítségül még azt is eláruljuk, hogy mindegyikük zenéje szerepel a regényhez készült playlisten.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyerteseknek 72 órán belül válaszolniuk kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.
a Rafflecopter giveaway
A blogturné állomásai:

06.07. - Angelika blogja
06.10. - Insane Life
06.13. - Deszy könyvajánlója
06.16. - Kelly & Lupi olvas
06.19. - CBooks



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók